- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.080
- Поени од реакции
- 1.937
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Leading econ activity indicators indiciraat recesija vo SAD ova ili slednata godina.
Здраво,Update
За тие што ги интересира за повлекување пари од IBKR.
Процедурата е многу едноставна, проблемот е во тоа што информациите не се толку лесно достапни. Единствениот документ што им е потребен е Activity Statement од денот кога е направено withdrawal. Кога ќе вршите распределба преку мКлик, доколку не го прикачите документот веднаш, можете да го испратите на fovlastuvanje@nlb.mk. Тестот што го направив беше за 750 долари, ми земаа 11 долари за провизии. Само што го добија тој документ, веднаш ги пуштија парите на сметка. Нема никакви компликации.
Дел е вкалкулиран дел не. Не е на дното СнП сеуште.Или во наредната
Оваа е најочекуваната рецесија до сега. Сите ја најауваат и очекуваат.
Што знам, можеби некој веќе и ја вкалкулирал во цените на акциите.
Отиди во филијала на банката и ќе завршиш работа, само имај го документот со тебе. Распределба е кога парите ќе стигнат во државава кај банката и треба да се утврди од кај се стигнати. Со тој документ покажуваш дека се од твоја сметка повлечени.Здраво,
Ако може малку помош, околу whitdraw од ИБКР->НЛБ...
"Кога ќе вршите распределба преку мКлик, доколку не го прикачите документот веднаш, можете да го испратите на fovlastuvanje@nlb.mk"
Јас немам мКлик на НЛБ и незнам за каква распределба станува збор. Дали може да завршам ребота без мКлик?
Оданпред благодарам
За кој период е Activity statement, Monthly, Annual, MTD, YTD? Ова е многу битно пошо ќе си го отвориш портфолиото. И, нели би било посоодветен Account Confirmation Letter за оваа намена?Отиди во филијала на банката и ќе завршиш работа, само имај го документот со тебе. Распределба е кога парите ќе стигнат во државава кај банката и треба да се утврди од кај се стигнати. Со тој документ покажуваш дека се од твоја сметка повлечени.
Уффф ...За кој период е Activity statement, Monthly, Annual, MTD, YTD? Ова е многу битно пошо ќе си го отвориш портфолиото. И, нели би било посоодветен Account Confirmation Letter за оваа намена?
Предпоставувам имаш Account Confirmation letter, барај го Reports на ИБКР и документот што го генерира ИБКР за да напраиш депозит.Дали некој може да ми помогне каде можам да најдам док на интерактиве брокер за тоа што ми е дозволено да тргувувам на интерактив.
Неможам да ги префрлам парите Стопанска банка АД Скопке ми го бара овај док, а јас неможам да го најдам.
Хелп.