Не вреди. :potsmev:slusnav deka na a1 posle ciela rodninata od 9 sabajle ke odi spanskata sserija SERANOVI, sto znaete za nea, vredi li da se gleda?
Seranovi su velika urbana porodica. Dijego ima 41 godinu, udovac je, a Lusija ima 38 godina i razvedena je. Nekada, kao vrlo mladi su se voleli, a sada posle dosta godina slucajni susret i stara ljubav je oživela. Rešili su da se vencaju. Dijego dovodi u brak tri sina, a Lusija dve kceri. Svi se useljavaju u novu kucu i Seranovi zapocinju novi život.
Ipak, period prilagodjavanja nije posut ružama. Njuhova deca su rasla u razlivitim društvenim i ekonomskim uslovima. Sada njihov zajednicki život dovodi cesto do komicnih situacija koje ovu porodicnu seriju cine tako dinamicnom. Dijego ima brata Santijaga sa kojim zajednicki drži mali bar gde se komšiluk skuplja na pice, meze i razgovore. Lusija je nastavnica u gimnaziji koju pohadjaju Dijegovi sinovi i njene kceri.
Bar, kuca i škola su glavna mesta akcije. Teme su razlike u odgoju dece i razliciti pristup svakodnevnim problemima, ali moraju da se naviknu na zajednicki život. Za Dijegove sinove žene su nepoznati svet koji tek treba otkriti, a otkrica nisu uvek prijatna. Lusijine kcerke sa nevericom posmatraju kako se ponašaju muškarci i nadaju se da nisu svi muškarci isti. Muškarci i žene govore razlicitim jezikom i to se oslikava u seriji: oni vole bucne vecere pored televizora, a one tihe porodicne ruckove, oni vole druženje s prijateljima, a one putovanja i muziku, oni su duboko ukorenjeni u svoj komšiluk, a one imaju kosmopolitske ideje. Lusija odgaja kceri uz razgovor i poverenje, a Dijego silom namece svoju volju sinovima. Svako ce morati da prihvati nešto od druge strane da bi porodica funkcionisala.
Zbog životnih tema koje obra?uje serija je postala najgledanija u Španiji.
ne gledam shpanski serii.
gledam BRAZILSKI, prekrasni se, dosta realni, obrabotuvaat serizoni temi, povekjeto od seriite se istoriski i mnogu precizno i realno ja prikazuvaat istorijata na Brazil, dosta raboti nauchiv od tamu. a i jazikot e prekrasen!
osobeno mi se dopadna "kukja na sedum zeni" ja davaa na sitel pred nekolku godini...lani gledav "Amerika", prethodno "Klon", "familijarni vrski"(onaa so devojkata shto beshe bolna od leukemija), i edna so robovi ne znam kako se vikase odamna ja davaa, dosta dobra beshe...
mi se dopagjaat i zenite nekako izgledaat mnooogu poprirodno i ponormalno odkolku ovie vo shpanskive serii, i site se svoi, izgledaat razlichno i mi se primer kako terba da izgleda edna zena
isto i mazite se preubavi
“семејни интриги“ да не се викаше? со елена и едвалдо???
kade ja davaat ovaa i vo kolku chasot?Istiov,Reinaldo Gianecchini,glumi i vo novata brazilska sto ja gledam,Belissima