Фан Клуб: Барселона

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Малку барав по нет па дојдов до интересни работи.:)

via twitter

Wesley Sneijder (Inter Milan): "Congrats Messi with the Golden Ball.... Well done!!

Sergio Aguero (Man City): "Win 3 consecutive the Golden Ball is impressive. Congratulations to the best of world Leo Messi !!

Rio Ferdinand (Man United): "Messi is ballon d'or 2011 and rightly so, Ronaldo+Xavi have been quality but this guy was on another planet"

via Barcastuff
Xavi: "Messi sharing his trophy with me? I'm the happiest person in the world. Those are words from a wonderful person, a great friend."

Percentages Best Coach 2011 vote: Guardiola 42% - Ferguson 16% - Mourinho 12%
Percentages Ballon d'Or vote: Messi 47.88% - Cristiano Ronaldo 21.6% - Xavi 9.23%

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
е шо ти е мизерност, наместо да се радуваш на наградата на вашиот играч тебе ти е гајле за Роналдо...

честитки до Меси и другите...
ех таман работа, радувам си се јас за меси и пеп, туку ставив сликата малце да се насмееме, не дека ми е повеќе ќеф шо роналдо не освои златната топка

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Гласањето на Нуно Гомеш. :pos:
Од Св. Луција(островска држава во Ср.Америка) и капитенот и селекторот гласале само за Меси, а останатите 2 неважечки. :icon_lol:
Пандев е меѓу ретките кои немаат погодено ни еден од финалистите.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Пандев брука невидена....
Респект за Ето....
Нели КР е капитен на Португалија??Како тоа Нуно Гомеш ?
Касилјас го нема ни Чави ни Иниеста,е како после да се сакаат овие нашиве со нив ( дека е шпанец барем еден од Чави или Иниеста да беше)....

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Меси капитен на Аргентина, си гласал за Чави, Иниеста и Агуеро. (y)
Да беа Кристијано капитен на Португал и Нејмар капитен на Бразил, први ќе се ставеа на листата.
И да, изненаден сум од гласањето на Ибрахимович, сигурно заборавил да се напише. :icon_mrgr:

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Честитки за Меси и за Пеп.

Дајте некој линк од Листата да видам кој што гласал ако можи! Плс
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 03:13 ---
И Франк Рајкард мн добро Гласал :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Еве едно видео, за (и официјално) најдобриот фудбалски играч на планетата во последните 3 години.

А, еве и едно видео за најдобриот фудбалски тренер во изминатата година според ФИФА и ИФФХС, а за нас тука, најдобар уште од 2008ма. Видеото е изработено од Алас и најмногу им го препорачувам на оние 'експерти' кои трубат дека Гвардиола нема појма од тактики, дека не е добар тренер и дека успехот на оваа генерација се должи исклучиво на играчите.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Еве едно видео, за (и официјално) најдобриот фудбалски играч на планетата во последните 3 години.

А, еве и едно видео за најдобриот фудбалски тренер во изминатата година според ФИФА и ИФФХС, а за нас тука, најдобар уште од 2008ма. Видеото е изработено од Алас и најмногу им го препорачувам на оние 'експерти' кои трубат дека Гвардиола нема појма од тактики, дека не е добар тренер и дека успехот на оваа генерација се должи исклучиво на играчите.
Guardiola е одличен менаџер, тука нема збор.
А и како карактер многу ми се допаѓа.
Ама за поголема афирмација , ќе биде потребно да се проба и со друга екипа.
Лично, и јас Барселона да ја водам со овој моментален состав, најмалце после Реал Мадрид би завршил 3-4 поени на крај на сезона.

Одвај чекам да преземе некој друг тим, да можеме да го видиме неговиот вистиснки потенцијал. Без провокација, туку стварно ме интересира.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Guardiola е одличен менаџер, тука нема збор.
А и како карактер многу ми се допаѓа.
Ама за поголема афирмација , ќе биде потребно да се проба и со друга екипа.
Лично, и јас Барселона да ја водам со овој моментален состав, најмалце после Реал Мадрид би завршил 3-4 поени на крај на сезона.

Одвај чекам да преземе некој друг тим, да можеме да го видиме неговиот вистиснки потенцијал. Без провокација, туку стварно ме интересира.
Без провокација но дали индиректно кажуваш дека Фергусон не е голем тренер?

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Без провокација но дали индиректно кажуваш дека Фергусон не е голем тренер?
Истово сакав да го кажам и јас, ама ми текна дека пред да биде во Манчестер, Фергусон беше тренер на Абердин и со нив освои Куп на Уефа и Реал ги победи во Супер Купот на Европа. (Ако грешам нека ме поправи некој)

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Истово сакав да го кажам и јас, ама ми текна дека пред да биде во Манчестер, Фергусон беше тренер на Абердин и со нив освои Куп на Уефа и Реал ги победи во Супер Купот на Европа. (Ако грешам нека ме поправи некој)
Епа и пред Пеп да дојде во првиот тим на Барса беше тренер на Барселона Б :ROFLMAO:

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363

најубавите моменти од вчера, во кратки црти.
п.с. ако забележите убаво кога наздравуват сите во авионот, само меси не пие алкохол :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom