Каков кикс на Чех,не ми се верува.Почетнички и аматерски.И немојте со тие муабети дека ги величиме кога играат добро,а ги пцуеме кога играат лошо.После ова,што треба да се рече?Не дека го пцујам,али лоша реакција на Чех,што не чинеше два бода,за жал.
И прашав погоре нешто да ви ебам,одговорите ако не ви е мака.
Па вака друже, игравме анемично, слабо, подпросек, игравме од една страна со пребацувања и одични дијагонали за друга страна, и се така и така, ептен досадна утакмица беше.
Одбраната беше подпросек но имаше некои добри моменти, ми се чини дека да не беше Босингва по таа десна страна ќе примивме многу погодоци ради оној Мосес и Гомез, беа многу брзи и опасни техничари, а Босингва многупати беше побрз и одлични чистења имаше, од одбрана дефитивино најдобар на мечов.
На индивидуално ниво нема што да пишам многу, сите беа подпросек, Ромеу на два пати излезе мајмун, оној црнецот со таа опасна фризура го дриблаше како сакаше, верувам дека и поради тие грешки беше изваден од игра, фалеше креативност во игра, фалеше брза транзиција од одбрана во напад, фалеше она најглавното "final touch" и така цело време си пимплавме.
Единствени виновици за резултатов денес се Боаш и Чех, никој друг.
Чех реагираше аматарски, во стил на некој голман од 6та лига, не смееше тоа да со дозволи со оглед на тоа колку важни ни се бодовите, се испосра саглам.
Боаш си е крив ради замените, со Калу го разбрав дека сака да донесе креативност, и успеа во тоа, но вторите замени му беа тотално непотребни и несфатливи.
А сега за овие другиве експерти би сакал да им пишам.
Како можете да го мавате Боаш, што го величите Хидинк, демек он ќе не извадил, смешни сте, посмешни сте од било што, ми се сере кога ве читам.
Сте научиле нон стоп менување тренери и плукање по се живо и диво, и баш поради тоа менување е Челзи тука кај што е, не сме константни, немаме игра, затоа и нема да бидеме шампиони.
Шампионски тим се гради со време, и потребно е стрпение.
Неможам да сфатам како можете да го мавате и плукате Боаш, кога е очигледно дека се работи за квалитетен тренер, сега можеби прави грешки, но и тој е човек и потребно му е време, ќе сфати некои работи, со него сум повеќе од сигурен дека не чека светла иднина, ни Хидинк, ни никој друг не е ни подобар, ни полош, потребно е константност и стабилност во Челзи, а со Боаш тоа може да се постигне.