Јас не ни памтам некогаш Победа да се натпреварувала во сениорска конкуренција само знам дека деца тренираа таму на стадионот под салата Јасмин и они понекоаш играа утакмици.А што стана со Победа од Кавадарци?
Да де...за нив прашувам...Јас не ни памтам некогаш Победа да се натпреварувала во сениорска конкуренција само знам дека деца тренираа таму на стадионот под салата Јасмин и они понекоаш играа утакмици.
Море има ли некој добро информиран да каже шо се деси со Лостов, ја слушнав дека учел у Бугарија и таму играел у некоја 2 лига ама за него биле заинтересирани клубови од Турција, Грција и ГЕРМАНИЈА... страшна работа нели... ај ако знае некој некое деталче нека каже. :helou:
Абе играеше он у Тиквеш добар беше ама нон стоп пијано беше може не ме изненадуе фактот дека го барале добар играч е он. Победа Кавадарци сеуште постое но само пионери ги воде Благој Бошковски децата се супер добро котираат на табелата 2-3 место се у нивната група.Тиквеш Национал е екипа од Кавадарци созададена од Бунгурот и сега тренират интензивно и ќе играат у општинска лига со аператив за влез у трета лига југ инаку Гацо,Кизо,Петровиќ браќата тиа сите што играеа у Неготино сите играат у Тиквеш Национал сега и неколку поранешни играчи на Тиквеш што бе порано ќе играат таму па ќе видиме што ќе се случе билки они ќе влезат негде у втора или прва лига па па да гледаме салам фудбал у Кавадарци.Море има ли некој добро информиран да каже шо се деси со Лостов, ја слушнав дека учел у Бугарија и таму играел у некоја 2 лига ама за него биле заинтересирани клубови од Турција, Грција и ГЕРМАНИЈА... страшна работа нели... ај ако знае некој некое деталче нека каже. :helou:
види другар!немора тој што не сака да оди да навива или тај шо бил тепан.навивачите на беласица имаат подгрупа АРЕА БЛУ..навиваат од срце за клубот,така и вие може да си формирате некоја подгрупа со цел вракање на клубот на старите патеки. доколко од срце го сакате тиквеш ке го направите тоа.ПОзз:helou:Види друже јас сум бил мал тогаш во далечната 1994 година на решавачката утакмица за Фк Тиквеш да остане во прва македонска лига против Фк Вардар Скопје тогаш управниот одбор на Фк Тиквеш ја продал утакмица и од тој натпревар на кој имало околу 1500 лозари имам касета за видео дома од тој натпревар навивачите видно револтирани се пресметае првен со управата на Фк Тиквес а потоа и со полицијата во тој дуел имало многу повредени и од тогаш навивачката група Лозари со подгрупата Ретки Билки па се до денешен ден нема стапнато на стадионот сега да ја дигаме свеста сега е касно малце барем јас така мислам никој не ти сака да ти вложува во пропаснат клуб кој има многу таленти кои можат да се носат со играчи од втора лига барем само со домашен продукт што се вика а дека Лозари ќе направат такво нешто не верувам во знак на бојкот за тиа настани што се случуле во 1994 година немојте да мислете дека ова е лага што го пишав слободно распрашајте се и ќе ви потврдат други мои сограѓани поздрав и да се надеваме дека ТИКВЕШ ќе се врати таму кај што му е местото.
Тоа не се знае можеби и ќе покушаат да направат такво нешто Лозарите барем за сега нема ништо ама како што гледам новиот тим што е создаден добро почнува со цел да влезе во 3 лига па подоцна како и што ќе биде никој не знае инаку има добри поединци во тој тим што до вчера играат во првиот состав на Вардар декамел од Неготино па добро почнале со реконструкција и влез во 3 лига.види другар!немора тој што не сака да оди да навива или тај шо бил тепан.навивачите на беласица имаат подгрупа АРЕА БЛУ..навиваат од срце за клубот,така и вие може да си формирате некоја подгрупа со цел вракање на клубот на старите патеки. доколко од срце го сакате тиквеш ке го направите тоа.ПОзз:helou:
abe daj aj ne tresi nie lozarite za feni edvaj se sobirame 60-70 dusi(osven na kupot)sto feni najverojatno ke ja zeme titulata a ne pa za tikves koj sto igra vo 4 ligaвиди другар!немора тој што не сака да оди да навива или тај шо бил тепан.навивачите на беласица имаат подгрупа АРЕА БЛУ..навиваат од срце за клубот,така и вие може да си формирате некоја подгрупа со цел вракање на клубот на старите патеки. доколко од срце го сакате тиквеш ке го направите тоа.ПОзз:helou:
kako bese mislam deka bese vuko so nekoe prezime :kez::je:Ne igrase eden Dimitkovski vo Tikves u poslednite godini od prva liga!
Kaqko se vikase toj turnirot sto se odrzuvase sekoja godina?
abe daj aj ne tresi nie lozarite za feni edvaj se sobirame 60-70 dusi(osven na kupot)sto feni najverojatno ke ja zeme titulata a ne pa za tikves koj sto igra vo 4 liga