Туториал за Insane in the membrane.

  • Креатор на темата rymz
  • Време на започнување
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Insane in the membrane ачивментот е досега барем еден од најтешките ачивменти за постигнување поради фактот што одзима ОГРОМЕН број на саати за фармање и собирање материјали кои што се скапи а може и да ги нема.
Критериумот за постигнување на овој ачивмент е да се постигне екзалтед репутација со следните фракции



и



Причината зашто го пишувам ова е дека самиот сум во мисија да го постигнам овој ачивмент поради титлот ".... the Insane" и знам дека долго време собирав информации за материјалите што ќе ми се потребни и како би го постигнал тоа на најбезболен начин.

Најпаметно е да се почне со Bloodsail Buccaneers. Тргнете во Booty Bay, пожелно е во група од 5 луѓе од кои што едниот ќе лечи. За нецели 2 саати можно е да се постигне Honored доколку ги тепате гоблините во градот кои што носат по 25 репутација за Bloodsail Buccaneers. За да можете да ги тепате гоблините, потребно е да активирате "At War" статусот со Booty Bay од панелот со репутации.
Доколку сакате да бидете едни од ретките кои што имаат статус Exalted со пиратите, квестот кој ви го дава титлот "Bloodsail Admiral" оставете го недовршен. Откако ќе стигнете Honored репутација на 11999/12000 тогаш треба да тргнете во Badlands каде што ќе го барате Jazzrik кој што ќе ве награди со 5 репутација за секое убиство. Болката е што има respawn-timer од 5 до 10 минути, и тоа треба да го повторувате се до 20999/21000 репутација Revered. Болно е знам.
Откако ќе постигнете максимумот, тогаш се враќате кај пиратите каде што го враќате квестот Avast, Admiral, и добивате 500 репутација со помош на кои ќе преминете во Exalted статусот.
Сепак, за Insane ачивментот потребно е само Honored.

Откако ќе завршите со пиратите (дали Honored или Еxalted, изборот е ваш) одете во Танарис, кај пиратите во источното крајбрежје на локацијата означена на мапава. Секој пират ќе ви дава по 5 репутација со Gadgetzan/Everlook/Ratchet/Booty Bay. Тепајте се додека не постигнете 20999/21000. Тогаш треба да идете во Dire Maul и со среќа да ви се падне Gordok Shackle Key со кој што ќе го ослободите огрето и ќе добиете 350 репутација. Честито Exalted со Steamwheedle Cartel.

Е сега почнуваат болките. За Равенхолд, потребно е да сте Rogue, или да имате пријател кој што за вас ќе работи како џепарош. Прво, одете во Тарен Мил (види мапа). Треба да тепате се дур не стигнете 11999/120000. Oд тој момент, треба да го правите овој квест цели 1400 пати. Да...1400 кути треба да украде рог, да ви ги даде на вас, за вие да постигнете Exalted. Блазе си ви, и ги жалам вашите другари кои што ќе ги натерате да го прават тоа за вас. И тоа не било какви кутии, туку Heavy Junkbox

За Shen'Dralar е мааалку полесно, зависи од серверот на кој што играте, и колку се достапни следниве работи во аукција. Следните три квеста било кој од нив, треба да го повторите 88 пати приближно. Може и било која комбинација од наведените три, но севкупниот број на завршени квестови на крај би требало да ви биде 88, затоа пресметајте си ги материјалите согласно тоа кои ви се подостапни дека претежно либрамите се тешки за наоѓање особено сега кога е излезен ачивментот. Истот така требате да имате на ум, дека либрамите се Unique и може само еден да имате на вас. Така да треба да имате алтови на кои што ќе ги чувате либрамите на маил и ќе си ги препраќате целовреме се дур не ги соберете потребните материјали.



Darkmoon Faire исто така зависи од економијата на вашиот сервер. Rogues Deck може да варира од 10 па и до 100г. Потребни ви се 1460 декови. Прво со веќе постоечките квестови Thorium Widget, и Armor Kits можете да постигнете до пола Honored 3000/6000. Од тука, треба да ги враќате дековите до Exalted.


Со среќа титлот the Insane. Стварно сте нездрави после сето ова.
 
S

StormRage

Гостин
и тешка... ама сепак појаки титлови има :) (мислам појаки ради шо поќе никој не може да ги има) како на пример шо се ранковите од пре тбц, Scarab Lord(e oвој да само еден на сервер го има) а иначе еден заебан ачивмент шо требит да давет награда за него е Well Read еден куп книги да се изначиташ :)
 
Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
pa ne e nogu be da pocnes sega da go pravis pred nova godina ke go imas 100% .... :D
 
B

Blacks

Гостин
Пари да ми даваш не го правам ова .. Порадо би му платил на некој Кинез да го заврши за мене :)
 
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Да, со пиратите веќе сум хоноред, а ништо чудно да ги исфармам до егзалтед. Собирам либрами сега за сега за со Шен'Далар, само што слабо ги има на АХ, а со гоблините деновиве ќе треба да фармам во Танарис до реверд.
 
S

StormRage

Гостин
епа римз гл :) некој друг пат потсети ме да ти дам линк од херојот шо го играм (пола е мој :)) да видиш шо се не титлови имат... ииии btw даркмун се тешки за кревање а ако ми се вдајт и овој ќе го почнам да го прам ИНСАНЕ :)
 
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
епа римз гл :) некој друг пат потсети ме да ти дам линк од херојот шо го играм (пола е мој :)) да видиш шо се не титлови имат... ииии btw даркмун се тешки за кревање а ако ми се вдајт и овој ќе го почнам да го прам ИНСАНЕ :)

Darkmoon Faire до пола хоноред се дига со Dense Stone враќање. Има репетитив квест, а Dense stone е ефтино на аукција.

Е сега, од тој момент, па до егзалтед ти требаат точно 1460 Rogues Deck. Некој што има инскрипција за професија многу лесно може да ги направи. За тој дек потребни се Ace/Two/Three of Rogues. Лесно се прават со топење на Mageroyal кој што исто така за ефтина цена се наоѓа на аукција ако немаш хербализам. Само треба трпение, време и пари :)

Јас досега направив 60 декови, за 3 дена. Ќе го биде, лека полека. А за титлови, ..ехееееее :):)
 
S

StormRage

Гостин
ево само 3 титлови другото е полесно : Field Marshal, Оf The Alliance и Chef:) ај да не забегвиме офтопик
 
Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
ја ја иам блоодсаил адмирал на деаткнајтот мој..денеска ја земав..али за тајтлов инсејн тешко дека ке се потрудам да го зеам :D бтв rymz на кој сервер играш? ја сум 80 ДК на стормскејл
 

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Rymz the Insane. OMG
Стварно треба да ти фали нешто да ја земеш оваа титула :toe:
 
B

Blacks

Гостин
Не најде кинези а? :)
Не бе многу скапи станале :baeh:

Rymz до каде си стигнат со ачивментот? Јас заглавив со Pristine Black Diamonds. Ги нема никаде на аукцијата. Прочитав некаде дека паѓале во Стратхолм, покољ ја направив цела инстанца неколку пати но не сум видел ниеден дроп на дијамантите. Си мислев дека проблеми ќе ми прават либрамите но успеав да соберам 14 со 6-часовно фармање на Дире Маул. ОСтануваат уште 74 либрами но и 86 дијаманти од кои нема никаква трага:jaj:. За репутацијата со Darkmoon специјално дигнав руг 40ка со inscription и herbalism којшто ќе ми послужи и за крадење на кутии. Steamwheedle не би требало да претставува проблем пошто овде знаеш дека трудот ти се исплаќа 100 % односно не зависиш од дропови...

Ако имаш некои tips за фармање на Pristine Black Diamond кажувај pls ,..

Peace out
 

Kajgana Shop

На врв Bottom