Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Dortmund President Michael Zorc: "Shinji is going to play in England because he has officially rejected our offer of a new contract"

Шо се мене тиче такви играчи сакам, воини на теренот, јапанска машина ти е проверена. Се друго ретко е со гарант дека не е money grabbing whore.
Инаку, останувам неутрален на трансфер пазарот, што ќе донесат се надевам дека ќе биде за арно

Manchester United are closing in on the ‘new Cristiano Ronaldo’ – and could be ready to offload Anderson to secure him, writes Stuart Mathieson. Porto’s exciting Colombian winger James Rodriguez ticks all the boxes for Sir Alex Ferguson as he plans ahead to revamp the Reds next season and inject more flair and pace into his side. Rodriguez will be 21 in July and also fits in with Fergie’s accent on youth and potential. The South American is rated at £25m and his impact in Portugal since arriving from Club Atletico Banfield in Argentina has seen him dubbed the new Ronaldo. United snatched future World Player of the Year Ronaldo from under the noses of a host of suitors in 2003 when they nipped in early to sign the then 18-year-old for £12.5m from Sporting Lisbon. Now Rodriguez (inset right) is catching the Reds chief’s eye and the player has already said he couldn’t resist a move to Old Trafford. United could partially fund the transfer fee by offering back Brazilian midfielder Anderson to his old club. The 24-year-old has been at Old Trafford since signing for £18m from Porto in 2007. How United can hit straight back Tony Coton tells the M.E.N. Sir Alex Ferguson will find an antidote to the gloom However, after making an early impact, injuries have hampered his progress. He has started just 11 matches this season but has since been absent with knee problems. He has had just one sub appearance – against Athletic Bilbao at Old Trafford – since January and there have been hints recently that he is ready to quit the Reds in the summer. Rodriguez is just one of numerous names being linked with United as Fergie looks at midfield options. Japanese attacking midfielder Shinji Kagawa has also been monitored by Ferguson’s scouts. The 23-year-old’s goals from midfield have helped Borussia Dortmund to a second successive Bundesliga title. And Dortmund’s sporting director Michael Zorc has revealed that the club have almost given up on convincing Kagawa to stay and sign a new deal. “Last week I held talks with Shinji and his advisers,” said Zorc. “He is not willing to extend his contract with Borussia Dortmund. He has a plan and that involves playing in England.”

И лани и лани,ама овој преоден рок осекам дека ќе не поврзат со секој можен играч дека старото ке го купи а овој пак ќе си договори 3-4 играчи до Јули и после ќе си кулира.

Бајдвеј ако играчот сака сам да дојде кај нас ништо нема да го спречи. Најсвежи примери - Јанг, Ливерпул клоцаа за него, сакал во Манчестер, чао пријатно. За Џонс па сите топ 6тима се тепале, си рекол типот сакам и јас во Манчестер. Венгер сто пати пробал да го донесе и Смолинг ама џабе. Заклучок, на кој му е до играње и сака со срце да игра, милионите не му се важни

Да точно , дај боже и Хазард да биде таков , да дојде кај нас а не у Шити

Shinji Kagawa: "It would be a dream to play for Manchester United." #MUFC

Ова сега ли го кажал или? Зошто памтам и пред година дена велеше вакви работи, да не е стара изјава откопана од нафталин.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 21:23 ---
Да точно , дај боже и Хазард да биде таков , да дојде кај нас а не у Шити

Хаа, тешко. A money grabbing whore е тој.

Хаа, тешко. A money grabbing whore е тој.

Верувај, ако дојде и Гаитан и после 2-3 години Реал/Барса да се потепаат по него ќе не напушти...Факт е дека во последно време ретко се раѓаат Гигсовци, Малдиновци, се смена тоа што беше убаво во фудбалот, лојалноста кон клубовите...кога многу играчи одат во бош лиги и играат во мизерни клубови само за тие пари си имаш претстава што може да се случи. Единствено британциве можат во Англија така да се држат зошто тешко би успеале надвор од Островот, други немат шанси. Џабе фудбалов во последниве години не го доби епитетот „најкомерцијално натпреварување“ :)

Верувај, ако дојде и Гаитан и после 2-3 години Реал/Барса да се потепаат по него ќе не напушти...Факт е дека во последно време ретко се раѓаат Гигсовци, Малдиновци, се смена тоа што беше убаво во фудбалот, лојалноста кон клубовите...кога многу играчи одат во бош лиги и играат во мизерни клубови само за тие пари си имаш претстава што може да се случи. Единствено британциве можат во Англија така да се држат зошто тешко би успеале надвор од Островот, други немат шанси. Џабе фудбалов во последниве години не го доби епитетот „најкомерцијално натпреварување“ :)

Знам, јасно ми е, тие јужноамериканците се најнеписмен народ, ај благо да кажам, да не употребам лош јазик :D Само овој Хазард ми делува ептен како таков, осеќам некој несериозен тип ќе биде :cautious: А за Кагава Фергусон може Парк летоска да го ишиша и да му опне нов дрес, многу ќе приметиме, тие сите исти ми се. :ROFLMAO:

^^
Осеќам дека летово ќе има чистка и ќе дојдат баајги играчи само се зависи со тоа што ќе биде со Флеч. Исто не би ме изненадило ако Парк и Андо си заминат. Овен, Берба сигурно бегаат така да наредната сезона ќе биде уште една промена на генерации според мене ако се има во предвид дека и Сколс, Гигс, Евра би имале поепизодни улоги ако добро се пополнат нивните позиции така да ќе биде интересно ова лето. САФ сигурно има испланирано од сега и ништо чудно во Јуни да се знаат новите имиња.

^^
Осеќам дека летово ќе има чистка и ќе дојдат баајги играчи само се зависи со тоа што ќе биде со Флеч. Исто не би ме изненадило ако Парк и Андо си заминат. Овен, Берба сигурно бегаат така да наредната сезона ќе биде уште една промена на генерации според мене ако се има во предвид дека и Сколс, Гигс, Евра би имале поепизодни улоги ако добро се пополнат нивните позиции така да ќе биде интересно ова лето. САФ сигурно има испланирано од сега и ништо чудно во Јуни да се знаат новите имиња.

Па наредниот ден по завршувањето на ПЛ започнува трансфер периодот во UK, и јас мислам дека веднаш утрината ќе видиме на сајт дека некој дошол.

За Андерсон не знам што да мислам. Кога не е повреден игра одлично, со Клеверли беа одличен тандем во централниот дел на теренот ама не може секоја сезона да игра само по 3 месеци и толку. Капак на се неодговорен е, преклани кога се повреди си замина во Бразил на своја воља и сообраќајка направи, малку фалело да премине на другиот свет. Сакам да имаме играч на кој ќе можеме да сметаме, а не само да биде на список и Фергусон да биде држ - не дај, повреден е, ќе се опорави, не земаме друг и така секоја година. Ќе добијат еве Евертон или Сандерленд пак за без пари играч или па од Милан ќе загризаат и така тие обожаваат играчи на фрее земени :D

Парк лани и самиот си кажа дека чувствува како неговото тело полека слабее, дека не верува да може да продолжи да игра во исто темпо и да трча по 100 км секој натпревар и не сака да биде товар на тимот. Премногу го почитувам Парк, сите мислевме кога дојде дека е донесен од маркетиншки причини ама испадна дека го добивме најдобриот играч за големи натпревари што стапнал во тимов од помодерната историја :) Сите голови му се дадени против Арсенал - Челзи - Ливерпул и останато у ЛШ :D Огромен респект па и кога ќе се земе фактот дека цела сезона ја преседе на клупа и збор не кажа :cuc:

Question:
Who is United's Player of the Month for April 2012?
%
0%A
0%B
59%C
29%D
10%E
Poll Results
A.MichaelCarrick (Votes 0)
B.Wayne Rooney (Votes 0)
C.Paul Scholes (Votes 785)
D.DannyWelbeck (Votes 386)
E.Ashley Young (Votes 142)

http://www.manutd.com/en/Fanzone/Co...spx?id={C8D4BC71-A8B2-410E-8E05-2C529EF6627E}

A glasavte li za igrac za mesec april,rezultative mi se cudni malku,nitu eden ne glasal za runi i karik?

САФ не прави чистки, ваљда досега јасно ни стана. 3 играчи максимум ќе донесе.

According to reports, United are closer to secure the signature of Shinji Kagawa for a fee around £7mil. Watch this video, he's a brilliant attacking midfielder+playmaker. Scored 16goals+11assists for the German champions B.Dortmund this season.

Овој Кагава викал дека Левандовски не му подавал, чекајте да се запознае со Нани :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom