Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
22.593
Поени од реакции
50.828
Има ли некоја информација за промена на смер?
Пратете огласна табла за вакви работи. А ваљда уште функционира и студентски информативен центар на Courses

 
Член од
23 февруари 2021
Мислења
2
Поени од реакции
0
Znae li nekoj dali vazhat ovie uslovi za prezapishuvanje godina? Potocno dali ako nemam osvoeno 90 krediti prezapisuvam 2ra?

"Студентот запишува година на студирање и (зимски/летен) семестар. Година на студирање се запишува на почетокот на зимскиот семестар, и тоа:
 втора година на студии, доколку има освоено најмалку 30 кредити и ги има положено сите предвидени предмети за првиот семестар со студиската програма.
 трета година, доколку има освоено најмалку 90 кредити и ги има положено сите предмети заклучно со третиот семестар предвидени со студиската програма заклучно со третиот семестар.
 четврта година, доколку има освоено најмалку 150 кредити и ги има положено сите предвидени предмети со студиската програма заклучно со петтиот семестар. Ако студентот не ги исполнил условите од став 2 од овој член, тогаш ја презапишува истата година. "
 
Член од
12 јануари 2018
Мислења
210
Поени од реакции
120
Znae li nekoj dali vazhat ovie uslovi za prezapishuvanje godina? Potocno dali ako nemam osvoeno 90 krediti prezapisuvam 2ra?

"Студентот запишува година на студирање и (зимски/летен) семестар. Година на студирање се запишува на почетокот на зимскиот семестар, и тоа:
 втора година на студии, доколку има освоено најмалку 30 кредити и ги има положено сите предвидени предмети за првиот семестар со студиската програма.
 трета година, доколку има освоено најмалку 90 кредити и ги има положено сите предмети заклучно со третиот семестар предвидени со студиската програма заклучно со третиот семестар.
 четврта година, доколку има освоено најмалку 150 кредити и ги има положено сите предвидени предмети со студиската програма заклучно со петтиот семестар. Ако студентот не ги исполнил условите од став 2 од овој член, тогаш ја презапишува истата година. "
Nema prezapisuvanje na godina na finki. Samo prezapisuvas predmeti i nemozes da gi zapises poveketo zadolzitelni predmeti od slednata godina bidejki ne ispolnuvas uslovi za istite.
 
Член од
7 септември 2021
Мислења
7
Поени од реакции
1
Колеги ако може мислење за изборните предмети од трет семестар (СИИС):
Интернет програмирање на клиентска страна,
Напредно програмирање,
Управување со техничката поддршка,
Шаблони за дизајн на кориснички интерфејси,
кои 2 се потребни и битни за понатака, не ми е за полесно положување, туку да вредат да се слушаат и научат?
Фала однапред :):)
 
Член од
24 август 2021
Мислења
1
Поени од реакции
0
Точно кои документи треба да се однесат на факултетот при уписот на 10.09 или 13.09?
 
Член од
27 ноември 2020
Мислења
7
Поени од реакции
0
Точно кои документи треба да се однесат на факултетот при уписот на 10.09 или 13.09?
 
Член од
7 септември 2021
Мислења
1
Поени од реакции
0
Каде се презема овој образец Пријавен лист од Државен завод за статистика на РМ (образец ШВ. 20) на страницата на Државен завод за статистика има поставено стар од 2019 година.
 
Член од
20 октомври 2020
Мислења
232
Поени од реакции
99
Каде се презема овој образец Пријавен лист од Државен завод за статистика на РМ (образец ШВ. 20) на страницата на Државен завод за статистика има поставено стар од 2019 година.
Ако успее да најде некој супер, али на нет се истите документи од порано со само "преправени" датуми. Оди во копирниците/книжарите, они можда имаат квалитетни примероци.
 
Член од
23 јули 2021
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ги контактирав ФИНКИ но не добив одговор, ако некој знае нека ми помогне.
Јас го променив смерот по објавените Прелиминарни резултати. Дали треба да печатам нов Интерен Лист со новиот смер или трена стариот да го доставам? Исто така дали треба да ја дадам и Изјавата за промена на смер.
Во Изјавата за доставени документи пишува документите да се наредени по напишаниот редослед а не ја пишува таа изјава?
 
Член од
28 јануари 2020
Мислења
127
Поени од реакции
18
Дали може некој да ми прате испитни и колоквиумски за АОК? :)
 
Член од
7 септември 2021
Мислења
3
Поени од реакции
0
Zdravo dali nekoj znae dokolku ne sme polozile strukturno programiranje dali mora da se prezapise za slednata godina ili moze da go prezapiseme vo bilo koja naredna godina
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
22.593
Поени од реакции
50.828
Zdravo dali nekoj znae dokolku ne sme polozile strukturno programiranje dali mora da se prezapise za slednata godina ili moze da go prezapiseme vo bilo koja naredna godina
Задолжителните неположени предмети не може да се одложуваат за следни години.
Треба сега да го презапишеш.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom