Навреда е субјективна работа. Мене ме навредуваат едни работи, тебе други. Да можеш да издржиш еден пост без провокации, можеби ќе најдам време да ти реплицирам. Вака не можам, бидејќи морам да ги адресирам твоите подмолни провокации уште еднаш.
Друг проблем е што не можам јас тебе да ти реплицирам цел ден, од еден пост правиш една книга, 400 реда текст, 10 слики, две видеа, неколку провокации и навреди... пишуваш како полуретардиран мравојад со ADHD синдром.
Фокусирај се, пишувај некоја нормална должина на пост која може да се одговори со неколку реченици, пробај да не забегуваш во сите можни правци. Најважно од се, не ги заборавај апчињата.
Навреда била „субјективна работа“?
А ти као се вреѓаш ако ти се каже дека не знаеш нешто?
Исто ли се вреѓаш кога професорот ќе те падне на испит? Му кажуваш во лице дека е: Гомно, смрдле, мочко, полуретардиран, апчиња/пациенти, итн? Или вака „јак“ си само на анонимен форум?
Гомно, смрдле, мочко, полуретардиран? Тоа као е на ист кантар со тоа некој ако ти каже дека не знаеш?
Не ти се чини дека е крајно врема на намалиш доживљај?
Патем, стрикгно технички гледано не можеш истовремено да обвинуваш за предетален одговор и за ADHD синдром истовремено. Тоа ADHD синдром ваљда повеќе прилега како за некој нема концентрација и игнорира аргументи. Уфф, само не е ваљда дека пак те навредив... Упс! Сега следно што навреда ќе биде? Пази вети дека секоја наредна ќе биде различна.
од еден пост правиш една книга, 400 реда текст, 10 слики, две видеа
Навистина, како е чуството кога те гледаат дека игнорираш валидни аргументи, а ти се што можеш да направаиш е да вратиш е со недоквакани навреди? И ок ок, ако мора ќе им се извинам на твоите навреди што ги квалификувам како недоквакани.
Само кажи искрено... Не ти иде едноставно да си се вратиш на форумот за фудбал, или за филмови? Некаде каде нема спротиставени мислења? На „безбедно место“, така ви беше терминот за тоа?
Гледај вака. Во тој дел што го нарече „една книга, 400 реда текст“, таму целата содржина се само неколку коментари за споредби на хаплогрупи од луѓе од регионот, ок? Хаплогрупи.
Хаплогрупи од луѓе од регионот споредени со хаплогрупи од архелошки наоди од луѓето што живееле во тој дел од Левант пред повеќе десетици векови. Т.н. „библиско“ време. Епа таму се гледа дека ти и ние Балканците општо генетски сме поблиску до тие дамнешни Семити, поблиску сме отколку Европските Евреи Ашкензи доселеници.
Ашкензите па се лавовскиот дел од сите доселеници (религиски) Евреи. Помал дел се Евреите од регионот кои СЕ Семити. Но Палестинците? Скоро па perfect match со хаплогрупите од архелошките наоди. И Арапите не се далеку, ама се подалеку.
Следиш дотука? Значи Палестинците се дејуре и дефакто факинг Семити. The Семити. Домородни од библиско време.
Израелските Евреи? Освен Евреите од регионот кои се малцинство во Израел, европските еврејски доселеници немаат генетско сродство со Семитите. Следиш? Етикетирањето „антисемити“ на Палестинците и на другите нивните комшии (кои сите се Семити) тоа е оксиморон и тешка иронија.
Ме пратиш ли до сега, и може ли да го испроцесира ова твојата кревка и нежна свест? Не те навредува тонот со кој ти се обраќам? Пошто кажи, ќе направам се што можам за ти да се чуствуваш подобро... Значи вака, ако си ти способен да го испроцесираш ова парче информации (во што сериозно се сомневам пошто очигледно дебело сум те преценувал досега), тогаш кажи ми како е чуството кога дознаваш дека си ги ставал европските доселеници кои не се Семити, пред домородните Семити? Не се чуствуваш луто, па и глупаво, затоа што те влечеле за нос сите овие години? Мислам ете ги генетските истражувања. Има и куп други. Тие се фактите. Европските доселеници во Израел, тие не се Семити.
Ама судејќи од се досега, едноставно ќе продолжиш со недокваканите навредувања. Така да ајде, пукај, да видиме што е следно од тебе.