Факултет за администрација и менаџмент на информациски системи

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.609
Поени од реакции
13.314
Дали има некој што студира на овој факултет во Битола, совети, дали има перспективност исл. Заинтересиран сум за Јавна Администрација инаку...

Ако има веќе тема (што не заприметив), нека се спои.

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Ја имам еден другар, како што ми кажува, во прв семестар ги тренираат како се пушта компјутер. Хард-корот доаѓал кога почнувале Word да пуштаат.....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Што е ова, уште еден HC приватен факс?

Ае дој си во Скопје ти, најубаво.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Дали има некој што студира на овој факултет во Битола, совети, дали има перспективност исл. Заинтересиран сум за Јавна Администрација инаку...

Ако има веќе тема (што не заприметив), нека се спои.
Цело друштво ми е на јавна и да ти кажам право факултет е крш. Ги држат на предавања и вежби до 9 часот навечер за ништо. Како и поќето факултети во Битола, ако сакаш лесна диплома запиши се. За учење нема да те научат многу, ќе треба самиот да се снаоѓаш итн итн. Мислам ме сфати шо сакам да ти кажам. Ако сакаш и случки во врска со професорите да ти кажвам:)
- Ако сакате да го стартувате компјутерот без маус и тастатура притиснете F1.
Што е ова, уште еден HC приватен факс?

Ае дој си во Скопје ти, најубаво.
Не е приватен. Свежо отворен, пред едно 3 години, + 1 поен за владата јеј. И да, ако можи финансиски да си дозволи, Скопје најубаво.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
и јас сум заинтересирана за овој факлутет. иначе шо ми кажуваа студенти шо се запишани на овој смер ми рекоа дека не е воопшто тешко само книгите и биле така поголеми. дај кажете уште некое искуство од овој факлутет???

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Кажете ми ако можи повеќе за овој факс?Општо за јавна администрација .. ??
Благодарам однапред... :salut:

Z

ziko bt

Гостин
Кажете ми ако можи повеќе за овој факс?Општо за јавна администрација .. ??
Благодарам однапред... :salut:
Според мене факултет без перспектива,кажете ми шо ке работиш ако завршиш како менаџер на финансиски системи??:raz:
Иначе годинава ке нема отсек јавна администрација дали се во мирување, дали укинаја тој смер незнам иако ми се чини дека само тој беше реален смер во стил дека ако го завршиш ке има кај да просперираш.

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Па не знам сеуште неможам да се определам .. :nerv: ама сакам да одам на општо за јавна администрација а не на смерот за менаџмент на информациски системи.. и со колку години е овај сеа?некои рекоја дека сега со 4.

Член од
2 март 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Според мене факултет без перспектива,кажете ми шо ке работиш ако завршиш како менаџер на финансиски системи??:raz:
Иначе годинава ке нема отсек јавна администрација дали се во мирување, дали укинаја тој смер незнам иако ми се чини дека само тој беше реален смер во стил дека ако го завршиш ке има кај да просперираш.
Како прво не финансиски туку менаџер на информациски системи. Факутетот не е крш. А Администрација го укинаја затоа што немаше доволно број на студенти кои запишаа администрација. Има нови програми и нови два смера. За нов факултет во Битола баш е океј, сега повеќе ги стегнаа студентите. А за тоа учење како да се пушти компјутерот и вордот беше пред прв колоквиум, потоа за втор колоквиум се учеа алгоритми и слично. А што треба да се учи на предмет наречен: Информациски технологии? Да не има некоја друга литература по тоа за која не знам. Друго.. вежби во 9 сатот? Најкасно е ДО 7 сатот. А има и слободни денови и тоа не само преку викенд. Е така.
А да, голем број од оние кои дипломираа лани се некаде, дали на магистратура дали на работа. Види види има и од тоа што да се работи.. кој би рекол..

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Финки или овај битолскиов? Би сакал да научам развивање на андроид/ајфон апликаци, програмски јазици, веб дизајн и веб апликации.

Kajgana Shop

На врв Bottom