Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Што е ова гледам имаат два нови модеми со астрономски цени
Thomson TCM470 (docsis 3.0) 4200
Thomson THG570 (docsis 3.0) 5200

Значи ли ова ако купиш некој од овие дека имаш некаков бенефит???

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

овие модеми да не се за тој пакетот од 2500 ден хиперспејс? со 60 Мбит и 200 гб трафик

или за сите важат?

бидикот нека кажи шо како

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
овие модеми да не се за тој пакетот од 2500 ден хиперспејс? со 60 Мбит и 200 гб трафик

или за сите важат?

бидикот нека кажи шо како
Ништо чудно гарант се за поголеми брзини.Која иронија ем да даваш 2500 за пакет ем модем да купам од 100 евра.Глупости
Бидиков?

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Интернетот во последно време навечер е срање, баш кога најмногу го користам дома. На раат да неможеш да слушаш онлајн радио, зар многу барам ??
Толку од Телекабел, ќе се префрлам на Кејблтел со дигитален пакет, може ќе плаќам повеќе ама сигурно поарно ќе биде.

Инаку се работи за Велес, така да кој е од Велес не му препорачувам во догледно време да става интернет од нив.
Може за 2-3 години кога ќе се опаметат и ќе зголемат капацитет, на почетокот кога бев меѓу првите беше ок, сега како почнаа да се шират тиња.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Вчера вечер беше лошо еве сега

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809

Ваљда Телекабел конечно имплементирале DOCSIS 3.0 стандард. Нашите модеми, јас како што знам се DOSCIS 2.0 компатибилни. Е сега, овој DOCSIS 3.0 стандард е многу побрз од 2.0, тоа ти е бенефитот :) Само што ќе мора да си ги смениме модемите односно да купиме некој од Томсониве :)

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Интернетот во последно време навечер е срање, баш кога најмногу го користам дома. На раат да неможеш да слушаш онлајн радио, зар многу барам ??
Толку од Телекабел, ќе се префрлам на Кејблтел со дигитален пакет, може ќе плаќам повеќе ама сигурно поарно ќе биде.

Инаку се работи за Велес, така да кој е од Велес не му препорачувам во догледно време да става интернет од нив.
Може за 2-3 години кога ќе се опаметат и ќе зголемат капацитет, на почетокот кога бев меѓу првите беше ок, сега како почнаа да се шират тиња.
кај мене брзината е во ред 8 MB/s ноќе дење ама шо фајде имам јас кога секој втори ден ми го гасат ај еве сега 3 дена нема паднато да се надевам дека нема да падне

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505

А некој да ми каже како е во Ченто, дали е катастрофа или добар е. Веќе 3 години имам од NEOTEL и што може да кажам освен катастрофа невидена, морам да сменам.
Ако не ти пречи за таа цена да имаш реални од 0.1 до 0.5 Mb/s - за HTTP сообраќај, висока рата на губиток на пакети за останатиот сообраќај, латенција од најмалку 150ms и мал број на паралелни конекции тогаш земи слободно.*

PS: 3 IP адреси се добиваат.
* Ситуацијата е одприлика ваква со од време на време подобрување воглавно (на први) и пак паѓање (за 5-7 дена) одприлика во изминативе 11 месеци, без тенденција да се корегира. Порано беше подобро.

--- надополнето ---

PPS: Нешто поасален [да качи некој мегабит] нет дневно можеш да начекаш од ~6:30AM до ~10:30AM.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64

Ако не ти пречи за таа цена да имаш реални од 0.1 до 0.5 Mb/s - за HTTP сообраќај, висока рата на губиток на пакети за останатиот сообраќај, латенција од најмалку 150ms и мал број на паралелни конекции тогаш земи слободно.*

PS: 3 IP адреси се добиваат.
* Ситуацијата е одприлика ваква со од време на време подобрување воглавно (на први) и пак паѓање (за 5-7 дена) одприлика во изминативе 11 месеци, без тенденција да се корегира. Порано беше подобро.

--- надополнето ---

PPS: Нешто поасален [да качи некој мегабит] нет дневно можеш да начекаш од ~6:30AM до ~10:30AM.
Незнам што да кажам, од полошо на полошо. Овие НЕОТЕЛ катастрофа невидена, недај боже да дојде сабота недела или празници, толку катастрофа пристап на интернет немам видено. Тука кај мене друга опција е ТЕЛЕКАБЕЛ и од T-Home. Како што гледам ТЕЛЕКАБЕЛов исто таква катастрофа, оние T-Home недај боже да те фата на пик, сметки до плафон. Стварно незнам што да правам, изгледа ќе си го оставам овој гадов дома што ми е, и ќе си ќутам :S

Член од
22 август 2009
Мислења
30
Поени од реакции
5
Порано постоеше опција ако искористиш помалку од 150 MB(мислам дека беше) немора да платиш за месецот, знае некој дали сеуште постои ваква опција?

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Порано постоеше опција ако искористиш помалку од 150 MB(мислам дека беше) немора да платиш за месецот, знае некој дали сеуште постои ваква опција?
Да го пишува тоа во договорот.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714

Тоа е срањето Телекабел, а пази не ми е поминат лимитот. Сум имал 50Gb месечен лимит? Не можам да ги потрошам со оваа брзина, а којзнае каков ќе биде ако се случи и тоа чудо?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505

Дење ноќе тоа е
Во останатите градови имаат помалку корисници и поокеј е, како што гледам.
Апсурдно е сите што се на Телекабел Скопје да имаат огромна латенција кон еден ист скопски сервер а сите што се вон Скопје на не знам колку километри, да имаат одлична латенција кон истиот скопски сервер.
Не штима, нешто не е во ред.

--- надополнето ---

Kajgana Shop

На врв Bottom