Фан Клуб: Фиорентина

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.938
Поени од реакции
8.837
добро бе уште ли ќе го тупиме за љајич, со среќа да си го играте, идеме понатаму, па уште и головите си ги постирал демен не сме ги виделе и као дека со тоа нешто ќе докажеш.

заврши трансферот, излезе следниов податок, дека сме потрошиле 40.2М наспроти заработени 42.25М евра. изминативе две лета се изнакупуја, направија претумбации и направија страшен тим со нова философија, според мене и според нашите стандарди ова е еден од најдобриот тимови што играле за фиренца а при тоа не потрошија ни евра. значи можело, секоја чест на манаџерите си ја знаат работата.
мене ме нервираат некои од вас кога ќе кажат како Љаич ќе бил резерва оваа година па и немало ич да игра бла бла .. затоа вратив во исти стил .. ајде веќе не се пречкаме, крај на дискусијата :)
--- надополнето: 3 септември 2013 во 21:16 ---
со цел памет го праеш Љаич бољи од Роси? :pos:

некни дојде кај вас и испадна дека го знаеш боље од нас,ти кажав предходно,он си има проблем со главата....за џабе јадеше заушки од Роси :place: пак памет не му дојде :icon_mrgr: ,а пак италијанскиот јазик до некни не го знаеше,после 2 год научи нешто да бекне...
џабе му е талентот кога нема памет,и ај што нема па иде по паметот од Рамадани :tapp:

не кажав дека е појак, ама вие од еден од најдобрите играчи го направивте еден од оние кои не ви се потребни ... и Роси е квалитетен, но беше повреден две години, а го направивте за две класи подобар од Љаич ..

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
мене ме нервираат некои од вас кога ќе кажат како Љаич ќе бил резерва оваа година па и немало ич да игра бла бла .. затоа вратив во исти стил .. ајде веќе не се пречкаме, крај на дискусијата :)
--- надополнето: 3 септември 2013 во 21:16 ---

не кажав дека е појак, ама вие од еден од најдобрите играчи го направивте еден од оние кои не ви се потребни ... и Роси е квалитетен, но беше повреден две години, а го направивте за две класи подобар од Љаич ..

Abe kako ti se pogodija i ljaic i pjanic da dadat golovi neverojatno, moe mislenje e deka da na Pjanic mu odi nadole karierata, ne deka mu bila nesto mn gore pa sea nadole ajde da receme prosecen igrac vo sega prosecna roma kade lanska sezona na samo 20 utakmici bil starter i samo 13 utakmici gi izigral do kraj, mislam ako bese toj neli klasa igrac vo ovoj krs tim na roma bi trebalo da igra barem startna postava i roma najverojatno ke igrase nesto po evropa, a vo toj prosek i vo pravo si igrac kako ljaic pretpostavuvam i deka vi e pravo zasiluvanje i treba da mu se raduvate, a drug igrac koj ima 21 godina koj ne igra spic i igra vo Serie A a dal 15 gola Erik Lamela koj resivte da go prodadete i da go kupite talentov Ljaic posto on e gramada od coek vo sporedba so Krkic.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.938
Поени од реакции
8.837
Abe kako ti se pogodija i ljaic i pjanic da dadat golovi neverojatno, moe mislenje e deka da na Pjanic mu odi nadole karierata, ne deka mu bila nesto mn gore pa sea nadole ajde da receme prosecen igrac vo sega prosecna roma kade lanska sezona na samo 20 utakmici bil starter i samo 13 utakmici gi izigral do kraj, mislam ako bese toj neli klasa igrac vo ovoj krs tim na roma bi trebalo da igra barem startna postava i roma najverojatno ke igrase nesto po evropa, a vo toj prosek i vo pravo si igrac kako ljaic pretpostavuvam i deka vi e pravo zasiluvanje i treba da mu se raduvate, a drug igrac koj ima 21 godina koj ne igra spic i igra vo Serie A a dal 15 gola Erik Lamela koj resivte da go prodadete i da go kupite talentov Ljaic posto on e gramada od coek vo sporedba so Krkic.

знаци на нервоза не сакам, гледам тераш со субјективни мислења, па така да дискусијата не води никаде ..

само да те прашам доколку Рома е крш и просечен тим, што е Фиорентина ?

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
знаци на нервоза не сакам, гледам тераш со субјективни мислења, па така да дискусијата не води никаде ..

само да те прашам доколку Рома е крш и просечен тим, што е Фиорентина ?
haha dobar, samo go kazuvam ociglednoto, fiorentina e ekipa koja igra vo evropa, da ne bea milan toa sto se ke igrase i CL, roma od druga strana e ekipa koja nema eropski fudbal 2 godini po red i zavrsuva na solidnoto 6 mesto. Od lanska sezona nisto ne promenivte, seuste gaven igrac vo timot vi e 35 godisen igrac koj nikako ne prifaka deka mu pomina vremeto, nadopolneto so igraci kako taddei, barzagli, burdiso, borielo pa sea i maicon, uste poveke sto ona sto vi vredese vo timot go prodadovte, a zemavte nisto pojak igrac vo ljaic za razlika od fiorentina koja ona sto ne odgovarase go prodade ama donese igraci so koi timot od minata sezona go pojaca a ne oslabe.

A za toa deka pokazuvam znaci na nervoza ne si laskaj, megudrugoto ne sum jas toj sto odi po drugi forumi da dokazuvam deka go imame najakiot tim, ocigledno e koj treba da bide nervozen i te razbiram ako si, sme imale i nie takvi sezoni.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Не се карајте, екс Пупоне отсекогаш бил фер кајганџија. Едниствено што ќе му замерам е тоа што Љајиќ го прави подобар од Роси.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.938
Поени од реакции
8.837
Не се карајте, екс Пупоне отсекогаш бил фер кајганџија. Едниствено што ќе му замерам е тоа што Љајиќ го прави подобар од Роси.
ајде баш ќе видиме на крајот кој ќе има подобра сезона, дали Роси или Љаич :) .. еве го повлекувам тоа дека Љаич е подобар од Роси, ама единствено нешто што не прифаќам и ради кое дојдов тука да реплицирам е субјективното мислење на вас во врска со Љаич, си отиде и одма го направивте тежок просек, а да го продужеше договорот и останеше кај вас ќе очекувавте во најмала рака да ја повтори минатата сезона па дури и да биде подобар.

Gigliati друже тебе не ти враќам на постот бидејќи ќе ми падне глупо после .. од секогаш сум имал голем респект спрема Фиорентина и сакам така и да си остане ;)
--- надополнето: 4 септември 2013 во 21:08 ---
^а како што гледате и на постот на кој му реплицирав на Дејан_Виола, пишав дека Љаич не е подобар од Роси:)

"не кажав дека е појак, ама вие од еден од најдобрите играчи го направивте еден од оние кои не ви се потребни"

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
MIslev na Balzareti moja greska, se izvinuvam
--- надополнето: 4 септември 2013 во 22:24 ---
Gigliati друже тебе не ти враќам на постот бидејќи ќе ми падне глупо после .. од секогаш сум имал голем респект спрема Фиорентина и сакам така и да си остане ;)
"

a moze slobodno da mi vratis na postot, kako sto ti imas mislenje taka imam i jas, ne te napadnav tebe so niedna recenica, ne razbiram sto site se lutite i odma nekoj e nervozen ako vi se vrati na post, sto e celta na forum ako nikoj ne raspolozen da slusne razlicno mislenje od svoeto, samo si go kazav mislenjeto za ljaic i za segasnata sostojba na Roma, toa e barem moeto mislenje.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.938
Поени од реакции
8.837
haha dobar, samo go kazuvam ociglednoto, fiorentina e ekipa koja igra vo evropa, da ne bea milan toa sto se ke igrase i CL, roma od druga strana e ekipa koja nema eropski fudbal 2 godini po red i zavrsuva na solidnoto 6 mesto. Od lanska sezona nisto ne promenivte, seuste gaven igrac vo timot vi e 35 godisen igrac koj nikako ne prifaka deka mu pomina vremeto, nadopolneto so igraci kako taddei, barzagli, burdiso, borielo pa sea i maicon, uste poveke sto ona sto vi vredese vo timot go prodadovte, a zemavte nisto pojak igrac vo ljaic za razlika od fiorentina koja ona sto ne odgovarase go prodade ama donese igraci so koi timot od minata sezona go pojaca a ne oslabe.

A za toa deka pokazuvam znaci na nervoza ne si laskaj, megudrugoto ne sum jas toj sto odi po drugi forumi da dokazuvam deka go imame najakiot tim, ocigledno e koj treba da bide nervozen i te razbiram ako si, sme imale i nie takvi sezoni.

како сакаш да ти вратам кога ова болдираното укажува дека не си сериозен ... чекај малку да се разбереме, значи според тебе јас сум нервозен бидејќи Рома не игра барем Лига Европа, а ти ми кажуваш дека ме сваќаш оти и Фиорентина имала такви сезони кога не играла УЕФА куп, али затоа оваа година играте УЕФА куп па сте задоволни, а јас сум нервозниот бидејќи Рома не игра Лига Европа :rolleyes:

и да знаеш многу сум нервозен што Рома не игра во Лига Европа, а вие веќе се пласиравте во групната фаза и тешко ќе ми биде да ве гледам како се борите за трофејот, ќе пукнам од мука .. гледаш, зависта ме тера да лечам фурстрации во вашиот фан клуб .. али се надевам Рома ќе има успешна сезона како Фиорентина што и беше претходната, па наредната година во овој период и јас ќе се фалам како тебе дека играме во Лига Европа;)

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
merak mi se naprai za Vargas sto ostana, ke dobie sansa za igra, izjavui deka saka da izgine sezonava, pasqual da se povredi ke si vleze zverov

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
како сакаш да ти вратам кога ова болдираното укажува дека не си сериозен ... чекај малку да се разбереме, значи според тебе јас сум нервозен бидејќи Рома не игра барем Лига Европа, а ти ми кажуваш дека ме сваќаш оти и Фиорентина имала такви сезони кога не играла УЕФА куп, али затоа оваа година играте УЕФА куп па сте задоволни, а јас сум нервозниот бидејќи Рома не игра Лига Европа :rolleyes:

и да знаеш многу сум нервозен што Рома не игра во Лига Европа, а вие веќе се пласиравте во групната фаза и тешко ќе ми биде да ве гледам како се борите за трофејот, ќе пукнам од мука .. гледаш, зависта ме тера да лечам фурстрации во вашиот фан клуб .. али се надевам Рома ќе има успешна сезона како Фиорентина што и беше претходната, па наредната година во овој период и јас ќе се фалам како тебе дека играме во Лига Европа;)
Aj uzivaj, posto Roma sekoja vtora sezona osvojuva titula pa sea kao ne uspeh za Roma da igra vo Evropa, ne znam samo sto film si teras

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108

Ма не, он сакаше да каже дека си нервозен што изгубивте во купот од нас:P
Шала на страна, не се сложувам со фановите на Фиорентина дека Лајиќ не им бил потребен, и дека е просек, е сеа малку повеќе има проблем со карактерот, ако го среди тоа ќе биде страшен играч.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Варгас остана, ама мислам дека тешко ќе добие шанса да заигра. Фиорентина како замена за Пасквал го има Алонсо, кој беше супер на подготовките. Варгас може да улета на некој меч од Уефа ако бидеме ептен тенки (не дај боже) и тоа на некоја нова позиција.

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
Ма не, он сакаше да каже дека си нервозен што изгубивте во купот од нас:P
Шала на страна, не се сложувам со фановите на Фиорентина дека Лајиќ не им бил потребен, и дека е просек, е сеа малку повеќе има проблем со карактерот, ако го среди тоа ќе биде страшен играч.

значи не планирав повеќе за љујич да да се мешам, но едноставно не разбирате. треба да правите разлика меѓу каков бил на терен, неговата статистика и каков мислите дека ќе стане. што се однесува за тоа каков ќе стане се слагаме дека ќе прерасне во многу добар играч. е сега каде беше проблемот кај нас. менаџерите во фиорентина одлучија да не му ја зголемат платата, макс. му понудија 1.2 тој сега зима 1.8 во рома. кај нас мислат дека нема потреба да му даваат на играч скоро 2 по сезона а тој да биде резерва, пошто монтела го форсира дуото роси-гомес. не знам што не е јасно тука.мислите дека тоа не го знаат во фиорентина дека љајич е страва од играч па сеедно им е да го пуштат, и самиот љајич изјави дека не сакал да си оди, но човек си побара повеќе пари и чувствува дека се е моментот да скокне повисоко, а нас толку ни е математиката. што се однесува до тоа дека ни бил еден од најдобрите, овој цитат е недоврешен

"не кажав дека е појак, ама вие од еден од најдобрите играчи го направивте еден од оние кои не ви се потребни"

треба да гласи:
"не кажав дека е појак, ама вие од еден од најдобрите играчи во вториот дел од сезоната го направивте еден од оние кои не ви се потребни"

како што ни беше јоветич во првиот дел од сезоната. љајич даде 11 гола, 3 против пескара кога исфорсира како детиште што и е, но вие мислите дека знаете повеќе од нас за виола. ако тоа се да речеме 8 гола на љајич, па исто толку имаше и лука тони, аквилани имаше 7 гола, а обранбениот гонзало имаше 6 гола. за мене гонзало беше далеку подобар играч од љајич лани, константен преку целата сезона. гледате дека имате конфлик во расудувањето на тоа што моментално е љајич и што чувстувавате дека ќе биде. уште помалку е работата е тоа дека мораме да го деградиме за да го оправдаме неговото заминување, децка работа, насила се наметнува кој е у право, кога се работи за избор и лимитации.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
ne deka Ljajic ne e dobar i talentiran fudbaler.. Fiorentina go izrasna mu dade sansa, sakase da mu ja zgolemi dvojno platata ama lakomo seljace ne mu bese toa dovolno..

I ne zamarajte koj e bolje Rossi ili Ljajic, nema dilema tuka!

za navijacite na Roma ova da si vidat statistika: na 78 samo 15 golovi
2009-2010 9utakmici 0 golovi
2010-2011 26 3
2011-2012 15 1
2012-2013 28 11

Spored statistikava, kutro utepano, neka se izgubi, nikad vise nema da bide dobredojden vo Firenza, dzabe mu se i pisma do navijaci i sve

Kajgana Shop

На врв Bottom