Тајланд

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Па сакам да јадам street food али само приготвена. По селата може да се прошетам али пак се мислам дали вреди да се вакцинирам.
И дали ке бидат ефективни вакцините ако сега се вакцинирам... Пишува 6 месеци пред идење требало.

Ако не планираш да се задржиш подолго време, со мало пазење не би требало да имаш проблем. Генерално, ако се храниш на почисти места, никаде нема да имаш здравствен проблем. Ја уличната храна едноставно не можев да ја јадам, премногу ми мирисаше, особено се што е морско, а таму е доста популарно.

Кондоми обавезно, иначе си играш руски рулет, јер жени имаш на секој чекор.

Ако не планираш да се задржиш подолго време, со мало пазење не би требало да имаш проблем. Генерално, ако се храниш на почисти места, никаде нема да имаш здравствен проблем. Ја уличната храна едноставно не можев да ја јадам, премногу ми мирисаше, особено се што е морско, а таму е доста популарно.

10-11 дена ке бидам таму. Иначе со девојка идам, така да.. руски рулет нема да играм :(

Ако не планираш да се задржиш подолго време, со мало пазење не би требало да имаш проблем. Генерално, ако се храниш на почисти места, никаде нема да имаш здравствен проблем. Ја уличната храна едноставно не можев да ја јадам, премногу ми мирисаше, особено се што е морско, а таму е доста популарно. cps

Кога можеме повторно да одиме на Тајланд без карантин

Кога можеме повторно да одиме на Тајланд без карантин

Tajланд е во локдаун моментално, и не сум сигурен кога повторно ке се отвори, со оглед на тоа дека немаат вакцини, и имаат голем број на случаи. До пред недела дена беше забрането да се движат од град то град.

Требаше со сопругата да идеме околу Нова Година и да останеме 3 месеци, но мораше да ги откажеме сите резервации.

Правам планови да идам во Тајланд. Сакам да знам тие што биле таму веќе. Како извадивте виза? Јас гледав нешто да пишам во Амбасадата во Грција за Тајланд.
Друго прашање е, дали примавте вакцина? И каде отидовте да примите и кој вакцини ?

Искрено сум малер за комарција, секаде каде што патувам ме јадат. Дали треба вакцина за тоа? И како да се заштитам. Спрејови не ми помагаат баш.

Од каде ти е инфото за комарци? Бевме на многу места/острови, и на некои од нив имавме проблеми со бубачки/мравки. Комарци скоро и да не сретнавме.

Правам планови да идам во Тајланд. Сакам да знам тие што биле таму веќе. Како извадивте виза? Јас гледав нешто да пишам во Амбасадата во Грција за Тајланд.
Друго прашање е, дали примавте вакцина? И каде отидовте да примите и кој вакцини ?

Искрено сум малер за комарција, секаде каде што патувам ме јадат. Дали треба вакцина за тоа? И како да се заштитам. Спрејови не ми помагаат баш.

mislam deka vo bilo koja nivna ambasada mozes da izvadis viza. najlesno moze da ti bide vo malezija ako letot ti e od tamu, porano taka pravea.

od maj do oktomvri ako ides dobro e da si vakciran za dengue fever.

za maleria imas apcinja ako ides u rizicni delovi. ke mozes da si gi kupis tamu.

sprejovi pomagaat ama ke kupis od lokalnite. u hotel ako imas opcija insistiraj da te smestat na povisok sprat.

Прав експерт си за одење кај курвите :D колку пари имаш потрошено за нив си рачунал ли некад дрканицо?

Провери сида да не имаш фатено или пиши овде што апчиња пиеш против сексуално заразни болести ти верувам барем за тоа си експерт

slusaj kopilj ova e 5ta tema na koja provociras. priberi se.

Здраво
Планирам да сум во Декември во Тајланд. Најверојатно Бангкок и после Пукет.
Има ли некој кој ке биде декември во Тајланд?
Или некој кој исто патува сам па би можеле да организираме нешто заеднички?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom