мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.245
- Поени од реакции
- 23.825
Generalno eden ton gluposti napisa, no ova posebno vo oci mi padna.Види, ако си торбеш ќе те сфатам. Ќе ми се гади од тебе, ама барем ќе те сфатам. Вака, Владе, не те сфаќам
Prvo oti Torbes ? Ti sto si togas , Kaur ?
Znaci kako prvo i osnovno tie se Makedonci isto kako i Ti pod pretpostavka deka si Makedonec. Tebe nikoj ne te oslovuva so Kaur, nikoj Makedoncite so druga veroispovest( katolicka, protestantska, jehovina i picke si materine ) ne se osloveni poinaki osven Makedonci. Samo za muslimanite mora da se napravi distinkcija, i toa od koj, najcesto od nekoj zatupen pravoslavec. Kao bozem Ti si nesto pogolem Makedonec od niv od samo tebe poznata pricina. I zosto bi mi se gadel bas me interesira? Deka tvoite pobrzo ja smenile verata od niv. Nebitno e toa, bitno ja smenile. Dali vcera, pred eden vek ili tamu vo desettiot nebitno.
Taka da iskreno ako ne gi slavis staroslovenskite bogovi ili bogovite na antickite makedonci, nema ti sto da se kurcis deka si pravoslaven. I ti si ja smenil verata kako i niv, ne si nisto poseben okolu toa, taka da namali malce so euforijata, ne si ni milimetar pogolem Makedonec od bilo koj drug so razlcna religija od tvojata, ili pak ako e ateist koga sme kaj toa.
P.s ne ne sum Makedonec so muslimanska veroispovest, da ne ti e od misla. Pravoslaven sum kolku tolku.
P.s.s koga sme kaj toa, Ti da ne imas nekoja kurdska zicka vo genite tvoj .
P.s.s.s za drugiot del naknadno ke polemizirame, ova pobitno mi bese.