Kaгава за 7 милиони е одличен трансфер.. За никакви пари добиваме брз фудбалер, кој знае да дава голови, да асистира, да разигрува и плус шутира одлично со двете нозе.. Дај боже што побрзо да се оствари трансферот, јас лично очекувам многу од Кагава.. Исто така очекувам да изградат супер партнерство со Руни и да кинат низ Англија, па и Европа наредните години..
Тука е Клеверли, кој исто така е брз и технички спремен фудбалер.. Само наредната сезона нека ни биде здрав и жив.. За Гаитан сум неутрален најискрено.. Ги имаме Јанг, Нани и Валенсија за по крилата.. И Гигс, ама веќе Гигс неможе да прави продори како на времето.. Сигурно е добро да се донесе уште едно крило, левак, па да ги обезбедиме крилата за наредните сезони.. Но и да не успее трансферот нема да ми е кој знае колку мака.. Побитно според мене е да се донесе еден "Сколс играч".. Човек кој ќе ја држи средината, бидејќи таму сме многу слаби моментално.. Секоја чест на Керик и неговите игри оваа сезона.. Ама и тој е 30+, па сигурно ќе ни треба добра замена за таа позиција..
Клеверли --- Сколс/Керик
Валенсија------------------------------------Нани/Јанг
Кагава
Руни
Ако играме нешто во оваа смисла, со Кагава како полушпиц.. Формацијата изгледа одлично.. Ама повреди, ова она и мора замена на средината.. Еве да речеме Клеверли, Сколс и Керик се повредени или им треба одмор.. И тука иде проблемот.. Андерсон е вечно повреден, судбината на Флечер не се знае, Погба е млад и неискусен.. Па не гледам ниту една замена.. Освен Џонс, кој повеќе би ја играл дефанзивната улога на Керик... Но како и да е, нема да е лошо да се донесе фудбалер кој ќе разигрува и ќе може да опне една прецизна дијагонала на Валенсија, со што веќе имаме 90% гол..
Едит: И да, по можност да е искусен фудбалер.. Уопште не ми е битно дали е + или - 25 години.. Битно е да има пројдено важни утакмици во текот на неговата кариера и да не се посере кога ќе треба да игра против европските гиганти..