Таксистите и нивната култура - случки

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Ме нервираат тоа највише кога ќе се паркират или ќе застанат на сред автобуска и автобусот неможе да застане па се симињаме или у кал или подоле некаде!
Ми се има десено еднаш двајца таксисти застанале на сред автобуска , таман да се симнам трга ицел со вода!!
!

Според законот не треба да стојаат со колите кај шо ќе стигнат!!! :nenene::nenene:
Не ве неривра вас ?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.687
У Скопје имам приметено дека таксистите многу се отвараат за нивниот приватен живот. И да имам искуство и со таксист педофил.

S

StereoLove

Гостин
Шо не го пријави во полиција ?
:toe:
И да го пријави,не е еден или двајца,ги има многу.
Неодамна вракајки се од школо со уште две другарки пошто немаше аавтобус моравме да си одиме со такси до дома зашто учеме во друг град,влеговме во едно такси...возачот имаше 24 години,возеше како луд низ патот,ке згазеше и куче и за малку не паднавме во провалијата...не е секој за таксист бе.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.687
Шо не го пријави во полиција ?
:toe:
Не сум од Скопје, ама беше од тие дивите таксисти, врнеше и немаше каде и братучедка ми ме пикна таму. Затоа пазете се деца, никогаш не знаете шо се крие зад воланот на таксито.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ме нервираат шо возат ко да се на трки, и на кривина не им текнува да дадат жмигавец,па треба да сме видовити за да знајме дали таксистот ќе врти или ќе продолжи право.
Исто ме нервираат таксисти шо се понашаат ко педофили,а можда и се.
Пак еден се чудеше како на овие години не сме имале дете:tapp:

За паркирање во Охрид не е проблем, пошо се знајт точно кај застанвет таксисти.

Б

Бат Елохим

Гостин
А што воопшто правите муабет со таксисти?
Јас а се возам сама а со децата не им праам муабет. Ако ме праша нешто ќе одговорам ко намќор и повеќе не ме прашува ништо. Во таксито сум да отидам до негде, а не познанства да ширам или проблеми да расправам.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Јас па ич не ни ги глеам, си зборвет некое време сами и престанвет, од ко ќе ја изрецитирет прогнозава за времето дента и наредните три дена, ќе кажет дека на та улица живееле со жена им пред три години итн.

Единствено шо ме нервират е шо смрдит понекоаш кај постарине таксисти на здив утрински или на пот, а не отварет ни пенџера ни нишо.
А пред некој месец еден типац пушти музика до даске и си пееше, мислеше нешо ме освој со гласон ангелски. Кретен.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Смирете се и вратете се на темата. Ништо не и фали. Малку насловот ќе го пицнеме, ама убава тема е.

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Кога паркираат кај ќе стигнат тогаш може да си платат и казна мислам.. ферски е. :helou:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пааааааааааааа, да застануваат кај ке стигнат пошо им викаме да застанат кај стигнеме....у сред вожња се предомислуваме и викаме врти овде, застани одма кога ќе приметиме дека таксиметарот го престига буџетот.

Така да, тоа е до нас. А за муабет...не фала :) Башка нема шо мене да ми праат муабет, не носам минич.

M

M del Mar

Гостин
Има и фини таксисти бе :pos2:
Иначе многу случки...знам еднашка на еден таксист сто пати му кажав што каде како, му објаснив, да не кажам му нацртав.....и ко за беља пак утна и му викам...свртевте погрешен правец...и типов таков...па ти ми кажа тука...со неартикулисан тон на гласот :nerv: и афкорс си излегов :pos2:
и многу се нервирам кога некој таксист ке почне да ми кажува свои патешествија и ти мораш да климаш со главата (да,да) хејт дет
или пак кога те прашуваат се и сешто како да се инспектори...а ти прв пат во живот го глеаш човекот...:tapp:

Б

Бат Елохим

Гостин
Ме нервираат тоа највише кога ќе се паркират или ќе застанат на сред автобуска и автобусот неможе да застане па се симињаме или у кал или подоле некаде!
Ми се има десено еднаш двајца таксисти застанале на сред автобуска , таман да се симнам трга ицел со вода!!
!

Според законот не треба да стојаат со колите кај шо ќе стигнат!!! :nenene::nenene:
Не ве неривра вас ?
Вака, таксистите стојат на станици, барем лиценцираните, е сега јес да на станица за 10 возила има 20, ама важно има означена станица.
Барем јас, не сум видела таксист да стои на автобуска, не зборам за бит пазар, а сум видела да застане да се симне некој од таксито, најчесто некој што не може да си го мрдне газот 2 метра за да си го продолжи патувањето до дома.

Еве случка: наставничка во 2 одделение во школото во Карпош 3 не излегува од капијата да го чека таксито, туку таксито влегува внатре да ја земе неа. Идиотка. А од школото и деца излегуваат и треба да се тргаат да пројде наставничката. Мислам, она е идиотот дефинитивно.

Мене пак, ме нервира што не застануваат на пешачки, на мајки со деца и колички на пешачки, што се бутаат во велосипеди, што пцујат како изроди и што мислат дека се шерифи на улиците.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Заборајв да пишам бе! Сеа коа се враќав, таксистот немаше 30 да ми врати (100 му дадов, 70 ме фати) и типот 50 ми врати бе!
Сонце!!!
Туку, има и мањаци али има и доста фини.

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Има некои што се добри и се ама има и некои што ќе те исповртат незнам од каде само парите да ти ги соберат. Злобни суштества. :nenene:

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Има некои што се добри и се ама има и некои што ќе те исповртат незнам од каде само парите да ти ги соберат. Злобни суштества
А може и да киднапираат ништо не се знае! :nerv::lud:

Kajgana Shop

На врв Bottom