Фан Клуб: Челзи

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Зошто баш Микел, штотуку на полувремето сакав да пишам дека е еден од најдобрите.... :mad:

В

Вори

Гостин
Отиде Оби курбан,у пичку матер.Да се надеваме дека не е ништо посериозно и дека ќе биде спремен за против Стоук.

И ете зошто ги мразам проклетиве пријателски.Пола играчи можат да се повредат и после да остане Челзи со прстот в уста.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
ЕЈ ..дајте ми анализа на прво пп ..не стигнав да го гледам и линкче ако може..фала ВИ

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Ќе излезе сеа Давид Луиз да игра DMF у пм

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
(Претходното го мислев доколку Рамирес не продолжеше со игра )
А како шпанецот да игра кога нема минута изиграно со овој тим, а Луиз играше пола сезона, така да според мене Луиз би бил прв избор него ли Ромеу

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Па Боаш рече дека Шпанецот ќе игра а сеа нормално дека нема да има некоја голема минутажа на почетокот па ако си се покаже ќе си игра ако не ќе грее клупа

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Доста им се 3 комада на Ренџерси .. Нека не се напињаат повеќе ... Доста беше од пријателскиве, сеа неделава со 2 тренинг сесии дневно се (слушав на челзи тв) така што ќе биде добро да бидат спремни пред наредниот викенд. Стоук Сити и тоа во гости, секогаш сме имале проблеми со овие, лани изигравме 1-1 на гости, прехлани Малуда у 90 мин им даде гол за победа од 1-2 во гости, а предминатата со Сколари дома 2-1 едвај ги победивме и тоа со гол на Лампард во 90 мин. Да видиме глупавава ни наша управа ако може да земе некој играч, да не останеме со дрва како Калу и Жирков во тим (мада овој ваљда ќе си иде) и да се надеваме на подобра сезона. Тоа е тоа пред почетокот на сеознава. Прилично сум задоволен од подготовкиве, 6/6 победи од кои посериозни противници Астон Вила и Ренџерс .. Игравме и со Стариџ, МекЕкран, Рајкович и други млади играчи што е за поздрав. Се надевам дека АВБ нема да разочара, верувам во овој тренер.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Задоволен сум од играта посебно од првото полувреме.
Одбраната на ниво предводена од Тери (маршалот што би рекол Калински :)) не помина играч преку него, "копаше" се пред него.

Фереира за него нема што да кажам подобар од Босингва во се, освен во брзината ( ме потсети токму на натпреварот со Тотенхем минатата сезона кога Бејл неможеше да помине покрај него),

Алекс и Ешли стандардни.

Микел немаше ниту едно промашено додавање според мене и беше главна алка во средината (се надевам дека не е посериозно повреден, што би било навистина хендикеп за Челзи)

Рамирес и Лампард на почетокот беа добри особено во една феноменална акција, којашто немаше шут околу 15-тата минута (заедно со Микел и Фереира мислам беше)

Рамирес остана константен под неговото ниво, но сепак добар за екипа од оваа класа,
додека Лампард имаше неколку точни додавања во второто полувреме но далеку послабо од првото ( За пеналот некако знаев дека ќе го промаши, бидејќи се некако одбира страна, но пак шутира блиску до голманот. Толку ли неможе да шутне по висина на средина од голот на било која страна)

Калу :tapp: мислев дека му треба 0.5% (читај Амди Бајрам) активирање на мозокот, но очигледно му треба најмалку 2.5% активирање, прокоцка одлични топки особено во првото полувреме кога топка чекаше да добие Торес некаде околу 15-тина метри од голот.

Торес беше одличен го имаше секаде на теренот, беше борбен имаше и добри шутеви кон голот, додаваше прецизно, одлично поминуваше играч....

Стариџ едноставно покажа дека е зрел за прв тим особено по поминатата полу сезона на позајмица во Болтон. Многу добар играч со фантастична контрола на топката, доста брз и чувство за гол неверојатно. Едноставно располага со се што му е потребно за играч во голем клуб. ( Ќе недостига во стартните 3 меча заради црвениот картон во последното коло)

За второто полувреме немам многу што да кажам, само ќе ги издвојам најбитните работи според мене за одредени играчи

Одбраната беше иста за разлика што Босингва не успеа да задржи некој играч, немаше некој што не го помина

Мекехран и Бенајун стандардно доабри со одлични додавања и снаодливост

Анелка ништо, особено се изнервирав на шансата кога Бенајун му пушти топка во празно...

Малуда пак исто така ништо не покажа, но има таква голема среќа (исто како и Калу) да даде гол (не за џабе беше најдобар стрелец минатата сезона :icon_mrgr:)

Дрогба на почетокот кога почна да игра како на јајца да газеше, потоа се управи и резултираше со асистенција за голот на Малуда и пеналот што го промаши Лампард.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Еве тренерот што рекол по завршувањето на натпреварот во врска со Лукаку
'The situation with [Romelu] Lukaku is that he's a very interesting young prospect and we have to be able to position ourselves to get this kind of talent. And not only him but other talent that we are scouting at the moment.

В

Вори

Гостин
Истрпете уште малку,на страната од Андерлехт мислам дека е потврдено.Ние под дифолт касниме со секоја информација.
Исто така и Жирков го комплетираше трансферот во Анжи.Нека му е со среќа :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom