Турско економско чудо

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Jас па да ти река - Global Finance не е дури помегу првите 5 економски изданиjа. Има много подостоверни данни.

И понеже ми сбориш за Светската банка - па види каква споредба има тамо:

GNI per capita, /PPP $/

Turkey - 13 500
Bulgaria - 13 260
Macedonia, FYR - 10 880

ОК, Турциjа е мааалко подобре од Бугариjа, но не много. За каква Велика Британиjа сбориш?
И види - Бугариjа е много поблиско до Турциjа, него Македониjа до Бугариjа.
Изгледа сме Америка за вас /ако Турциjа е Велика Британиjа за нас/.
Не е темата за Македонија..:eek:ftopic:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
ОК, но пак види податоците - ти сбореше за Светската банка.
Македониjа jа писах за да направиш споредба колко близо са Бугариjа и Турциjа.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Мило ми е за Турција, Господ нека и придаде... колку има побогати држави на Балканот, толку подобро за нас.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Си бил во Турција па да кажуваш дека е подобро?
Големите турски градови се многу модерни и убави. Бил сум во Турција и многу ми се допадна. Водата е многу лоша.

Тука спорот е непотребен - Турција е повеќе развиена од Бугарија и Македонија. Не знам зошто се спори за работи кои се гледаат со голо око.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Spored istrazuvanjata na svetskite ekonomisti, predviduvaat deka Turcija za 8 godini ke gi stigne germancite, i ke bidat ili prvi ili vtori vo Evropa..:toe:

A spored rezultatite izminative nekolku godini, Germanija ima najgolem rast vo evropa, za tie 8 godini sigurno ovaa ekonomija nema da bide istata. ;)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Големите турски градови се многу модерни и убави. Бил сум во Турција и многу ми се допадна. Водата е многу лоша.

Тука спорот е непотребен - Турција е повеќе развиена од Бугарија и Македонија. Не знам зошто се спори за работи кои се гледаат со голо око.
хехехехе сам си призна дека Турција е по развиена земја од Бугарија..

Само те молам не мешај не нас македонците со ова...

Kajgana Shop

На врв Bottom