Фан клуб: РК Пелистер

D

DupiMandalo

Гостин
После ова утакмица нема шанса да замини, само 5 души викаја од јужната за Бранко другите никој не пратеше ќутеа… Нема теорија да го отпушти некој сега.
Па според мене ова е ќикс за него а не успех. Добиена утакмица ради неговата нестручност ја прокоцкаја. Среќа шо и нив ги стигна заморот на крај и успеавме да се вратиме.
Павле го закова на клупа две сезони, без никсква причина, Борзаш такоџе... Ни самиот незнај зошто не ми дава шанса повеќе во напад.

Ако има доблест сам ќе си оди, ако не, Зоран треба да го разреши уште вечерва.
Ако не го сменат, ја губиме титулата во Автоломанда за некое коло.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.539
Поени од реакции
6.164
Strasno losa partija od Fitiljot...da, deka bez nego ne e isto i ne se mozi, ama edno 15 tehnicki greski i zagubeni topki e premnogu za mec od LS
Да се сложвам ,ама да ти ебам и спортинг и сите , овие го тепаа Веспрем 9 разлика , а ние без среден бек , со пола тренер му вадиме нерешено .
Друго е кога ќе миксат минутажа со Борзаж на бек , друго е кога прајме импровизации.
И на ова утакмица се докажа дека во клубот сите "стручњаци " не знат кај терат.
Формираа на среден тандем Тајник и Танкосен , а денес му се докажа дека поарно играме без нив , Танкосен го манаа сега уште Тајник нека го решат .
После Периќ ние 4 ебани години не можиме да најдеме среден бек , што е трагично . На една од најбитните позиции после голман импровизираме.
Пишав и претходно ако не планират да дојдат среден поарно со Павле и Босанецот да тераме .
Уште не се свесни овие од управата со добар среден и Пикер , каков преокрет и импакт ќе има во клубот .

Член од
28 февруари 2023
Мислења
204
Поени од реакции
777
Ова не се првите бодови во ЕХФ ЛИГА НА ШАМПИОНИ ако си ги рачуна така ова управа само да знај дека пред 20 години, поточно во 2005 година против Шафхаузен се освоени првите бодови. Фала пријатно
ВРАНКО ОДИ СИ !!!
Автоматски споено мислење:

Ова не се првите бодови во ЕХФ ЛИГА НА ШАМПИОНИ ако си ги рачуна така ова управа само да знај дека пред 20 години, поточно во 2005 година против Шафхаузен се освоени првите бодови. Фала пријатно
ВРАНКО ОДИ СИ !!!

Член од
2 август 2011
Мислења
1.236
Поени од реакции
1.600
Конечно се одважи стручњакот и даде изјава дека сме освоиле бод голем како куќа, која брука од човек, ни страм и чест ни морал. Од овај крлеж тешко ќе се ослободи клубот.

Член од
13 август 2023
Мислења
56
Поени од реакции
131
Не е Бранче крив то Бојан и Зоран се за ебање ,цела сала и Битола вика да се смени тренерот оти се наруши атмосверата се што се градеше последната година, две и повеќе
Сите викаат да се донеси среден бек оти денес без среден (тајник) зедовме бод, односно изгубивме два поради тренерот и тие пак тераат инает абе земи бркај таму Бранче,Тајник,Петрович(оти е психички пореметен како првите двајца) исто то Цикатич или како да се вика бараш среден и пикер за во двата прваци и крај на програмата
Штета шо сите се пореметени, а баш ги имаме сите услови да бидиме пак шампиони
Е да и пичкави матер само со Никучот и Фитиљот играме цела сезона кај ви се очите мамето ваше !

Член од
30 август 2012
Мислења
3.539
Поени од реакции
6.164
Не е Бранче крив то Бојан и Зоран се за ебање ,цела сала и Битола вика да се смени тренерот оти се наруши атмосверата се што се градеше последната година, две и повеќе
Сите викаат да се донеси среден бек оти денес без среден (тајник) зедовме бод, односно изгубивме два поради тренерот и тие пак тераат инает абе земи бркај таму Бранче,Тајник,Петрович(оти е психички пореметен како првите двајца) исто то Цикатич или како да се вика бараш среден и пикер за во двата прваци и крај на програмата
Штета шо сите се пореметени, а баш ги имаме сите услови да бидиме пак шампиони
Е да и пичкави матер само со Никучот и Фитиљот играме цела сезона кај ви се очите мамето ваше !
Сега реално да прајме муабет денес најдобри засилувања беа Тајник , Цикатич и Петрович .... едните шо не беа во состав , другиот шо не влезе за 15 секунди во игра да напрај 2 исклучувања по 2 минути .

Член од
24 јуни 2022
Мислења
329
Поени од реакции
766
Абе @Комита Ултрас ќе го блокираш некогаш овај Симев куртонот од темите на Пелистер да не глава хехиња на секој пост или ова не се рачуна за провокација , а за провокација е дека ви пишав таму на тој фанот вашиот празен ви е стадионот , па за тоа ме блокира од цел форум .
Баној од ракав маваш како ќе ти текни.
Овие вашите овде шо пишат кога ќе му текни и шо сакат , можат слободно , ама некој од нас кога ќе пиши нешто кај вас е провокација .
Така да банирај ние да не гледаме ваши теми вие наши и готово или не се бламирај.

Ти бе се читаш ли шо пишиш , кој се тоа вистински и кој се тоа семкари ?
Па ќе направел тој атмосфера , па публиката била крива лузерски размислувала ?
Не се ова задачи по математика за некој некако да мисли .Резултатите си прат своето и не треба да се мисли нешто , сезоната е отворена катастрофално , изгубен супер куп , изгубено во првенство , лига шампиони не ни очекуваше некој до сега некој бод да се скини и кое е тоа лузерско размислување , да не мислите ти до сега некој бод во ЛШ ќе се земи.
За утре најнезгоден противник во лошо време . По име никој и ништо , по игра во топ 5-6 екипи во ЛШ до сега .
Утре ако не размонтират уште толку ќе се поебе атмосферата .

Од кога е маркетинг спонзориран пост на социјална мрежа , за купување карти ? Со сила се прајш улав ? Па картите од секогаш кога имало атмосфера летале како алва , а сега е дојдено да се спонзорира на фејс .
Како и да е , тоа е аларм за управата и треба да превземаат нешто со време , ама тешко .Така да поарно да не пишам поќе овде на темата дури е ваква ситуацијата оти секој чита , па да не се ситат душманите , еве самурајот со уште 1499 други ќе напрај атмосфера оти другите сите сме лузери.
E za ova ti velev poarno 2000 gledaci na koi mu znavci Peliste otkoku 4000 a pola od niv dojdeni za selfi i kur gi bili dali pobedi ili izguli Pelisiter a da e ironijata uste pogolem bas tie se najglani so kritikite na fb i da za kraj denes atmosverata v sala odlicna uste na start se oseti pozitivna energija.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.353
Поени од реакции
2.345
Честитки прв бод,со ваква незгодна екипа е полна капа.ЛШ е и таму се најдобрите екипи во светот така да Пелистерци треба да бидат задоволни.Играта 7 на 6 е добра тактички ако ја имаш уиграна ама Пелистерци тука паднаа наместо тогаш со проектили Борзаш и Филип да ги извлечат напред тие кружи и дојдоа техн грешки .....повеќе мудрост за следните утакмици

Член од
13 август 2023
Мислења
56
Поени од реакции
131
Сега реално да прајме муабет денес најдобри засилувања беа Тајник , Цикатич и Петрович .... едните шо не беа во состав , другиот шо не влезе за 15 секунди во игра да напрај 2 исклучувања по 2 минути .
Па то зборам уште Бранче да не беше ќе победевме

Член од
2 август 2011
Мислења
1.236
Поени од реакции
1.600
Според малиот менаџер управата го лоцира проблемот тоа е Тајник, значи не тој што го донесе, не тој што го форсираше во игра и не тој што не виде две години дека е проблем туку само Тајник. И тој бара среден ама не можи да најди, па нека проба во Непал секако идат од таму работници можи ќе се погоди некој. Друг сигурно Шундо и Бранко не можат да дојсат.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.358
Поени од реакции
6.830
Изненадувачки за мене Спортинг се покажа во навистина лошо издание. Печен беше за пораз, и јас сум повеќе на мислење дека е изгубен еден бод наместо дека е освоен еден. Уште не ми е јасно зошто не форсираа брз центар, прв бран транзиција... Буквално влегоа во стил на игра што му овозможуваше на Пелистер да прави измени...

Мислев дека кога пропуштија шанса да отидат на плус 5-6 во првите 20 мин ќе замини натпреварот, ама некако се одржуваа цело време се додека Кузмановски не издиша околу 45мин. Без него во топ форма нападот немаше никаква идеја, едноставно нема друг креатор, ни 7-6 ни ништо не ги спасуваше. Борзаш даде некои добри голови, ама направи и многу глупости - се на се повеќе негативен отколку добар. Пешевски... ако си офанзивен пикер не смее во клучни моменти 2 зицери со ред да ти скине голманот. Тоа е убиство за тимот, со оглед дека секако играш само еден правец...

Одбранбено мора да се каже одиграа над нивото што го очекував. Главната оска на Спортинг беше отсечена и реално не можеа да ја играат играта што ја посакуваа. Гури ги изваде во второ полувреме со неколку моменти на инспирација, без којзнае каква игра на тимот...

Во секој случај бод во ЛШ е бод во ЛШ. Треба и позитивно да се гледа на тоа. Скршен е мразот и до некаде психичката блокада која несомнено постоеше. Се надевам ќе има уште бодови.

П.С. Се надевам голот мотивирачки ќе делува на Атанасијевиќ и е прв од многу успешни решавачки моменти. Браво за храброста!

Член од
23 мај 2024
Мислења
122
Поени од реакции
244
Abe znajte zosto izvajvme nereseno? Deksi, i ostali ne dojdoja na utakmica

A nekoj vika i pinza ne bil, pa greota zal mi padna so gi ostajvme bez komentar na fb

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
895
Поени од реакции
1.172

A nekoj vika i pinza ne bil, pa greota zal mi padna so gi ostajvme bez komentar na fb
Од кај знајш за мене? Не беше странство ти? Или ти кажаја?

Јас бев, само не кај тебе на Јужна, после години на северна, а ти?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
23 мај 2024
Мислења
122
Поени од реакции
244
Од кај знајш за мене? Не беше странство ти? Или ти кажаја?

Јас бев, само не кај тебе на Јужна, после години на северна, а ти?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Emi ela si na juzna kaj
Nas, ne e strasno tolku, mozi ke go smenis mislenjeto

Kajgana Shop

На врв Bottom