- Член од
- 13 август 2019
- Мислења
- 612
- Поени од реакции
- 3.299
Ќе има и нов пикер, не само голман.Верувам дека со голман ќе биде затворен летниов трансфер период, не верувам на други позиции да има промени.
Ќе има и нов пикер, не само голман.Верувам дека со голман ќе биде затворен летниов трансфер период, не верувам на други позиции да има промени.
Па ако нема промени, подобро да не се натпреваруваме годинава...Верувам дека со голман ќе биде затворен летниов трансфер период, не верувам на други позиции да има промени.
денес праев муабет со Х и му викам кој ке е шампион следна Пелистер или Алкалоид..... тој ми викат ВАРДАР сигурно шампион а Охрид 4 ..... имат некој контакти во Скопје сега колку е ова точно незнам дали ке влезат спонзори .....Па ако нема промени, подобро да не се натпреваруваме годинава...
Мора да има нов голман, бидејќи во моментов голманската линија е на ранг на РК Вардар Неготино. И тоа не еден, туку два голмани се потребни. Само Гогов го имаме, кој не е сериозна опција за Европа, а тој што го донесовме на полусезона не знам што би можел да понуди и во македонско првенство.
Пикер обавезно. Па по мене и среден бек, десен бек и лево крило. Бркање под итно на Бакар и Гојковиќ, дури и да не потпишеме нови играчи, нема потреба од овие. Јас не би го потпишал ни србинот што дојде на среден бек.
Се надевам ќе се задржи Петриќ. Така Николиќ би можел да помага на среден бек.
Зарем уште некој се замара кој ќе биде шампион во Македонија? Летвичката за успех ја крена Вардар, и било кој друг од Македонија да успее, ќе биде убаво...денес праев муабет со Х и му викам кој ке е шампион следна Пелистер или Алкалоид..... тој ми викат ВАРДАР сигурно шампион а Охрид 4 ..... имат некој контакти во Скопје сега колку е ова точно незнам дали ке влезат спонзори .....
Ти благодариме на овие смирувачки пораки, види и со ФКВ до кај сме, дојде петок, цело сабајле Refresh праиме, не искачаат новости...Борко Ристовски пред малце изјави дека се повлекува од Вардар ради тоа што ке биде министер за спорт и неможе двете работи заедно ..
Ова не значи дека Вардар ке оди надоле и нека не се надеваат на тоа душманите , туку ке дојде друг човек за брзо време и ситуацијата во Вардар ке биде иста да се бори горе на врвот ..
Нема потреба од паника очекувано беше ова со Борко да не плачат од Битола , и во ФК и во РК ке биде трпение имајте , ни влада не е уште формирана(викендов ке биде изгласана) како да ви објаснам да сфатите , смирете се и олабавете ..ке се кренеме ветено е од врвотТи благодариме на овие смирувачки пораки, види и со ФКВ до кај сме, дојде петок, цело сабајле Refresh праиме, не искачаат новости...
Се согласувам, но мора да се гледаат реално и објективно работите. Живееме во Југоисточна Европа, на Балканот, во Македонија, еден од најисполитизираните региони во овој дел од светот. И таму каде што мислиме дека „не се инволвирани политиката и партиите“ и работите функционираат по некоја логика (општествена или пазарна), многу често не е така како што изгледа. Барем не во овие делови од Европа.Изгледа некои членови живеат во бајки.
Еве еден цитат да висе раздени малку видикот:
Во ова наше време не постои такво нешто како „држење на страна од политиката“. Сите прашања се политички прашања, а самата политика е еден куп лаги, извртувања, изопаченост и шизофренија.
- Џорџ Орвел.
А секако дека сите тука сакаме Вардар да биде прв и најдобар, но подобро Вардар на нардот како што е сега и да се бориме за опстанок, туку вештачки да биде прв и да не дупат они од "горе" како и кога сакат.
Кој си знае, си знаеПо мене Пелистер ќе влезе со сигурност во групите од ЛШ. Може и Порто да извиси. Кои се португалците па две екипи да имаат во ЛШ.