Задоволен сум од играта посебно од првото полувреме.
Одбраната на ниво предводена од Тери (маршалот што би рекол Калински
) не помина играч преку него, "копаше" се пред него.
Фереира за него нема што да кажам подобар од Босингва во се, освен во брзината ( ме потсети токму на натпреварот со Тотенхем минатата сезона кога Бејл неможеше да помине покрај него),
Алекс и Ешли стандардни.
Микел немаше ниту едно промашено додавање според мене и беше главна алка во средината (се надевам дека не е посериозно повреден, што би било навистина хендикеп за Челзи)
Рамирес и Лампард на почетокот беа добри особено во една феноменална акција, којашто немаше шут околу 15-тата минута (заедно со Микел и Фереира мислам беше)
Рамирес остана константен под неговото ниво, но сепак добар за екипа од оваа класа,
додека Лампард имаше неколку точни додавања во второто полувреме но далеку послабо од првото ( За пеналот некако знаев дека ќе го промаши, бидејќи се некако одбира страна, но пак шутира блиску до голманот. Толку ли неможе да шутне по висина на средина од голот на било која страна)
Калу
мислев дека му треба 0.5% (читај Амди Бајрам) активирање на мозокот, но очигледно му треба најмалку 2.5% активирање, прокоцка одлични топки особено во првото полувреме кога топка чекаше да добие Торес некаде околу 15-тина метри од голот.
Торес беше одличен го имаше секаде на теренот, беше борбен имаше и добри шутеви кон голот, додаваше прецизно, одлично поминуваше играч....
Стариџ едноставно покажа дека е зрел за прв тим особено по поминатата полу сезона на позајмица во Болтон. Многу добар играч со фантастична контрола на топката, доста брз и чувство за гол неверојатно. Едноставно располага со се што му е потребно за играч во голем клуб. ( Ќе недостига во стартните 3 меча заради црвениот картон во последното коло)
За второто полувреме немам многу што да кажам, само ќе ги издвојам најбитните работи според мене за одредени играчи
Одбраната беше иста за разлика што Босингва не успеа да задржи некој играч, немаше некој што не го помина
Мекехран и Бенајун стандардно доабри со одлични додавања и снаодливост
Анелка ништо, особено се изнервирав на шансата кога Бенајун му пушти топка во празно...
Малуда пак исто така ништо не покажа, но има таква голема среќа (исто како и Калу) да даде гол (не за џабе беше најдобар стрелец минатата сезона
)
Дрогба на почетокот кога почна да игра како на јајца да газеше, потоа се управи и резултираше со асистенција за голот на Малуда и пеналот што го промаши Лампард.