Погодив лагано. Може сега све да изгубите до крајСе спреми за Сегунда?
Според распоредов Валенсија нема да освои повеќе од 6 бода до крај.
па... незнам баш, за мене Сампаоли е (малку) прецент тренер. 56 години има и цела кариера во Чилеанска лига, она 1/8ф на СП и освојување на Копа со Чиле е успех дефинитивно, ама во Копа имаа домашен терен, напалена нација и повеќе од солидна екипа.Прегледај го приврзокот 143962
Сампаоли едно време се спомнуваше, ама изгледа ништо од тоа. Би било интересно да се види во Ла Лига, има огромен потенцијал за да стане топ тренер.
Можда и си во право за Сампаоли, ама факт е дека школата на Биелса: Симеоне и Берицо(а и самиот тој) има/а огромни успеси во Шпанија. Сампаоли е со слични сфаќања како Берицо, затоа Селта има дури 3 чилеански репрезентативци. Исто практикува слична филозофија како Биелса( и изјави дека се угледувал на него), но пофлексибилна. Според мене најбитна причина зашто не се проби порано е фактот што не бил славен фудбалер. Т.е. рано се откажал од фудбалот ради повреда. Ретки се анонимците кои се пробиваат во подоборите лиги и екипи.па... незнам баш, за мене Сампаоли е (малку) прецент тренер. 56 години има и цела кариера во Чилеанска лига, она 1/8ф на СП и освојување на Копа со Чиле е успех дефинитивно, ама во Копа имаа домашен терен, напалена нација и повеќе од солидна екипа.
Пако исто има 53 години, 11 год му бил помошник на Бенитез, 1 година на Кике Флорес, останатото бил во безвезе клубови. Ама со две победи по ред против Севиља и Барса добро СиВи прави.
инаку вчера Плаза пишуваше, дека Валенсија не размислува за Сампаоли, додека има преговори со Пелегрини ама премногу пари бара, па така се бараат алтернативи.
ја највеќе за нов тренер би го сакал Грасија, па Берицо и после Пако, Лопетеги, па тек - Сампаоли, Пелегрини или Хуанде Рамос.
знам дека Грасија продолжи, ама ништо чудно да е тоа само за Малага да земе пари при евентуално негово заминување. Грасија е лојален тип, таков беше и во Осасуна (сакаше да ги води и во Сегунда) и во Малага оваа сезона кога неможеа 10 кола гол да дадат, сите избегаа од Малага (од чистач до спортски директор) само он остана за да ги оправи и успеа.Можда и си во право за Сампаоли, ама факт е дека школата на Биелса: Симеоне и Берицо(а и самиот тој) има/а огромни успеси во Шпанија. Сампаоли е со слични сфаќања како Берицо, затоа Селта има дури 3 чилеански репрезентативци. Исто практикува слична филозофија како Биелса( и изјави дека се угледувал на него), но пофлексибилна. Според мене најбитна причина зашто не се проби порано е фактот што не бил славен фудбалер. Т.е. рано се откажал од фудбалот ради повреда. Ретки се анонимците кои се пробиваат во подоборите лиги и екипи.
Иначе Грасија веќе продолжи со Малага, Берицо нема уште ама 99% не бега од Селта. Лопетеги/Пелегрино/Хуанде не ми се допаѓаат.
И јас би ги избрал Берицо и Грасија пред Сампаоли, ама како стојат моментално работиве Сампаоли и тоа како добро би легнал.
За Ајестаран немам некое мислење. Солиден тактичар е, ама нема никаков успех како прв тренер. Според мене преголем ризик би било неговото назначување.
Врши притисок на управата за да му го прошират тимот, пошто му фалат играчи за ротација во одбрана и средина. Кажа дека многу и должи на Селта пошто му дадоа шанса и спремен е да продолжи.знам дека Грасија продолжи, ама ништо чудно да е тоа само за Малага да земе пари при евентуално негово заминување. Грасија е лојален тип, таков беше и во Осасуна (сакаше да ги води и во Сегунда) и во Малага оваа сезона кога неможеа 10 кола гол да дадат, сите избегаа од Малага (од чистач до спортски директор) само он остана за да ги оправи и успеа.
од друга страна, Берицо вчера изјави ако остане во Селта ќе сака засилувања
нема такви новости во Шпанија.Deneska izlegoja spekulacii deka Juve vekje go dogovoril Andre Gomes.
Imat nesto za ova od Vasa strana?
I so igrac e?
Sent from my D2403 using Tapatalk
Ништо од Сампаоли и Хемез. Читам Еспањол преговарале со Сампаоли, ама поверојатно е дека ќе заврши во Лацио или пак во Грција. Хемез е подготвен да го тренира Рајо и во Сегунда, ќе видиме што ќе одлучат од клубот. Берицо и Грасија продолжија.Пелегрини барал 3 годишен договор и плата од 8М.
враќањето на Кике се поверојатно
последниве денови највеќе се спомнува Пако или Кике.Ништо од Сампаоли и Хемез. Читам Еспањол преговарале со Сампаоли, ама поверојатно е дека ќе заврши во Лацио или пак во Грција. Хемез е подготвен да го тренира Рајо и во Сегунда, ќе видиме што ќе одлучат од клубот. Берицо и Грасија продолжија.
Од Кике и Пелегрино, 100 пати подобро да е Кике.