Фан клуб: Пелистер!

Член од
6 февруари 2011
Мислења
871
Поени од реакции
3.765
Колку е добар дресот штета шо нема од кај да се купи, на толку пари не се најде маж да се отвори фан шоп. Макар би бил заеднички на сите клубови шо го носат името Пелистер. И така со општински пари се финансират можи да се најди простор,само треба желба и знаење.

Attachments

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.451
Поени од реакции
8.582
Jak e dresot vkraj kako Slovenija da sme inaku kirtasak kako da si prat vo aba2 ligata ne se zamaraat mnogu odvaj cekaja da zaminat na odmor pak ke bidi prikaznata za kupot ako se organizira vo Bitola

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.451
Поени од реакции
8.582
Ova se samo opstinski pari plus vaucer od AMS 100 plus noviot sponzor so donese nad 150 000 evra ama mislam za dzabe oti poveke od pola ojdoja za borcoj so imaa napraveno pet godini unazad so znaci od vgodina boze zdravje ako sme na nula treba da se vidi realno so koj budzet ke bidime i kolku ke ni bidi silata...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.381
Поени од реакции
5.478
Не играме ништо, не личиме на ништо, катастрофална игра, ај не коментирав после Широки ја чекав утакмицата со Цедевита Јуниор оти ми мирисаше и таа на пораз, ама ај реков ќе почекам и вистина.
Ептен паднавме во формата и претходниот балон не изигравме ништо буквално, ама сега се покажа вистинската слика... и во лигата променливо играме, чист доказ беше последната победа со Гостивар едвај на мускули...
Со Широки убо почнавме и место да ги отепаме до крај, второто како друга екипа да излезе, на центар бевме доминантни и подобри од нив, но се изгуби некако играта, со Цедевита Јуниор немам коментар, најмладата екипа во АБА 2 ни одржа лекција по кошарка како се игра машки за боите на клубот, тотално надиграни, без акција ние, шутирај од кај ќе стигниш не можиш буквално никој да победиш, ептен имав надеж за плус победи до сега во аба 2, но ништо...
Загрижва формата на Бернард, во двата балони па и лигата е невидлив и со милион грешки, имаше и мала повреда, надмината е се надевам штом е на паркет, ама е тотално вон игра. Костовски и Мијовиќ исто, едино играме добро само преку центар. Мора да проработат и останатите да се разбудат иначе вака маф е планот.
Следат тешки две гостувања среда, прво во Среда кај Работнички, па после празниците и кај МЗТ, во случај на два порази, мислам доста му е на Радуле, кај не играме ништи па и серија порази, ќе јави одма аларм дека нешто не штима и да се бара подобра варијанта од него, плус мора да се пополни местото за странец со уште еден Амери, вака само со Бернард не сме на чисто.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.389
Поени од реакции
1.948
со Цедевита Јуниор немам коментар
Јас имам коментар за таму, наместен меч цел свет играше на Цедевита. Како се замарате уште со кошарката мене не ми е јасно фатени 3-4ца играчи местат утакмици на вакви плати и буџет.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.451
Поени од реакции
8.582
Јас имам коментар за таму, наместен меч цел свет играше на Цедевита. Како се замарате уште со кошарката мене не ми е јасно фатени 3-4ца играчи местат утакмици на вакви плати и буџет.
Kazi gi brat so ime prezime na koj sumljas, do lani aj nekako ama godinava mislam deka sme pojaki no formata e katastrofa nisto ne igrame poslednite kola site si prat kurtasak

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.389
Поени од реакции
1.948
Kazi gi brat so ime prezime na koj sumljas, do lani aj nekako ama godinava mislam deka sme pojaki no formata e katastrofa nisto ne igrame poslednite kola site si prat kurtasak

1703701584026.png

Не сум јас тој што треба да кажва поќе, се е јасно мора да се наполнат вреќите за јаки одмори и за празниците без срам без ништо се прај како да Пелистер е тим на рангот на приватен клуб формиран пред 10 години, а не тим со историја и навивачи. И сега класика ќе го избркаат тренерот ни крив ни должен оти му текнало на неколку души дека треба да се мести.

1703702110794.png

Блокирана цел меч утакмицата...

Последно уредено:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.451
Поени од реакции
8.582
Stramota so vika ili se ubija od mestenje ili pak vrska nemaat za dzabe tolku pari zemaat no edno e jasno pokraj mzt I radnicki nema sansi drug vo kosarka nesto da zemi edino kupot ako se igra vo Bitola nema smisla Hot deteto najdobar a drugite da si prat zabava eden mesec unazad
Inaku cudo kako igra onaj gjupakot so nas pasos za so mu dale Dekosi neznam koj si da zemat posle poke stranci na krajot

P. S. Inaku neka gledaat nasite malku vo gostivar uste so nozoj ne frlaat protiv nas denes lagano si palat piro (so go odbruvam) a kaj nas prekin za skandiranje kazni za karanje i plukanje za skrseno stolce itn... Posle cacko ni bil kriv ne be sami si sme krivi plus piknati vo kosot more samo na sredina sedenje!
Po golem gad od pederot gecevski nema se da mu ebam trebase ds go tepam vo Kavadarci kuropusac na Antic

Последно уредено:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Бернард замина за Словенија. Дали има некое инфо за нови играчи за време на паузата?

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.381
Поени од реакции
5.478
И поарно шо замина Бернард, лоша хемија во екипата само, се искарал и со управата и тренерот, а капак на се било, на забавата на таскфорс ги фаќал сите чупиња каде играчите биле исто поканети како гости...
Подалеку од та гнида ѓупска, запек невиден, се изнапрај циркузи и во Расчекор, ама дури не заиграат шамарите и тупајнците во ноќните клубој вака ќе се куропецат.....сами сме криви:jajce:

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.389
Поени од реакции
1.948
Да бевме нормален клуб некој ќе сносеше одговорност за огромното промашување на странците, Банди, Брумант и тој другиот како и да се викаше па и Бернард тотални промашувања на ранг на најголем аматеризам. Па јас ќе донесам 3 пати поарни играчи од утакмици што ги глеам по Индонезија, Катар, Афричката БАЛ итн... Некогаш ми е нејасно како некој ликови залутале со функции во спортот и "успеале" да се продадат секоја година за солидни пари на повеќе клубови.

Па и Мијович шутот топката не се ни врти еднаш за мене тој е и поголемо промашување, а зема сигурно 3000+ евра.
Автоматски споено мислење:

1704728996664.png

1704729043790.png

Вакви играчи во Индонезија моментално играат за 3000-6000$ месечно колку за споредба какви играчи носат кај нас.

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2023
Мислења
44
Поени од реакции
42

Освоените трофеи несекогаш се мерило за квалитетот на тренерската работа и мило ми е што тоа го препознаа сите оние кои гласаа во овој избор, за големото признание да заврши токму во моите раце“, го почнува Илиевски разговорот за ЕКИПА.

Ова е нереално

Kajgana Shop

На врв Bottom