Телеком започна со поставување оптички кабел

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Телеком започна да поставува фибер-оптички кабел од локалните центри до домовите на граѓаните. Како што информираат од компанијата, најпрво овој тип на кабел ќе се поставува во центарот на Скопје, а градот целосно ќе биде покриен со оптички кабел до крајот на октомври следната година. Според главниот извршен директор на Телеком, Николај Бејкерс, македонските корисници ќе добијат телекомуникациска мрежа каква што има само во Сингапур и Јужна Кореја, односно само во земјите со развиена информатичка технологија.
Фибер-оптичкиот кабел овозможува пренос на податоци со огромна брзина.

Извор

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Мене ми е страв да не биде и побрзо од Јужна Кореа и Сингапур..тоа ме плаши :D

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
А Словенија, Шведска, Франција, САД.. тие немаат оптика, а? :)
Ќе им треба барем година ипол-две за да средат се` како што треба.. тогаш ќе очекувам 20/20 Mbps за 20 евра :)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
сакам гигабитен интернет

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
А Словенија, Шведска, Франција, САД.. тие немаат оптика, а? :)
Ќе им треба барем година ипол-две за да средат се` како што треба.. тогаш ќе очекувам 20/20 Mbps за 20 евра :)
Словенија дефинитивно има, пошо знам, таму студирам и баш во населбата кај шо живеам поставуваја во јули. Досега треба да се завршени, ќе одам за скоро, па ќе ве известам каков е интернетот. Не сумљам дека ќе биди СУПЕР, ама сепак :vozbud:, едвај чекам

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Словенија дефинитивно има, пошо знам, таму студирам и баш во населбата кај шо живеам поставуваја во јули. Досега треба да се завршени, ќе одам за скоро, па ќе ве известам каков е интернетот. Не сумљам дека ќе биди СУПЕР, ама сепак :vozbud:, едвај чекам
Знам дека има, се потсмевав на соопштението од Телеком :)
Ако ги имаш Т-2 во комшилук, земај :)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
И тоа значи дека ќе одиме во гига сферата, или уште ќе си останиме со досегашната ни мега (бит) ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom