Фан Клуб: Валенсија

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
4 им требаат за да се спасат, можда и помалку

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Севиља и Еибар може да се добијат на Местаља, исто и Хетафе у гости... не би требало опстанок да е проблем, ама со ваква форма ќе биде интересно :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Се спреми за Сегунда? :icon_mrgr:
Според распоредов Валенсија нема да освои повеќе од 6 бода до крај.
Погодив лагано. Може сега све да изгубите до крај :icon_lol:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
- на Пабло Пиати му е кажано дека не е у планови за следната сезона
- Абденур веројатно ќе си оди (Челзи), Конте го сакал, а Челзи е клуб на Мендес... така да 2+2=4
- Пако има најголеми шанси да остане тренер и следната сезона

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Untitled 11.png

Сампаоли едно време се спомнуваше, ама изгледа ништо од тоа. Би било интересно да се види во Ла Лига, има огромен потенцијал за да стане топ тренер.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Прегледај го приврзокот 143962

Сампаоли едно време се спомнуваше, ама изгледа ништо од тоа. Би било интересно да се види во Ла Лига, има огромен потенцијал за да стане топ тренер.
па... незнам баш, за мене Сампаоли е (малку) прецент тренер. 56 години има и цела кариера во Чилеанска лига, она 1/8ф на СП и освојување на Копа со Чиле е успех дефинитивно, ама во Копа имаа домашен терен, напалена нација и повеќе од солидна екипа.
Пако исто има 53 години, 11 год му бил помошник на Бенитез, 1 година на Кике Флорес, останатото бил во безвезе клубови. Ама со две победи по ред против Севиља и Барса добро СиВи прави.

инаку вчера Плаза пишуваше, дека Валенсија не размислува за Сампаоли, додека има преговори со Пелегрини ама премногу пари бара, па така се бараат алтернативи.

ја највеќе за нов тренер би го сакал Грасија, па Берицо и после Пако, Лопетеги, па тек - Сампаоли, Пелегрини или Хуанде Рамос.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
па... незнам баш, за мене Сампаоли е (малку) прецент тренер. 56 години има и цела кариера во Чилеанска лига, она 1/8ф на СП и освојување на Копа со Чиле е успех дефинитивно, ама во Копа имаа домашен терен, напалена нација и повеќе од солидна екипа.
Пако исто има 53 години, 11 год му бил помошник на Бенитез, 1 година на Кике Флорес, останатото бил во безвезе клубови. Ама со две победи по ред против Севиља и Барса добро СиВи прави.

инаку вчера Плаза пишуваше, дека Валенсија не размислува за Сампаоли, додека има преговори со Пелегрини ама премногу пари бара, па така се бараат алтернативи.

ја највеќе за нов тренер би го сакал Грасија, па Берицо и после Пако, Лопетеги, па тек - Сампаоли, Пелегрини или Хуанде Рамос.
Можда и си во право за Сампаоли, ама факт е дека школата на Биелса: Симеоне и Берицо(а и самиот тој) има/а огромни успеси во Шпанија. Сампаоли е со слични сфаќања како Берицо, затоа Селта има дури 3 чилеански репрезентативци. Исто практикува слична филозофија како Биелса( и изјави дека се угледувал на него), но пофлексибилна. Според мене најбитна причина зашто не се проби порано е фактот што не бил славен фудбалер. Т.е. рано се откажал од фудбалот ради повреда. Ретки се анонимците кои се пробиваат во подоборите лиги и екипи.

Иначе Грасија веќе продолжи со Малага, Берицо нема уште ама 99% не бега од Селта. Лопетеги/Пелегрино/Хуанде не ми се допаѓаат.
И јас би ги избрал Берицо и Грасија пред Сампаоли, ама како стојат моментално работиве Сампаоли и тоа како добро би легнал.

За Ајестаран немам некое мислење. Солиден тактичар е, ама нема никаков успех како прв тренер. Според мене преголем ризик би било неговото назначување.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Можда и си во право за Сампаоли, ама факт е дека школата на Биелса: Симеоне и Берицо(а и самиот тој) има/а огромни успеси во Шпанија. Сампаоли е со слични сфаќања како Берицо, затоа Селта има дури 3 чилеански репрезентативци. Исто практикува слична филозофија како Биелса( и изјави дека се угледувал на него), но пофлексибилна. Според мене најбитна причина зашто не се проби порано е фактот што не бил славен фудбалер. Т.е. рано се откажал од фудбалот ради повреда. Ретки се анонимците кои се пробиваат во подоборите лиги и екипи.

Иначе Грасија веќе продолжи со Малага, Берицо нема уште ама 99% не бега од Селта. Лопетеги/Пелегрино/Хуанде не ми се допаѓаат.
И јас би ги избрал Берицо и Грасија пред Сампаоли, ама како стојат моментално работиве Сампаоли и тоа како добро би легнал.

За Ајестаран немам некое мислење. Солиден тактичар е, ама нема никаков успех како прв тренер. Според мене преголем ризик би било неговото назначување.
знам дека Грасија продолжи, ама ништо чудно да е тоа само за Малага да земе пари при евентуално негово заминување. Грасија е лојален тип, таков беше и во Осасуна (сакаше да ги води и во Сегунда) и во Малага оваа сезона кога неможеа 10 кола гол да дадат, сите избегаа од Малага (од чистач до спортски директор) само он остана за да ги оправи и успеа. :)
од друга страна, Берицо вчера изјави ако остане во Селта ќе сака засилувања

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
знам дека Грасија продолжи, ама ништо чудно да е тоа само за Малага да земе пари при евентуално негово заминување. Грасија е лојален тип, таков беше и во Осасуна (сакаше да ги води и во Сегунда) и во Малага оваа сезона кога неможеа 10 кола гол да дадат, сите избегаа од Малага (од чистач до спортски директор) само он остана за да ги оправи и успеа. :)
од друга страна, Берицо вчера изјави ако остане во Селта ќе сака засилувања
Врши притисок на управата за да му го прошират тимот, пошто му фалат играчи за ротација во одбрана и средина. Кажа дека многу и должи на Селта пошто му дадоа шанса и спремен е да продолжи.

За Малага во право си. Ништо не се знае со овие. Летотонајдобрите играчи си ги дадоа, зимава Амрабат. Тој шеикот се искара и со Хусиљос. Каша-попара е водството таму. Ако им фрлите пара ништо чудно да им го земете, само прашање е дали Валенсија е заинтересирана.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Deneska izlegoja spekulacii deka Juve vekje go dogovoril Andre Gomes.

Imat nesto za ova od Vasa strana?
I so igrac e?

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Deneska izlegoja spekulacii deka Juve vekje go dogovoril Andre Gomes.

Imat nesto za ova od Vasa strana?
I so igrac e?

Sent from my D2403 using Tapatalk
нема такви новости во Шпанија.
- Андре Гомеш пред некој ден изјави дека би му било чест да игра и следната сезона во Валенсија.
- Јувентус демантираше дека има договор

ова ништо не значи ама па тој текстот што искочи во Италија е безвезе, “Валенсија би го продала да отплати дел од долговите“ (нема веќе долгови!). Иде во Јувентус како замена за Маркизио, не дека секоја недела сум го гледал Маркизио ама различен тип се. Ако иде во Јувентус тогаш би било како замена за Погба.
иначе, играч што сака да шутне од далеку, одличен и со лева и со десна, јака контра те добар дриблер, не е некој визионер ала Аимар или бар мене ме зивцира зошто многу едноставни пасови (особено во завршницата) знае да погреши и некогаш од просто прави сложено. Одличен играч е, сезонава ништо посебно дали дека беше повреден 4 месеци кога беа припремите, лани газеше.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
играчи што деновиве се спомнуваат како потенцијални засилувања:
Албиол
Борха Бастон
Халиловиќ
Пабло Сарабиа
Черишев

а веројатно си заминуваат:
Абденур
Адерлан Сантос
Пиати
Фегули
Фуего
Данило (ваљда нема да биде откупен)
еден голман и нека иде и Негредо у Кина

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Пелегрини барал 3 годишен договор и плата од 8М. :pos:
враќањето на Кике се поверојатно :toe:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Пелегрини барал 3 годишен договор и плата од 8М. :pos:
враќањето на Кике се поверојатно :toe:
Ништо од Сампаоли и Хемез. Читам Еспањол преговарале со Сампаоли, ама поверојатно е дека ќе заврши во Лацио или пак во Грција. Хемез е подготвен да го тренира Рајо и во Сегунда, ќе видиме што ќе одлучат од клубот. Берицо и Грасија продолжија.
Од Кике и Пелегрино, 100 пати подобро да е Кике.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Ништо од Сампаоли и Хемез. Читам Еспањол преговарале со Сампаоли, ама поверојатно е дека ќе заврши во Лацио или пак во Грција. Хемез е подготвен да го тренира Рајо и во Сегунда, ќе видиме што ќе одлучат од клубот. Берицо и Грасија продолжија.
Од Кике и Пелегрино, 100 пати подобро да е Кике.
последниве денови највеќе се спомнува Пако или Кике.
Хемез според мене е добро што нема да дојде, секоја чест за неговата лојаност и се тоа ама како тренер не го сакам. Грасија и понатаму е возможно ама проблем е што нема некаков интерес. Берицо ќе игра со Селта во Европа така да нема да мрдне.
Еспањол е исто заинтересиран за Кике ама Валенсија има каде каде поголема предност, зошто е клубска легенда, а и таа нивна заинтересираност е колку само нешто да се пише. Сампаоли денеска бил во Барселона да преговара со Еспањол, зошто Лацио му понудиле помалце од тоа што барал, така да си имаат они други кандидати пред Кике.
Кике? во последно време нема некој преголем успех, иако во Англија добро му идеше се дур не му се повредија голем број на играчи, а и стигна до 1/2ф ФА Куп и тоа во тим каде што има двајца англичани и играчи од милион различни нации.
Од секогаш сум го сакал за тренер иако се караше со СД (во тоа време Карбони) зошто не му го донесоа Габи и изгледа бил во право за Габи, еден од столбовите на денешниот Атлетико.
Со него сигурно ќе владее позитивна атмосфера во соблекувалната и сигурно ќе знае да ги мотивира играчите и да им каже за каков клуб играат, а не за курташак.
Малку ме нервира што го сменил агентот и сега му е некој агент што е близок соработник на Мендес ама има време ќе видиме, ништо не е сигурно.

Kajgana Shop

На врв Bottom