Тренирање фудбал

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
оставам на вас да ми кажете вие што да правам ?
Па за почеток, почни да не измислуваш работи.

Иначе не очекувајте, дека некој „озбилен“ клуб ќе ве прими, на овие години. Може само рекреативно да играте за некој маалски клуб.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Иначе не очекувајте, дека некој „озбилен“ клуб ќе ве прими, на овие години. Може само рекреативно да играте за некој маалски клуб.
Нормално, мојов третолигашки клуб мислам дека би бил добро место онака за старт (доколку би ме примиле секако). Ако теоретски биде нешто од мене за понатака ќе видиме...

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122

Што сакаш бе гнидо една закржлавена, ајде шетај ова е тема за спортисти не за дебили со краток живот ! ај гитла

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Порано се бавев професионално со фудбал, со моите тренинзи започнав од мојата 5 годишна возрст како голем талент во фудбалскиот клуб во драчево ССК, каде тренирав добри 5 години, од таму отидов во Вардар каде тренирав 5 години и не заиграв ни една утакмица за жал, поради големите врски и дебилните дечиња на познатите "фудбалерчишта", од Вардар се преврлиф во Металург каде играв добри 5 години, играв лево крило први састав :D Инаку лошо завршив таму. Ја памтам мојата последна утакмица кога игравме Металург со Скопје дерби, а јас седев на клупа незнам од кој причини, место мене влезе еден дебил што појма немаше, и сите во клубот се бунеа зашто јас седам на клупа!!Сите тогашни мои соиграчи ми беа и школски другари кога учев осмолетка. Утакмицата заврши 2-1 за Скопје Орка, јас во мегувреме додека судијата го свирна крајот на натпреварот, ја соблеков едната копачка и со сета сила замавнав по мојот тренер така што му направив скршеница на носот со која до ден денес си има проблеми. Од тој ден јас се откажав од фудбалот , наеднаш престанав да играм! До ден денешен јас топка немам шутнато , ниту во маало ниту негде на друго место! едностанво од тогаш буквално престанав да играм фудбал, и вака кога ке прочитам нешто за фудбалот ми доага некоја возбуда , емоции и желба да отидам во некој клуб и да почнам со тренинзи! Но, мислам дека ми е касно веке, дека сум закржлавен , а и имам веке 17 години. мислам дека е е касно веке, али еве оставам на вас да ми кажете вие што да правам ?
Ако имаш квалитет да играш во некоја европска профи лига спремај куферите и запиши се на факс во странство па ќе почнеш да идеш на тестови во нивни клубови. Ама си бара планирање уште од сега и многу труд и вежбање. Може да ти треба бајаги време додека најдеш клуб ама еднаш ако влезеш а си квалитетен ќе си ја бркаш и сам кариерата и не зависиш од нашата лига. Но ќе треба да почнеш со тренинзи сам уште од сега и да не очекуваш брзи инстант резултати. Дали си способен за такво нешто сам ќе си процениш.

Но ако веќе го немаш тој квалитет иди на Кајгана фудбал барем ќе имаш ќеиф а може и ќе те пофали некој колку добро играш :D.

чкчк

Аргат
Член од
11 јануари 2012
Мислења
240
Поени од реакции
237
Можеш да тренираш фудбал и во младинци,затоа што сега се 94/95та година младинци,но само 5 души од 94та имаат право да играат на утакмица.(премногу глупа одлука на ффм)
А за трета лига коа сакаш можеш да идеш да играш само отиди прашај си и ке те примат,поготово ако имаш малку врски ехее одма влагаш.
Алумина ја држи Марко Франц,а тренери се Баже (мислам дека се презива Илијоски,Илиевски така нешто) ,и тренер на голмани е Зоки (и тој незнам како се презива)..Ако си спремен кондиционо и ако се покажеш ке можеш да играш.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Порано се бавев професионално со фудбал, со моите тренинзи започнав од мојата 5 годишна возрст како голем талент во фудбалскиот клуб во драчево ССК, каде тренирав добри 5 години, од таму отидов во Вардар каде тренирав 5 години и не заиграв ни една утакмица за жал, поради големите врски и дебилните дечиња на познатите "фудбалерчишта", од Вардар се преврлиф во Металург каде играв добри 5 години, играв лево крило први састав :D Инаку лошо завршив таму. Ја памтам мојата последна утакмица кога игравме Металург со Скопје дерби, а јас седев на клупа незнам од кој причини, место мене влезе еден дебил што појма немаше, и сите во клубот се бунеа зашто јас седам на клупа!!Сите тогашни мои соиграчи ми беа и школски другари кога учев осмолетка. Утакмицата заврши 2-1 за Скопје Орка, јас во мегувреме додека судијата го свирна крајот на натпреварот, ја соблеков едната копачка и со сета сила замавнав по мојот тренер така што му направив скршеница на носот со која до ден денес си има проблеми. Од тој ден јас се откажав од фудбалот , наеднаш престанав да играм! До ден денешен јас топка немам шутнато , ниту во маало ниту негде на друго место! едностанво од тогаш буквално престанав да играм фудбал, и вака кога ке прочитам нешто за фудбалот ми доага некоја возбуда , емоции и желба да отидам во некој клуб и да почнам со тренинзи! Но, мислам дека ми е касно веке, дека сум закржлавен , а и имам веке 17 години. мислам дека е е касно веке, али еве оставам на вас да ми кажете вие што да правам ?
Ако имаш талент не вреди поради свињата да се откажеш. Оди и продолжи!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Што сакаш бе гнидо една закржлавена, ајде шетај ова е тема за спортисти не за дебили со краток живот ! ај гитла
Видиш, едвај чекаат такви како тебе.

Потврди ми само кој од следниве ти е идол: Балотели, Ибрахимовиќ, Касано, Бартон,...

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.105
Од Скопје и за месец дена пунам 18. Прашувам пошто гледам низ нашиве клубови дебитираат деца од 16 години па некако не ми личи ко да примаат колку мене, али ипак да се информирам :)
ете вака според мене...касно тие сега да почниш
барај си друга занимација
од искуство ти кажвам
тренирав 7 години и се откажав

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Наместо да идеш да прашаш на лице место, ти прашуваш на форум.
Се повеќе дебили у државава.
Си прашав зашто ми треба сигурна информација, да знам да не идам за џабе. Поточно барав точно таква информација како што ми пиша членот над тебе. Ако ти не можеш да помогнеш, не мора уопште да пишуваш на темава. Такада fuck off!

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Си прашав зашто ми треба сигурна информација, да знам да не идам за џабе. Поточно барав точно таква информација како што ми пиша членот над тебе. Ако ти не можеш да помогнеш, не мора уопште да пишуваш на темава. Такада fuck off!
Ако сакаш иди во Алумина,таму бараат играчи.Кнап се со играчи па највероватно би те примиле.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Можеш да тренираш фудбал и во младинци,затоа што сега се 94/95та година младинци,но само 5 души од 94та имаат право да играат на утакмица.(премногу глупа одлука на ффм)
А за трета лига коа сакаш можеш да идеш да играш само отиди прашај си и ке те примат,поготово ако имаш малку врски ехее одма влагаш.
Алумина ја држи Марко Франц,а тренери се Баже (мислам дека се презива Илијоски,Илиевски така нешто) ,и тренер на голмани е Зоки (и тој незнам како се презива)..Ако си спремен кондиционо и ако се покажеш ке можеш да играш.
Слабо со кондиционото, доста слаба страна ми е. Нормално ако ме примат би се спремил топ од тој аспект. Само да не испадне да се спремам и на крај да не ме примат, затоа секако прво ќе си прашам таму.

Инаку знам имаше еден тренер кога тренирав, Ане се викаше, он ги тренираше младите т.е. мојата група. Да не знаеш дали он е таму уште?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Можеш во третолигаш. Другар на 19 години почна да игра фудбал и стигна во прв тим на Алумина за некој месец. Можеш и во Лепенец од Бардовци, знам дека и тие примаат играчи постари. Кондициски спреми се и ќе немаш проблем ако имаш талент. И така нашава 3та лига е помалце квалитетна од 24та лига во Англија, сигурно ќе немаш проблем.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Сегде во третиве лиги без проблеми можеш да почнеш со тренинзи без разлика дали си играл порано или не.
Е сега за екипиве во трета лига север (пошто си од Скопје затоа за оваа лига ќе ти кажам) би ти препорачал три екипи кои имаат само млади играчи (просек на екипите е 20 години), Алумина, Славија и Цементарница.
За во Славија можам да ти средам ако сакаш, да те препорачам :D Лани еден кајганџија што го препорачав за две утакмици капшитен стана :icon_mrgr:
Али ако живееш во Карпош Алумина ти е најдобар избор... Ако не се лажам тренер е Баже Лазаревски екс тренер на младинците на Работнички...
--- надополнето: 3 август 2012 во 18:24 ---
Инаку знам имаше еден тренер кога тренирав, Ане се викаше, он ги тренираше младите т.е. мојата група. Да не знаеш дали он е таму уште?
Ане беше на Силекс тренер до лани, не сум сигурен дали е уште...
Подолго време е тренер во сениорски категории.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Сегде во третиве лиги без проблеми можеш да почнеш со тренинзи без разлика дали си играл порано или не.
Е сега за екипиве во трета лига север (пошто си од Скопје затоа за оваа лига ќе ти кажам) би ти препорачал три екипи кои имаат само млади играчи (просек на екипите е 20 години), Алумина, Славија и Цементарница.
За во Славија можам да ти средам ако сакаш, да те препорачам :D Лани еден кајганџија што го препорачав за две утакмици капшитен стана :icon_mrgr:
Али ако живееш во Карпош Алумина ти е најдобар избор... Ако не се лажам тренер е Баже Лазаревски екс тренер на младинците на Работнички...
Фала на инфово, инаку да Алумина би ми бил прв избор. Инаку не сфатив како мислиш имаат само млади играчи? И цел сениорски тим им се состои од помлади играчи?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Фала на инфово, инаку да Алумина би ми бил прв избор. Инаку не сфатив како мислиш имаат само млади играчи? И цел сениорски тим им се состои од помлади играчи?
Да, на овие три клуба сениорските тимови им се составени од играчи од по 17-22 години. А и има правило во трета лига, мора да имаат 6 играчи под 21 година во прв состав.
Другиве екипи се воглавно од околниве села или па се Албански екипи, и цели тимови им се косачи, па затоа ако играш во некој од овие три клуба ќе видиш доста мака пошто соиграчите ќе ти бидат упрпани на гости, а некогаш и дома, особено што Алумина на пример нема публика на домашен терен. Нема многу да се изнаиграш фудбал во трета лига, али добро е за рекреативци, бар ќе се челичиш ако ништо друго :icon_mrgr:
Во Алумина игра и еден играч што играше за Вардар прелани, Урош Шикмановиќ и им е убедливо најдобар во тимот...

Kajgana Shop

На врв Bottom