Фан Клуб: Челзи

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Сега се навикнавте после секој неуспех одма да се менува тренерот-.-. Можеби очекувате како Анчелоти во првата сезона одма да освои ПЛ и ФА. Сепак треба да му се даде време на Боаш.
Блу Арми ти за Сити навиваше па шо ги пцуеш Челзи во фан клубов?

В

Вори

Гостин
Ретко скоро никогаш досега немам пропуштено утакмица,али сезонава двапати се погоди такво нешто.Еднаш со Јунајтед и сеа со Виган.Ебате обврските.
Додуша глеав 15 минути и во тие 15 минути Челзи беше за никаде,имаше една шанса Дрогба со глава и тоа беше.

Ми кажаа дека сме играле катастрофа,без шанси,не сме биле конкретни.Она што беше случај во изминатиов дел од сезонава.Не во цел,али во поголемиот.
Едвај неколку шанси и акции сме направиле и многу пацерски гол сме примиле.

Дај некој нека ми каже поопширно што се случуваше точно и каков бил Челзи денеска.
Инаку разочаран и изнервиран сум многу.Затоа што Виган годиниве ни бил редовен пациент и тоа примал и по повеќе парчиња од нас.Плус Виган е очаен сезонава,губи од кого стигне,Арсенал пред некое коло им фркна 4 комада на гости,губат дури и од послаби екипи,а Челзи не можел да ги тепа.
Стварно е тапа.

Мене ме нервира тоа што не сме константни.Тепаме со екипи како Њукасл,Сити и Валенсија и тоа со прилично добра и убедлива игра,а киксаме со Виган.
Ах...у пизду матер!

Сеа па со Тотенхем играме на гости,песимист сум.Мислам дека нема да тепаме и таму.Не за друго,туку секогаш на гости кај нив едвај и нерешено ваѓаме што се вика,па и сега мислам дека ќе биде исто.

п.с Дајте да ги видам головите или краток хајлајтс.

В

Вори

Гостин
Каков кикс на Чех,не ми се верува.Почетнички и аматерски.И немојте со тие муабети дека ги величиме кога играат добро,а ги пцуеме кога играат лошо.После ова,што треба да се рече?Не дека го пцујам,али лоша реакција на Чех,што не чинеше два бода,за жал.

И прашав погоре нешто да ви ебам,одговорите ако не ви е мака.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
^ Па ете бе Вори голови плус хајлајтс од 4:05 мин :).
Повеќе од тоа не барај и онака ќе се изнервираш ;)

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Брату Вори, братот Gok1 се ти објасни во два реда... не сакаш повеќе да гледаш.
Се е дежа ву, од анемичната игра на Дрогба кој едноставно не е истиот, па се до ретардираноста на Малуда и мочаниот Калу (жити му едниот пробив).
Или можеби повторно сакаш да видиш како Лампард трагикомично се бори сам со себе...
Одбраната повторно како сиренце, едноставно мораше да влезе некоја на среќа, а и Чех перфектно се вклопи во целата киксерска ситуација.
Грешки на секој дел од теренот, со исклучок на Мата и Стариџ. Првиов зезна со неколку паса, а вториов имаше два или три моменти каде можеше да проигра наместо да солира.

Се на се .. Топ сме :)

В

Вори

Гостин
Брату Вори, братот Gok1 се ти објасни во два реда... не сакаш повеќе да гледаш.
Се е дежа ву, од анемичната игра на Дрогба кој едноставно не е истиот, па се до ретардираноста на Малуда и мочаниот Калу (жити му едниот пробив).
Или можеби повторно сакаш да видиш како Лампард трагикомично се бори сам со себе...
Одбраната повторно како сиренце, едноставно мораше да влезе некоја на среќа, а и Чех перфектно се вклопи во целата киксерска ситуација.
Грешки на секој дел од теренот, со исклучок на Мата и Стариџ. Првиов зезна со неколку паса, а вториов имаше два или три моменти каде можеше да проигра наместо да солира.

Се на се .. Топ сме :)
Ми се разјасни све сега.Таман е :)

Вака,Лампард е истрошен,не може да игра 90 минути,тоа е факт.Исто е факт дека Дрогба на овие години и оваа форма,може да биде корисен само со поголемиве екипи и да игра во тие дерби утакмици.За нив е вакцина,со другиве се влече по терен.Нема душа.

Торес си кисне на клупа.Калу влага,тој не влага во игра.И после 50 милионското засилување,не давал голови.Не давал нормално.И јас нема да давам кога ќе дремам на клупа.

Даде со Јунајтед,па после со Свонси и го исклучија.После два со Генк и малку играше слабо и одма беше заменет од Дрогба.
Епа не може така.Со Тотенхем би го ставил Торес,како за промена,или пак Лукаку.Дрогба нека одмори малку.

A

Auditore

Гостин
Каков кикс на Чех,не ми се верува.Почетнички и аматерски.И немојте со тие муабети дека ги величиме кога играат добро,а ги пцуеме кога играат лошо.После ова,што треба да се рече?Не дека го пцујам,али лоша реакција на Чех,што не чинеше два бода,за жал.

И прашав погоре нешто да ви ебам,одговорите ако не ви е мака.
Па вака друже, игравме анемично, слабо, подпросек, игравме од една страна со пребацувања и одични дијагонали за друга страна, и се така и така, ептен досадна утакмица беше.
Одбраната беше подпросек но имаше некои добри моменти, ми се чини дека да не беше Босингва по таа десна страна ќе примивме многу погодоци ради оној Мосес и Гомез, беа многу брзи и опасни техничари, а Босингва многупати беше побрз и одлични чистења имаше, од одбрана дефитивино најдобар на мечов.

На индивидуално ниво нема што да пишам многу, сите беа подпросек, Ромеу на два пати излезе мајмун, оној црнецот со таа опасна фризура го дриблаше како сакаше, верувам дека и поради тие грешки беше изваден од игра, фалеше креативност во игра, фалеше брза транзиција од одбрана во напад, фалеше она најглавното "final touch" и така цело време си пимплавме.

Единствени виновици за резултатов денес се Боаш и Чех, никој друг.
Чех реагираше аматарски, во стил на некој голман од 6та лига, не смееше тоа да со дозволи со оглед на тоа колку важни ни се бодовите, се испосра саглам.
Боаш си е крив ради замените, со Калу го разбрав дека сака да донесе креативност, и успеа во тоа, но вторите замени му беа тотално непотребни и несфатливи.

А сега за овие другиве експерти би сакал да им пишам.
Како можете да го мавате Боаш, што го величите Хидинк, демек он ќе не извадил, смешни сте, посмешни сте од било што, ми се сере кога ве читам.
Сте научиле нон стоп менување тренери и плукање по се живо и диво, и баш поради тоа менување е Челзи тука кај што е, не сме константни, немаме игра, затоа и нема да бидеме шампиони.
Шампионски тим се гради со време, и потребно е стрпение.
Неможам да сфатам како можете да го мавате и плукате Боаш, кога е очигледно дека се работи за квалитетен тренер, сега можеби прави грешки, но и тој е човек и потребно му е време, ќе сфати некои работи, со него сум повеќе од сигурен дека не чека светла иднина, ни Хидинк, ни никој друг не е ни подобар, ни полош, потребно е константност и стабилност во Челзи, а со Боаш тоа може да се постигне.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Па вака друже, игравме анемично, слабо, подпросек, игравме од една страна со пребацувања и одични дијагонали за друга страна, и се така и така, ептен досадна утакмица беше.
Одбраната беше подпросек но имаше некои добри моменти, ми се чини дека да не беше Босингва по таа десна страна ќе примивме многу погодоци ради оној Мосес и Гомез, беа многу брзи и опасни техничари, а Босингва многупати беше побрз и одлични чистења имаше, од одбрана дефитивино најдобар на мечов.

На индивидуално ниво нема што да пишам многу, сите беа подпросек, Ромеу на два пати излезе мајмун, оној црнецот со таа опасна фризура го дриблаше како сакаше, верувам дека и поради тие грешки беше изваден од игра, фалеше креативност во игра, фалеше брза транзиција од одбрана во напад, фалеше она најглавното "final touch" и така цело време си пимплавме.

Единствени виновици за резултатов денес се Боаш и Чех, никој друг.
Чех реагираше аматарски, во стил на некој голман од 6та лига, не смееше тоа да со дозволи со оглед на тоа колку важни ни се бодовите, се испосра саглам.
Боаш си е крив ради замените, со Калу го разбрав дека сака да донесе креативност, и успеа во тоа, но вторите замени му беа тотално непотребни и несфатливи.

А сега за овие другиве експерти би сакал да им пишам.
Како можете да го мавате Боаш, што го величите Хидинк, демек он ќе не извадил, смешни сте, посмешни сте од било што, ми се сере кога ве читам.
Сте научиле нон стоп менување тренери и плукање по се живо и диво, и баш поради тоа менување е Челзи тука кај што е, не сме константни, немаме игра, затоа и нема да бидеме шампиони.
Шампионски тим се гради со време, и потребно е стрпение.
Неможам да сфатам како можете да го мавате и плукате Боаш, кога е очигледно дека се работи за квалитетен тренер, сега можеби прави грешки, но и тој е човек и потребно му е време, ќе сфати некои работи, со него сум повеќе од сигурен дека не чека светла иднина, ни Хидинк, ни никој друг не е ни подобар, ни полош, потребно е константност и стабилност во Челзи, а со Боаш тоа може да се постигне.
Како можеш да прашаш зошто го величиме Хидинк, свесен ли си на негови успеси и за негово искуство. Хидинк се смета за еден од најдобри тренери во негова генерација, бил меначер на околу 11-12 тима, на Европско првенство 2008 со Русија стигна до полуфинале (како дел од негов голем успех) и беше можеби најдобро и најбрзо прифатен тренер во Челзи, и да не беше таа местенката со Барселона со 1000 пенали, незнам до кај ке стигнавме, али и сам можеш да видиш со каква сила сме играле и каква тактика..

A

Auditore

Гостин
Видов бе видов, видов и како се испосра и он во неколку тимови, посебно во Турција.
Видов истотака ист Челзи под негово водство, како под водство на Грант, кога стигнавме во финале на ЛШ, не ми збори, остана истиот костур, истиот тим, истите навики на играчи и иста игра од времето на Мурињо, затоа и неможеме да направиме никаков прогрес, само стоиме во место.

Сега дојде Боаш, се гледа дека Челзи го менува курсот, дека иде во различен правец, почнаа многу радикални промени, со Сити сме најофанзивната екипа во лига, јасно како ден е дека е рано Боаш да реди успеси со Челзи, затоа што е невозможно, со овие играчи ова е максимумот.
Потребни се радикални промени во играчкиот кадар, и го почитувам Боаш затоа што е единствен кој знае да седна на клупа ѕвезда кога навистина заслужува(Дрогба, Лампард, Торес), и уште ред други работи.

В

Вори

Гостин
Како можеш да прашаш зошто го величиме Хидинк, свесен ли си на негови успеси и за негово искуство. Хидинк се смета за еден од најдобри тренери во негова генерација, бил меначер на околу 11-12 тима, на Европско првенство 2008 со Русија стигна до полуфинале (како дел од негов голем успех) и беше можеби најдобро и најбрзо прифатен тренер во Челзи, и да не беше таа местенката со Барселона со 1000 пенали, незнам до кај ке стигнавме, али и сам можеш да видиш со каква сила сме играле и каква тактика..
Сака да ти каже дека не постигнуваме ништо со менување тренери на секои 5 месеци.А и стварно не е работа.
Не можам да разберам,зошто еднаш Челзи игра како што треба,а еднаш игра катастрофа.
Тоа може и не е до него.Тој им ги кажува истите работи,али играчите прават други ствари очигледно.

Е на негова душа одат измените,лош е на тоа поле и тоа што после минимално водство,почнува да се брани и тоа на повеќе утакмици сезонава.
Да се браниш со Виган мили Андре,не е добро,ама ич не е.

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Ми се разјасни све сега.Таман е :)

Вака,Лампард е истрошен,не може да игра 90 минути,тоа е факт.Исто е факт дека Дрогба на овие години и оваа форма,може да биде корисен само со поголемиве екипи и да игра во тие дерби утакмици.За нив е вакцина,со другиве се влече по терен.Нема душа.

Торес си кисне на клупа.Калу влага,тој не влага во игра.И после 50 милионското засилување,не давал голови.Не давал нормално.И јас нема да давам кога ќе дремам на клупа.

Даде со Јунајтед,па после со Свонси и го исклучија.После два со Генк и малку играше слабо и одма беше заменет од Дрогба.
Епа не може така.Со Тотенхем би го ставил Торес,како за промена,или пак Лукаку.Дрогба нека одмори малку.
Лампард не може да издрува веќе жустро темпо. Ќе мора да прави паузи, поголеми или помали.
А за Дрогба, веќе мислам дека и на дербињата го снемува. Порано можеше да трча со два бека на грбот и да му го шибне на голманот низ уши. Сега ја нема таа негова снага, се одбива речиси од секого и паѓа на трева.
За Торес навистина не знам што да пишам... валда си заслужи да седи на клупа... искрено не знам што да се прави.
Мислам дека треба да се направи некоја промена за со Тотенхем, но све ми иде дека пак ќе иде со истиот состав како со Сити.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Сака да ти каже дека не постигнуваме ништо со менување тренери на секои 5 месеци.А и стварно не е работа.
Не можам да разберам,зошто еднаш Челзи игра како што треба,а еднаш игра катастрофа.
Тоа може и не е до него.Тој им ги кажува истите работи,али играчите прават други ствари очигледно.

Е на негова душа одат измените,лош е на тоа поле и тоа што после минимално водство,почнува да се брани и тоа на повеќе утакмици сезонава.
Да се браниш со Виган мили Андре,не е добро,ама ич не е.
Знам бре луѓе на кого не му е преку онаа од менување менаџери.. но овој Боаш ко намерно да прави грешки, ептен ме изнервира, стварно незнам, и ја сум за тоа да му се даде време, но како ако вака го користи? Ајде нека биде по ваше, и онака му се заинатив пошто ме изнервира денеска доволно :)

A

Auditore

Гостин
Очигледно дека имаме потреба од нови засилувања, но не засилувања како Меирелеш, факт е дека е корисен играч и може да игра повеќе позиции, но потребни се играчи кои ќе направат разлика, кои ќе внесат свежина, брзина, динамика во играта.
Неможеме да чекаме од Лампард да прави магии, кога веќе е очигледно дека неможе една утакмица цела да истрчи и изигра на највисоко ниво.

Што се однесува до константноста, е тука е проблемот кој се јавуава со секое менување на менаџер.
Неможам сега и за тоа да објаснувам, ме мрзи, а и на кого да објаснувам кога сите станале фифа менаџер експерти и површински ги гледаат работите, тоа е.

В

Вори

Гостин
Потребен е играч од среден ред,како Озил на пример.Ме мрзи да ја спомнувам истата позиција по илјада пати.
И повеќе форсирање на МекЕкран.Сигурен сум дека ќе изигра подобро од Лампард и дека ќе покаже повеќе желба за игра.Впрочем има 18 години,мотивација до небо има.
Па и десен бек еден по можност,зошто Босингва не можам да го поднесам,а Бане ќе се врати на централна позиција.
Тоа за на зима,на лето да се направи уште една мини-чистка.Ама здравје дотогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom