Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Ретардираноста не е во Ливерпул, туку во самиот договор кој си го потпиша Торес пред едно 2 или 3 години!
А тоа е дека клаузулата изнесува 50 миљони, така да цената која е потребна за тој предвреме да замине е ако не 50 тогаш приближно до неа (што и за мене е премногу, впорчем тоа важи за било кој играч).

А Барселона давала и повеке од тоа (ибрахимович) па така да ништо да не те чуди.

Но да не избрзуваме....веке пишав на подфорумот на Ливерпул.....како да заборавивме како беше со Руни и Џерард ( и не се само тие), и тие беа пред заминување само што во нивниот случај тие самите излегоа и јавно кажаа дека сакаат да си заминат, што не е случај со Торес, каде информација за негово заминување има само од официјалниот сајт на Ливерпул каде вели дека е одбиено неговото барање за негово заминување, каде не е наведена неговата причина ( што може да биде се што човек може да замисли).

Шпекулацијата за понудата на Челзи излегува од еден реномиран медуим Скај ( реномиран колку ГоалШит.ком)!
Сега ја имаа таа клаузула или не? Пошто ако ја има, таа е единствениот аргумент на Ливепрул да не прифати таква понуда на Челзи во случај Торес да стварно сака да си оди.
Давала Барселона, како не, даде приближно толку и за Виља. Ама точно тоа шо давала е причина зошто на би дала за Торес, на пример, в лето.

Оваа магла која ја спореди со ситуациите на Руни и Џерард е тоа шо кажувам подолу во постов, нејќам пак Челзи да остани со „од трите подолгото“ ко неколку пати порано, ако воопшто Челзи знај шо сака уствари.

Понудата на Челзи излегла од устата на портпаролот на Ливерпул и ја пренесоа сите можни и неможни медиуми. А од Челзи никој не коментира, веројатно пошто нема потреба, ова е работа на Абрамович.

Не верувам воопшто. Само пренесувам информација (или шпекулација поточно). Не мора да влегуваме до толку во нешто не толку значајно.
Не верував ни кога читав дека поднел трансфер барање ама се шокирав кога видов на официјалната.
Се согласувам дека нема потреба од навлегување. Ама нешто чудно се случува, и то е пред се кај Ливерпул пошто за негов играч се работи. Челзи неколку пати го доби „од трите подолгото“ во вакви дебилни ситуации, јас само се надевам дека нема и овај пат.

кога играте точно...12 и пол или 1 и пол? :smir:
Еден и пол.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Добро, клаузулата нека не постој, иако медиумите пренесоа дека таа постои, исто ко шо пренесле дека Челзи му понудил 200000 неделно, нели... Но не е битно. Врз основа на ШТО Ливерпул можи да бара нешто појќе ако тој е решен да си оди (неговите одлуки се „малку“ повеќе значајни отколку шо ти велиш)? Врз основа на шампионскиот тим кој го нема? Врз основа на Лигата на Шампионите во која не настапува и тешко дека ќе настапува и следната сезона? Врз основа на тоа дека Торес беше дел од шампионскиот тим на светот летото, иако нели, знајме колку и како играше таму? Работата е чисто практична и јасна, ама Ливерпул ќе напрај се да извлечи шо појќе пари од Роман Абрамович, па било тоа и прикажување ретардираност.
Јас си трошев интернет за џабе да гледам SkySposrts, каде имаше малку по детална анализа на ситуацијава, и репортерот рече дека клаузата не постои. Дали и како и зошто не знам.
И не знам што се прајш на Тошо. Ливерпул и да е во 6та лига, може да си одлучи кој и кога ќе продаде и дали воопшто ќе го продаде. Претпоставувам дека Торес е клучен за издигнувањето на Ливерпул, затоа нема да го пуштат и најверојатно се надеваат дека ова ќе помине и пак ќе се стабилизира ситуацијата.
Од плачењето на Торес ми е преку глава мене, доби газди, доби одличен тренер во Кени (кој очигледно го оживеја) и конечно доби големо засилување и на истиот ден сака да замине.
А и пишав и претходно, не знам што повеќе прилично стариот тим на Челзи може да му понуди на Торес за толку да му се зголеми желбата да дојде кај вас. Реално гледано, не од инат.

И за последната реченица, пак гадно се лажеш. Не е до сумата, Ливерпул НЕМА да го пушти Торес сега и то је то. Одлучни се дури и два пати излегоа со официјални изјави. А ти мисли си дека тоа се заговори за да се земат повеќе пари од Абрамович.

F

fantomX

Гостин
Јас си трошев интернет за џабе да гледам SkySposrts, каде имаше малку по детална анализа на ситуацијава, и репортерот рече дека клаузата не постои. Дали и како и зошто не знам.
И не знам што се прајш на Тошо. Ливерпул и да е во 6та лига, може да си одлучи кој и кога ќе продаде и дали воопшто ќе го продаде. Претпоставувам дека Торес е клучен за издигнувањето на Ливерпул, затоа нема да го пуштат и најверојатно се надеваат дека ова ќе помине и пак ќе се стабилизира ситуацијата.
Од плачењето на Торес ми е преку глава мене, доби газди, доби одличен тренер во Кени (кој очигледно го оживеја) и конечно доби големо засилување и на истиот ден сака да замине.
А и пишав и претходно, не знам што повеќе прилично стариот тим на Челзи може да му понуди на Торес за толку да му се зголеми желбата да дојде кај вас. Реално гледано, не од инат.

И за последната реченица, пак гадно се лажеш. Не е до сумата, Ливерпул НЕМА да го пушти Торес сега и то је то. Одлучни се дури и два пати излегоа со официјални изјави. А ти мисли си дека тоа се заговори за да се земат повеќе пари од Абрамович.
Ко шо реков, ако Торес сака да си оди, постоење на таква клаузула е единствен аргумент Ливерпул да не прифаќа понуди од Челзи ко 35-40 милиони фунти. И пак ќе потенцирам, ако Торес сака да си оди, неговите желби и одлуки се поважни отколку шо сакаше да ги прикажиш прееска со то „не е поголем од клубот“ и слично. Многу, многу зависи од Торес овде.
Прилично стар тим? Да не мислеше на Шампионот на Европа, Интер? „Прилично стар тим“ е уште една глупава „констатација“ на Фергусон во ек на борбата за титула со Челзи. Зошто сега го нема да јади гомна ? Пошто не е битно. Челзи ваков или онаков, можи да му понуди поголем квалитет од Ливерпул. А и ЛШ-фудбал во догледно време.

Значи пак, ако Торес е одлучен да си оди и притиска за тоа, Ливерпул НЕМА аргумент зошто да го држи со оглед на високите понуди на Челзи (35 милиони фунти е висока понуда). Ако неговите желби се желби на pussy за шо има големи шанси, тогаш секако дека ќе остани.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Јас не знам за поголем аргумент од постоечкиот договор. А и немаат потреба од пари, бидејќи овие газди си имаат доволни финансии.

Тука ќе престанам, затоа што само шпекулираме и почнавме да се препукуваме за нешта неповрзани со целава ситуација.

На крајот од краевите шо се мени тиче слободно можете да го земете Торес. Во секој случај од ова ќе испаднат многу негативни резултати, најмногу доколку остане кај нас. Зачуден бев од односот на Руни пред некој месец кон клубот, ама за ова не знам што да мислам. Се е потрошен материјал, и играч и клуб. Само го бранам ставот на клубот, а Торес нека си крши глава.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сега ја имаа таа клаузула или не? Пошто ако ја има, таа е единствениот аргумент на Ливепрул да не прифати таква понуда на Челзи во случај Торес да стварно сака да си оди.
Уште во времето на продолжувањето сите личности од каде протекуваат добри информации за она што се дешава во клубот рекоа дека Клаузулата изнезува 50 миљона.......официјално никој не може да потврди затоа што тоа не се објавува за ниту еден играч!

F

fantomX

Гостин
Јас не знам за поголем аргумент од постоечкиот договор. А и немаат потреба од пари, бидејќи овие газди си имаат доволни финансии.

Тука ќе престанам, затоа што само шпекулираме и почнавме да се препукуваме за нешта неповрзани со целава ситуација.

На крајот од краевите шо се мени тиче слободно можете да го земете Торес. Во секој случај од ова ќе испаднат многу негативни резултати, најмногу доколку остане кај нас. Зачуден бев од односот на Руни пред некој месец кон клубот, ама за ова не знам што да мислам. Се е потрошен материјал, и играч и клуб. Само го бранам ставот на клубот, а Торес нека си крши глава.
Поголем аргумент е црвст став на играч. Макар шо, рака на срце, кај Торес јас не верувам дека постои со оглед на то шо на 3 дена пред крајот на преодниот рок го прај ова. Мислам дека има нешто во позадина од кое се плашам дека Челзи пак ќе го „јади немиен“ велат некои повулгарно, ама ајде, не е битно рековме.

Уште во времето на продолжувањето сите личности од каде протекуваат добри информации за она што се дешава во клубот рекоа дека Клаузулата изнезува 50 миљона.......официјално никој не може да потврди затоа што тоа не се објавува за ниту еден играч!
Fair enough, шо би се рекло.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Поголем аргумент е црвст став на играч. Макар шо, рака на срце, кај Торес јас не верувам дека постои со оглед на то шо на 3 дена пред крајот на преодниот рок го прај ова. Мислам дека има нешто во позадина од кое се плашам дека Челзи пак ќе го „јади немиен“ велат некои повулгарно, ама ајде, не е битно рековме.

Fair enough, шо би се рекло.

Ете пристоен одговор на твоето прашање:

Инаку Симон Кленси е еден од инсајдерите од кого ги дознаваме повекето точни информации во врска со Ливерпул!

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Па нека дигне востание. Ти мислиш зборот на играчот е посилен, јас мислам клубот е посилен. Толку. Нит јас менам мислење нит ти. Да оставиме да завршат овие 3 дена па ќе се знае се.

F

fantomX

Гостин
Chelsea are expected to line up in the following 4-3-3 formation:
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
7 Ramires
5 Michael Essien
8 Frank Lampard
39 Nicolas Anelka
11 Didier Drogba
15 Florent Malouda
Subs: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 43 Jeffrey Bruma, 12 John Mikel Obi, 46 Josh McEachran, 55 Jacopo Sala, 21 Salomon Kalou.

Тие шо го нејќеа Пиенар, поарно е со Џакопо Сала на клупа?

--- надополнето ---

Ете пристоен одговор на твоето прашање:

Инаку Симон Кленси е еден од инсајдерите од кого ги дознаваме повекето точни информации во врска со Ливерпул!
Добро за Кленси, кој е Бахиа? Башка то, туку и целиов пост на Кленси ми е измешан и конфузен искрено.

Па нека дигне востание. Ти мислиш зборот на играчот е посилен, јас мислам клубот е посилен. Толку. Нит јас менам мислење нит ти. Да оставиме да завршат овие 3 дена па ќе се знае се.
Ако неговиот став за заминување е цврст, ќе дигни. Особено шо зад себе го има Роман Абрамович кој е спремен да исплати ретардирана сума на пари од 40 милиони фунти, а негде се вели и младиот Даниел Стариџ како додаток.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Добро за Кленси, кој е Бахиа? Башка то, туку и целиов пост на Кленси ми е измешан и конфузен искрено.
Бахиа е еден од Агентите на Торес..........главниот агент е Хозе Антонио Мартин!

F

fantomX

Гостин
Бахиа е еден од Агентите на Торес..........главниот агент е Хозе Антонио Мартин!
Зборувале за време на СП, добро, ајде, макар шо тогаш излегоа информации дека Арбамович бил таму чисто за да гледа дуел од СП, не за средба со агенти. И да се сретнале, шо има то сега врска?
Го најдов еве и то од Телеграф...
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/8289807/Chelsea-owner-Roman-Abramovich-lures-Liverpool-striker-Fernando-Torres-with-the-promise-of-European-silver.html
It was five days ago that Chelsea’s representatives are believed to have met Torres’s advisers, Bahía Internacional, and were told that the Liverpool striker was again keen to move to Stamford Bridge and would help to try and push for a deal.

Смрди овде нешто, и то многу.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Зборувале за време на СП, добро, ајде, макар шо тогаш излегоа информации дека Арбамович бил таму чисто за да гледа дуел од СП, не за средба со агенти. И да се сретнале, шо има то сега врска?
Го најдов еве и то од Телеграф...
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/8289807/Chelsea-owner-Roman-Abramovich-lures-Liverpool-striker-Fernando-Torres-with-the-promise-of-European-silver.html
It was five days ago that Chelsea’s representatives are believed to have met Torres’s advisers, Bahía Internacional, and were told that the Liverpool striker was again keen to move to Stamford Bridge and would help to try and push for a deal.

Смрди овде нешто, и то многу.
Колку да те потцетам на изјавата на Вила после светското....

„Верувам дека Торес ке премине во Челзи“..... во моментот кога се шпекулираше тоа дека е пред трансфер во Барса!

--- надополнето ---

Хахаха.....:pos2:

Колку да ги замрсам работите................

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Шо би докажало дека Торес има pussy-карактер. :toe:
Не не.....во тој случај погрешно ја свакаш ситуацијата....

Во последниот договор кој Торес го потпиша на барање на Кристијан Парслоу (или како и да беше), неговиот услов беше да се донесат квалитетни засилувања што ке помогнат во напредокот на Клубот!

На што се надополнува и овој коментар:

Затоа што и пред подпишувањето на тој договор, тој сакаше да си замине баш поради таа причина!:tv:

F

fantomX

Гостин
Можно е, тогаш работата иди на претходното - „Мислам дека има нешто во позадина од кое се плашам дека Челзи пак ќе го „јади немиен“ велат некои повулгарно, ама ајде, не е битно рековме.“

Kajgana Shop

На врв Bottom