Умре Ким Јонг-Ил - што по неговата смрт?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
умрел умрел шо да му праиме никој нема да го врати од мртвите.. едно не ми е јасно само. што толку многу им значел човеков што цел народ буквално паѓа у несвес по него. гледам прееска на телевизија абе сите до еден и старо и младо се трескаа од земја. добро бе луѓе злато да им давал овој па нема да го жалеа толку. не сваќам зашто толку го жалат стварно.
од две причини..

прво испран им е мозокот ненормално..и тоа со децении..
второ од страв од режимот,мора да го жалиш и кукаш и да се лупаш од земја..иначе може сешто да те снајде.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Кога глумат дека плачат барем поубаво нека го прават тоа! :tapp:

М

Мартин`

Гостин

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Едина слободна земја во Свет.
Da ne zaboravime deka i nie porano imavme demokratija, iako bese/bilo ednoumie/edno-partiski sistem ...
A sto imame denes, ovaa zapadna demokratija nekako za ku* ne ja biva !!! ili pak neznaeme da si ja sprovedeme pravilno ?
E*ati demokratijata denesna, vo koja dvajca nepismeni prostaci, imaat pogolemo pravo od eden intelektualen covek, koj sto kolku-tolku nesto vo zivotot naucil, znae, cul, videl, sozdal ... no on e eden, a tie se dvajca opinoci i bidejkji se povekje od nego, imaat i pogolemo pravo od nego :facepalm:
Ne fala, vakva demokratija, kade sto prostite imaat povekje prava od pametnite, bidejkji neli se mnozinstvo, a ovie se malcinstvo, turi i kuro na vakvata "demokratija" !!! :facepalm:
Deneska pametnite molcat, bidejkji se malce, a i da zborat nikoj nitu gi slusa, nitu gi esapi ... a pak glupacite si se slusaat i si veruvaat eden na drug, no i niv nikoj ne gi esapi, a nema ni zosto da gi esapi !!!
Vakvata "demokratija" jas ne ja prifakjam i ne sakam da ucestvuvam vo istata. Turi i kuro na vakvata "demokratija",
2(prosti) > 1(pameten), ebati kvantitetot, pobiten e kvalitetot, ama na nikogo nemozes so sila, so inka da mu sipes pamet u toa gla'ite prazni crpulesti !! :facepalm::facepalm:

Член од
30 декември 2011
Мислења
35
Поени од реакции
14
Sea ke ja vodi zemjata 20 godisniot Kim Jong Un LOOL!!! Sto ke naprai ( so nuklearkata pred se ) , ali samo znam deka Amerite sea ja imaat sansata da "dobijaat" nesto !

B

Borg_Drone

Гостин
Генијалецот над генијалците.Ким Јонг Ун претставен во пропаганден филм на државната телевизија во Северна Кореја.Генијалец зошто знае да вози тенк, па дури и хеликоптер. Замисли, Северна Кореја да ти имала хеликоптери.Aма најверојатно само дење, ноќе пали свеќи за да го најде патот до хеликоптерот.Зошто нема струја де.Добро е што уште не успеал ноќе да го најде својот хеликоптер, да го најде може ќе ја има и среќата да полета и ноќе да заврши во некое дрво....Ама тоа може да се вброи во несреќен случај.Упс, и јас претерав:

http://www.spiegel.de/video/video-1171054.html

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ќе се спроведат санкции од шест месеци лишување од слобода и принудна работа може да бидат за жителите на Сееврна Кореја кои не изразиле сочувство во пројави по повод смртта на поранешниот шеф на државата Ким Џон-ил.

Тоа го тврди јужнокорејски сајт кој следи случувања во Северна Кореја.
Според интернет-порталот од 29 декември почнале седници на „народниот суд“ за време на кои биле критикувани луѓе кои недоволно јавно демонстрирале жал за смртта на лидерот.
- Народните судови ја завршија работата на 8 јануари, наведува сајтот. Луѓето за кои постојат докази дека недоволно жалеле за лидерот се под закана за сериозни казни - до шест месеци принудна работа во кампови, се вели во извештајот на сајтот што го пренесуваат руски медиуми.

Извор

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 20:12 ---

Od kade volku oruzanje, pa neli se siromasna zemja, od kade pari za ^^ovie^^ stvari ??!!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ќе се спроведат санкции од шест месеци лишување од слобода и принудна работа може да бидат за жителите на Сееврна Кореја кои не изразиле сочувство во пројави по повод смртта на поранешниот шеф на државата Ким Џон-ил.

Тоа го тврди јужнокорејски сајт кој следи случувања во Северна Кореја.
Според интернет-порталот од 29 декември почнале седници на „народниот суд“ за време на кои биле критикувани луѓе кои недоволно јавно демонстрирале жал за смртта на лидерот.
- Народните судови ја завршија работата на 8 јануари, наведува сајтот. Луѓето за кои постојат докази дека недоволно жалеле за лидерот се под закана за сериозни казни - до шест месеци принудна работа во кампови, се вели во извештајот на сајтот што го пренесуваат руски медиуми.

Извор
Видовте зошто е акањето и рикањето по земја?
Неколку постови уназад гледам , леле се акаат од земја зошто , зошто?!
Еве зошто... :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom