Трагикомедија: Радко и БККС се обидуваат да створат анти-македонска хистерија

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Не сум следовател за да ти давам докази. Има си обвинителство,има си надлежни лица за вакви работи. Доказите понекога са сведоци. Спинот со видиеото ти е меко речено детски. Ти имаш видео "доказ",коj jaсно покажува дека тоа не е официалната церемониja каде се е десил инцидентот. Разбирам желбата ти за спинче,но не оди, сори.
Не сум чул уште официални церемонии да са едноставни са едни етноси,а за други не. Спин до спина сакаш да правиш, извини не влегувам во вакви валкани игри.
Каде е "обвинението", до кој суд е доставено, ајде покажи го?

Спинот е бугарски а не македонски.

Јас имам ВИДЕО материјал на кој јасно се гледа дека на булгаристанскиот амбасадор не му се случило ништо. Наспроти тоа ниту ти, ниту било кој ваш медиум покажал снимка како доказ за тврдењето.

И немој да ми тресеш глупости, или треба да се потсетиме колку пати низ годините на Македонците коишто живеат во Бугарија и нивните организации им беше ЗАБРАНЕТ пристап до гробот на Јане Сандански?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Каде е "обвинението", до кој суд е доставено, ајде покажи го?

Спинот е бугарски а не македонски.

Јас имам ВИДЕО материјал на кој јасно се гледа дека на булгаристанскиот амбасадор не му се случило ништо. Наспроти тоа ниту ти, ниту било кој ваш медиум покажал снимка како доказ за тврдењето.

И немој да ми тресеш глупости, или треба да се потсетиме колку пати низ годините на Македонците коишто живеат во Бугарија и нивните организации им беше ЗАБРАНЕТ пристап до гробот на Јане Сандански?
Име сведоци на целиот инцидент.Разбирам да немаше сведоци, па да го негираш. Клипот ти е 55 секунди и jaсно се гледа дека тоа не е официалната церемониja. Извини правиш разлика мегу амбасадор и обични грагани?!Дали имаш поим от задолжениjaта на примаштата страна относно амбасадорите кои прима? Статутот на амбасадор и този на обичен граганин или на едно НВО е со огромна разлика.
Гледам немата желание да ви се отговара на прашаниjaта, па добро, тогава недеjте да прашате.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Амбасадорот не бил добродојден на церемнијата.

И не бил физички нападнат туку имало само некои дофрлања.

Местото на кое се наоѓа гробот е во сопственост на МПЦ и таа требала да му забрани на Амбасадорот да дојде.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Препорачувам ти да прочиташ чл. 29 от Виенската конвенциja за дипломатическите односи и какви са задолжениjaта на примаштата држава на дипломатическо лице.Уште повеке што ти ми велиш забрануване до jaвен собир...тоа е тотален нонсенс. Може да биде провозгласен за персона нонграта во државата, но да му се забрани пристап до jaвен собир е повеке от кршене на мегународните договори.
Имавте почти сличен проблем со Фуере и бевте предупредени от ЕУ.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Ова е јавен настан ама НЕ Е ЈАВЕН СОБИР. Јавен собир се закажува во МВР и се добива дозвола од него. Прочитај малку Македонски закони. Свети Спас е приватен имот на МПЦ може да одредува кој има право да дојде не е јавно место и јавен собир. Има истотака и концерти и други настани на јавни места каде е ограничен пристапот. Исто е како во приватен кафич или хотел. Поради тоа што го наведува организаторот и сопственикот на имотот Амбасадорот требаше да биде избркан од Св. Спас и да е прогласен персона нон грата ама тоа е политичка одлука.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тоа са смешни работи што ги говориш. Пристапот е бил наполно слободен, не пиеме мастило.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Пристапот е слободен но ако некој се однесувал недолично и навредувал треба да е избркан. Како што беше со вашиот Амбасадор. Ако е слободен пристапот незначи дека секоја будала може да прави се што сака.

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
1. Покажи ДОКАЗ дека бугарскиот амбасадор доживеал "агресија"..?

Еве македонски видео доказ дека влакно од главата не му фалело. ...
Ке ви дадем "доказ", не се секираj. Прост народ со паланково мислене, и во ЕУ да влезете, /ако сме живи.../ од манталитетот на паланката не можете избега.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ке ви дадем "доказ", не се секираj.
Ајде чекам...

iSiktir напиша:
Прост народ со паланково мислене, и во ЕУ да влезете, /ако сме живи.../ од манталитетот на паланката не можете избега.
:pos::pos::pos:

Ова да го кажеше некој вистински Европеец, па човек да си рече стварно мајката.

Ама тоа бугарето видело коњот се потковува, па и тоа кренало нога...

Kajgana Shop

На врв Bottom