Тинејџер само што уби 15 студенти во училиште во Германија!

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Па и ние гледавме црно бели каубојски, игравме камај и каубојци индијанци, го гледавме Казабланка (за тоа време доста насилни филмови) па не станавме вакви од ништо да се распукаме во школо. Се повеќе има психопати во тој развиен свет, ама не е тоа до игри или тв. Го гледавме во Напредок Брус ли, искачавме и одма со ланци и стапови, но што рекоа погоре ферка лице во лице.

Ама да влезеш ладно да решеташ како да пукаш на руски бункер... ццц тоа е одраз на тотално девијантни општества. Педерство, масовни решетања, проституција на сред улица, секс шопови како колонијали.

Ова ќе да е само едно од лицата на напредните кон кои сакаме да се приклучиме:toe:.
Незнам која генерација си па да ти одговорам :toe: Но ете знам како беше во моето време. Филмови гледавме такви еднаш во месецот, цртани само во 7:15 и тоа мечето ушко :pipi: Денешната младина е по 24 часа на интернет и игри, се внесуват внатре, кршат тастатури и се полнат со омраза. Немаат никаква разонода, се што порано беше социјализација се замени со мсн, игри и интернет на кои многу од родителите не се замараат (на жалост)

Во училиштата еден педагог за 300 ученика, професорите напуштат од работа дека се непочитувани, а ако се превземе некоја построга мерка одма се напаѓа... и како што напоменав горе ама ти во цитатот си го скокнал (може не ти одговара)
За тоа е виновно општеството, родителите кои не се трудат да створат пријателски однос со децата, професорите кои немаат никакви психолошки и педагошки познавања...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.329
Зш да не ми одговара цитираното, одговара. Но ако си родител и ако си вработена, ќе знаеш дека со ова темпо нема шанси да се одвои човечки минимум за контакт со децата, пријателите. Доаѓаме у 5,6 саат поручек и што попрво. Додека се видиме, тие излегле со друштво. А играат кантер, ГТА, пуцачини... па и ја сум ги играл уште од 1991 навака, па што, убивам јас или мојте деца идат по градинки и убиваат? Психопати европски се тие, тотално деформирани општества.

А за овде па така го устроија општеството. Ја не сум сигурно виновен што професорот нема авторитет, сите станаа професори со врски. Ма што, сега видов, го пишувам тоа што си го цитирала отприлика.

Инаку сум десетина години малку повозрасен од тебе-ене ги на профил цифрите 43.
А за безнадежноста, си доаѓа полека ама сигурно. Како матурант како да се запише дете на факултет? работа не може да најде, да иде на факс, без пари? Голема безнадежност, поготово кога разговарам со него и неговите другари.
AtoM-AnT фино рече, велком ту д Дарк Сајд оф Д Еу. Баравме, ќе си го добиеме, лошото допрва доаѓа, последиците од сиромаштијата и отуѓеноста и "напредокот".

Но покрај се, се бара озаконување на педери, посвојување на деца, нивни бракови, озаконување на проституција, секс индустрија. Епа со такви напредни ставови далеку ќе стигнеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom