Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
7 септември 2020
Мислења
129
Поени од реакции
31
Мислење/искуства за предметите Концепти на инф. општество, Визуелно програмирање, Интернет тех. и Компјутерска графика?
+Предлог предмет од L3?
Vizuelno ti e easy 10ka
Internet tehnologii ima mnogu glup koncept na polaganje bidejki kod se kuca direktno na seb a ne vo ide
Автоматски споено мислење:

Predlog predmeti za 6ti semestar?
kriptografija, dizajn na interakcija covek kompjjter i predlog za drugi?
Автоматски споено мислење:

Predlog predmeti za 6ti semestar?
kriptografija, dizajn na interakcija covek kompjjter i predlog za drugi?
 
Член од
21 август 2022
Мислења
2
Поени од реакции
0
Некој колега да каже искуство со изборниот предмет Напредни бази на податоци?
 
Член од
24 октомври 2019
Мислења
104
Поени од реакции
34
Управување со ИКТ проекти пишува дека ова е услов (Софтверско инженерство или Анализа на софтверски барања) и (Веб програмирање или Интернет технологии или Имплементација на системи со слободен и отворен код) , дали тоа значи да ги имаме слушано или положено предметиве? И дали освен Веб прог/Интернет теџ/Имплементација може да биде слушан визуелно програмирање или некој друг предмет?
 

./!

Член од
13 август 2021
Мислења
2
Поени од реакции
0
Некој искуство со предметот Компјутерска графика?
 
Член од
8 септември 2013
Мислења
7
Поени од реакции
5
Управување со ИКТ проекти пишува дека ова е услов (Софтверско инженерство или Анализа на софтверски барања) и (Веб програмирање или Интернет технологии или Имплементација на системи со слободен и отворен код) , дали тоа значи да ги имаме слушано или положено предметиве? И дали освен Веб прог/Интернет теџ/Имплементација може да биде слушан визуелно програмирање или некој друг предмет?
Треба да бидат положени.
 
Член од
18 јули 2017
Мислења
43
Поени од реакции
8
Јас сум господ и ќе ве спасам од сите маки што ги имате: https://discord.gg/yMqNzccUAJ
Автоматски споено мислење:

Јас сум господ и ќе ве спасам од сите маки што ги имате: https://discord.gg/yMqNzccUAJ
Да се надоврзам, линкот ве носи до сервер направен од страна на ФСС на Discord, во кој што има материјали за сите предмети. Ништо не треба да се плаќа, целосно сте анонимни и не знам зошто некој не би влегол. И слободно може да прашувате се што не знаете, серверот има и бот направен, кој што одговара било какви фреквентно поставувани прашања. И можете да најдете искуства споделени за сите предмети.

Моментално серверот има 4000+ членови. So, what are ya'll waiting for?
 
Последно уредено:
Член од
22 февруари 2023
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво јас сум втора година и ме интересира дали праксата е задолжителна секоја година и како е процедурата за пријавување бидејќи нас ништо не ни имаат спомнато. Исто така кога се остварува праксата дали е преку лето? Поздрав
Овде пишуваше дека би требало секоја година
 
Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.657
Поени од реакции
3.732
Здраво јас сум втора година и ме интересира дали праксата е задолжителна секоја година и како е процедурата за пријавување бидејќи нас ништо не ни имаат спомнато. Исто така кога се остварува праксата дали е преку лето? Поздрав
Овде пишуваше дека би требало секоја година
Кога сакаш можеш да идеш на пракса, треба најмалку 3 месеци да имаш изведено. Значи не секоја година, туку барем еднаш да идеш.
После треба да земеш потврда за завршена пракса од компанијата кај што си бил и да потполнеш дневник за праксата. На крај праќаш све тоа кај одговорен професор за пракса и кога ќе ти одобри тој носеш у служба.
 
Член од
22 февруари 2023
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво да прашам дека сега jobfair ќе има и сакам пракса да најдам дали треба да имам физичко на лист хартија cv или како веб страница online или двете?
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.173
Поени од реакции
57.701
Здраво да прашам дека сега jobfair ќе има и сакам пракса да најдам дали треба да имам физичко на лист хартија cv или како веб страница online или двете?
Не ти треба. На мејл испрати им pdf.
 
Член од
6 март 2018
Мислења
15
Поени од реакции
10
колеги некоја база бизнис статистика да не ви се наогја или задачи од порано? :)
 
Член од
24 октомври 2019
Мислења
104
Поени од реакции
34
проф. Моника Симајаноска и АОК, какви и се колоквиумите/испитите наспроти Игор М. ?
 
Член од
18 март 2023
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, сакам да ги прашам тие што го имаат положено предметот Оперативни системи за совет.
Како е најдобро да се учи предметот за да се положи, дали само да ги учам аудиториските за да го положам практичниот дел или има и некои други дополнителни материјали кои ми се потребни за положување ?
 
Член од
14 јули 2020
Мислења
8
Поени од реакции
2
Дали ќе можете да ми кажете мислење за предметите во прв семестар на СИИС: Бизнис и менаџмент, Вовед во компјутерски науки, Калкулус, Професионални вештини и Структурно програмирање?
Кој е најлесен, најтежок, што, како се учи, полага...? И дололку имате материјали од предметиве од предавањата, вежбите, испитите може да ми испратите.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom