Фан Клуб: Рома

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.258
Поени од реакции
3.286
Кој хаос и раскол во тимот ц. Ц ц

Де Роси наводно вчера се степал со Кристанте, па демантираа, демек караница, во која и Паредес бил инволвиран. Де Роси претходно имал два состаноци со гркињкава што е ЦЕО каде се расправале. Де Роси со одследиле со Дибала на Инстаграм, а изгледа и Кристанте со Пелегрини, значи пукнала тиквата и во италијанскиот клан/гето во клубот... Ништо не оди ова на добро, сезоната можеби уште сега може да се прогласи за неуспешна...
Па како наводно Брајан му префрлил на Ддр за блискоста со Паредес ?!
Да првиве двајца се одследиле додека Пелегрини и Кристанте уште се имаат..
Па дури испадна вест дека Манчо со Де Роси се спукале сабајле на тренинг но демантирал со статус Манчо утрово..
Како и да е Де Роси мислев до 10то коло ќе даде сам отказ доколку не врзеше серија добри резултати но вака може и за репрезентативната пауза да си оди или отказ да му биде врачен пред се што се фатил со Сулоку..
Е сега што треба да се направи и каде е поголемиот проблем од Де Роси е да се продаде Кристанте, Паредес и Пелегрини..
Нај нужно е Кристанте да оди зошто ако е фатен со Паредес фатен е и со Дибала и Суле.. И Пелегрини не се мириса со Аргемтинциве мислам..
Затоа кој тренер да дојде место Де Роси ќе налета на општ хаос..
Бове можно е да не биде позајмен/продаден поради Кростанте каде може да заврши во Фиорентина на позајмица..
Јувентус во недела ќе ни ја дупнат главата и официјално сезонава за нас ќе е завршена во август месец..
И да искрено може ќе бевме далеку послаб тим без Дибала ама јас бев да замине можеби овие срања немаше да се случат..
Автоматски споено мислење:

Нај ново Бове го одбрал Франкфурт пред Форест пред се затоа што би сакал идната година да се врати во Рим.А Рома е во завршна фаза за Ману Коне од М'гладбах како замена на Бове..

Рома и Карсдорп се разделиле денес..

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
16.123
Поени од реакции
18.093
Фала ти на исцрпниот одговор :)
Солиден играч е, од Смолинг е подобар :)
Ама како шо реков, знај да се изглупира некогаш и да биди исклучен, врела крв е Хермосо и сигурно ќе ви се најди во тимот, борбен, дефанзивно е добар, во Атлетико имаше добар скор.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.914
Поени од реакции
8.788
Поздрав напатени романисти, дали денес на пладне Рома ќе ја оствари првата победа или ќе ни ја ебе неделата уште на пладне?

За време на репрезентативните паузи имаше нови контроверзии, сега со Жалевски, челници на Галатасарај дојдоа во Рим и го "молеа" 4 дена да потпише, секој ден го презакажуваа летот за Истанбул и овој ги одби, Рома претходно му нуделе договор овој и нив ги одбил, затоа званично е исфрлен од првиот тим и е пратен на трибини, додека директорот на Галатасарај после 18 години си дал оставка, наводно фијаското со Жалевски било причината.

Што се однесува до утакмицата, Довбик и Пелегрини се спремни после ситните повреди, само Енцо Ле Фее не се оправи..

Хумелс не е спремен за од прва минута, но се збори дека Хермосо бил во одлична форма и дека Де Роси ќе мењал во 3ка во одбрана, односно 352 каде покрај Манчини, Хермосо, Ндичка, средина ќе почнеле Кристанте, Коне и еден од Балданзи и Посочи, крилни бекови Ангелино и Салемакер, а во напад Дибала и Довбик.
Страшно ме интересира Ману Коне како ќе се покаже, за Франција против Белгија искина човекот во неговото деби како стартер, нема кој не го испофали, ја гледав утакмицата и ме импресионираше, може да ни биде огромно засилување, нов мотор во средината.

Кога го земаа, си викав зошто лупнаа 20мил за овој кога за тие пари можеа Турам да го земат или Рабиот како слободен играч, ама изгледа не згрешив, овој може да испадне нешто повеќе, од таму и неговото присуство во репрезентацијата на Франција, а овие двајцата ги нема таму.

Едвај чекам да видам што смислил Де Роси, зборуваше на прес за поагресивни игра, по напаѓачи пристап и поголема поддршка за Довбик од страна на останатите офанзивни. Лично сакам Балданзи да почне како најофанзивен во тројката во средина место Писили, постигна хет трик за младите за Италија каде секој гол му беше темел дело.

Останува да видиме во 12:30, Форца Рома :)

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.258
Поени од реакции
3.286
Со 3-5-2 коска сме..Се си пишал што требало да се напише..Хермосо и Балданзи стартери..3те бода мора од Џенова да ги изнесеме..
Довбик денес дава гол конечно..

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.914
Поени од реакции
8.788
Да е Ле Фее спремен јас сум и за 3421 односно Суле и Дибала позади Довбик, ама не како класични крила, малку повеќе средишно, а со двајца среднњаци.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.914
Поени од реакции
8.788
Поздрав напатени романисти .........

........... Едвај чекам да видам што смислил Де Роси, зборуваше на прес за поагресивни игра, по напаѓачи пристап :)
БОЉЕ ДА НЕ ГЛЕДАВ :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.914
Поени од реакции
8.788
Официјално Де Роси доби отказ. Жал ми е за Даниеле пред се оти е добар човек, ама како тренер му фали искуство во секој дел, се надевам ќе биде ангажиран во блиска иднина од некој клуб и ќе докаже дека вреди како тренер, па зошто да не и некој ден да се врати, му посакувам се најдобро во иднина.

@Magic Mike дај постави ја листата на слободни тренери и тука и зошто ги нема Клоп и Зидан на неа? :D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.914
Поени од реакции
8.788
Официјално Јурич нов тренер до крај на сезона со можност за продолжување доколку се пласира во ЛШ. Сезоната само што почна и ни заврши. Суле нека го преместат у примавера нека си трча пошо овој не игра со крила.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.797
Поени од реакции
44.293
Официјално Јурич нов тренер до крај на сезона со можност за продолжување доколку се пласира во ЛШ. Сезоната само што почна и ни заврши. Суле нека го преместат у примавера нека си трча пошо овој не игра со крила.
3421 igra, i koristi krila, ama toa ne e problem kolku sto problem e faktot sto ebaniot Ivan Juric strana trener na Roma.
Pa ovoj se tepase javno so tehnickiot direktor na Torino se brukase igraci snimaa izleze videoto niz celiot internet, i opsto tezok div opinok e, ne znam so sto gi ubedil Roma deka on im e resenieto za sezonava.

Konsesisao e slobode, ko za ekipa ko Roma e dobro resenie, a i ako sakaat nesto poambiciozno, probaj i so Tuhel iako e skap, vaka Ivan Juric, bog da cuva, nikad ne veruvav deka ovoj ke dojde vo nekoja poasalna ekipa u karierata, Roma mozda ne se del od fudbalskiot krem i slicno ama definitivno zasluzuvaat nesto bolje od ovoj, ova mi e slicno ko na vremeto koga Zeman ve vodese edno vreme.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.258
Поени од реакции
3.286
3421 igra, i koristi krila, ama toa ne e problem kolku sto problem e faktot sto ebaniot Ivan Juric strana trener na Roma.
Pa ovoj se tepase javno so tehnickiot direktor na Torino se brukase igraci snimaa izleze videoto niz celiot internet, i opsto tezok div opinok e, ne znam so sto gi ubedil Roma deka on im e resenieto za sezonava.

Konsesisao e slobode, ko za ekipa ko Roma e dobro resenie, a i ako sakaat nesto poambiciozno, probaj i so Tuhel iako e skap, vaka Ivan Juric, bog da cuva, nikad ne veruvav deka ovoj ke dojde vo nekoja poasalna ekipa u karierata, Roma mozda ne se del od fudbalskiot krem i slicno ama definitivno zasluzuvaat nesto bolje od ovoj, ova mi e slicno ko na vremeto koga Zeman ve vodese edno vreme.
Ако можеа на Мурџо толкава плата можеше да се донесе Консеисао, Терзич,Алегри,Тухел има еден куп слободни што се и далеку подобри од сељаков..
Абе нема фаца овој за во Рома племе и семе да му ебам..Рома е авангарда ,бреееј што направија уште не ми се верува..Па овој дебилов ја шпиунираше Рома на тренинг па го бркаја по ниви ,крвта да му ја испием а..
Волку напизден не сум бил од поразот во финале од гнаснана севиља..
Да цркнат и фридкинци и таја лина сулоку дрољата..

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.914
Поени од реакции
8.788

Консисао пред две недели кажа дека е отворен за нови предизвици, ама потенцираше дека би ги тренирал сите клубови што постојат освен Рома, бидејќи е бивш лацијал, Тухел е контактиран, ама човекот решил да си одмара оваа година и културно да си ги земе тие 10-12мил од Баерн бидејќи уште е под договор. Контактирани биле Пиоли и Терзич, за првиот било доцна веќе договорен за во Саудиска, другиот не пригатил договор на една година и услов ако фати ЛШ да му се продолжи, вајда си сака проект на 2-3 години каде ќе почне од јули со припреми и играчи по негова желба. Сари не беше контактиран,многу иронично ќе беше да напудиш тенер легенда на клубот за да донесеш тренер што го тренирал лацио. И најбитно од се(вајда најбитно за управата) најдо тренер со плата под 2мил кој се нафати да ги води до крај, земи во обзир дека за викенд имаат утакмица и требаше некој одма да почне да ги тренира. Е сега зошто од толку просеци Јурич го одбрале, пиши на трансфермаркт агенцијата на Бепе Рисо, човекот покрај тоа што е агент на Јурич, кај него се Манчини, Кристанте и Балданзи, а не сум сигурен можно е и на Пелегрини, добро стои со управата овие брзаат и така се случуваат некогаш работите во фудбалот, за жал. Сите овие хаосо што се случуваат во Рома се ради тоа што газдите се американци и поставија една грќинка за генерален директор и таа кажува за се, таа одлучила отказ на Даниеле да му даде, бидејќи овој на неколку наврати имал караници со неа. Да се паметни американциве, ќе направат како вашите ќе стават искусен чивек за генерален директор, како кај вас што е Марота и легенда како Занети да се вртка во клубот. Тука кај нас можеше Сабатини да биде нашиот Марота, можеше Тоти да се врати, двајцата можат фудбал да и предаваат на таа грќинкава.

Штета за Де Роси, не дека и тој нема вина, ама отказот му е врачен за пречкање со генералниот и директор, првиот човек после газдите. Негодуваше тој за некои играчи кои се донесени не од страна на французинот кој ни е спортски директор туку директно од оваа Лина гркинкава. Во случајот таа требаше да добије прво отказ, па после Де Роси ако мора.

Ултрасите веќе протестираат за Де Роси, ама се повеќе се гласни и контра Пелегрини и Кристанте( редно време беше). Али за жал како што реков имаат сите исти агент, па сега според мене ќе биде уште полошо, некој од Коне и Ле Фее ќе трпи клупа ради Кристанте, а некој од Суле и Балданзи ќе трпи клупа ради Пелегрини.

Инаку видов дека користи и 3421, ама како што реков џабе е се кога Пелегрини ќе фати едно место напред.

Сега нашето капитенче ќе проработи првите 5 кола, ќе има и некој гол и асистенција, ќе си обезбеди кредити за цела села сезона,а после ќе се шлепа по терен, така беше на почетокот и со Мурињо и со Де Роси.

Syn, го искористив твојот пост да се надоврзам за целата ситуација и повеќето проблеми :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom