С. Н. Лазарев

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551

Sergei Nikolayevich Lazarev (Russian: Сергеј Николаевич Лазарев, born September 4, 1952) is a Russian researcher, psychologist and writer. His work includes activity fields such as theology, philosophy, psychology and parapsychology, mysticism and anthropology in the broadest sense.

http://www.angelfire.com/psy/alterp/English/Lazarev-Interview-1.shtml

Светски познат со неговиот серијал книги Дијагностика на кармата.

Има некои добри ставови и тези, не се слагам со се, но сепак е добар

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.909
Ko je Sergej Nikolajevič Lazarev?
Sergej Nikolajevič Lazarev (rođen 4. septembra 1952.g)
Praktičar, filozof, istraživač zakona duhovnog života čovjeka i njihovog uticaja na zdravlje i sudbinu.

Biografija
Sergej Nikolajevič Lazarev je rođen 04.09.1952.godine u gradu Ejsku u Rusiji. Završio je Ruski državni pedagoški univerzitet A.I.Gercena.
Istovremeno je prošao 11 – mjesečnu edukaciju u Sankt Petersburgu na državnom univerzitetu, stičući kvalifikaciju „praktičar psiholog“.

Područje djelovanja
Sergej Nikolajevič Lazarev se početkom 1980-tih godina počeo baviti istraživanjem informaciono – energetskih polja čovjeka. Od 1993. godine održava seminare i prezentacije u Moskvi, Sankt Petersburgu i drugim gradovima u Rusiji, kao i u Njemačkoj, Izraelu, Poljskoj, Češkoj i Ukrajini.
Od početka 1990-tih objavljeno je 16 knjiga S.N.Lazareva iz serije „Dijagnostika karme“ i 7 knjiga iz serije „Čovjek budućnosti“. Dio knjiga je preveden na njemački, poljski, engleski, češki i bugarski jezik. Pored knjiga, dostupni su i video i audio zapisi njegovih seminara i predavanja.

Istraživanja
S.N.Lazarev istražuje vezu izmedu unutrašnjeg stanja duše čovjeka i njegove sudbine i zdravlja, povezanost religioznog i moralnog stanja čovjeka i perspektive njegovog opstanka u savremenom svijetu.
U toj oblasti je empirijskim putem otkrio niz zakona, što mu je omogućilo da stvori cjelokupan filozofski sistem.
Ovaj sistem je jedinstven po tome što nam omogućava da se snađemo u svijetu koji nas okružuje, kao i da u konkretnim životnim situacijama dobijemo odgovore na pitanja – ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo.

Ranija istraživanja
Svoje istraživanje informaciono energetskog polja čovjeka S.N.Lazarev je počeo između 1980. i 1981.godine, a krajem 80-tih je počeo da se profesionalno bavi iscjeljivanjem. Naučivši dijagnostiku na daljinu u laboratoriji Vadima Poljakova (Sankt Petersburg), S.N.Lazarev je u sebi otkrio sposobnost čitanja informacije o zdravlju čovjeka u njegovom informacionom polju, ne samo u sadašnjosti, nego i u prošlosti i u budućnosti. Na taj način, S.N.Lazarev je došao do zaključka da se bolest razvija više godina i da je rezultat uzajamnog djelovanja čovjeka sa određenim događajima u njegovom životu. Posmatrajući bolest kao posljedicu, počeo je da traži njen uzrok.

U početku svog iscjeliteljskog rada S.N.Lazarev je radio sa energetskim poljima, koja su posljedica tijela. Tj. polje je bilo sekundarno u odnosu na tijelo. Tijelo je bilo uzrok, a polje posljedica. Međutim, u svojim daljim istraživanjima S.N.Lazarev je razvio hipotezu o postojanju drugih tipova polja – primarnih u odnosu na tijelo i njegove organe. Došavši do zaključka da su sve informacije o karakteru, sudbini, prošlosti i budućnosti čovjeka, pa čak i njegove prethodne inkarnacije, pohranjene u individualnom polju, S.N.Lazarev je pokušavao pristupiti tom spremištu informacija.

Temava ja otvaram od pricina sto smetam deka istrazuvanjata na Lazarev ke bidat od golema pomosh na lugje koj imaat problemi od sekakov vid. Isto taka smetam deka od nego moze da se naucat raboti koj ke go podobrat kvalitetot na zivotot na sekoj zainteresiran sto ke gi prati negovite ucenja i objasnuvanja. Biografijata e prevzemena od negovata oficijalna web stranica zatoa e na srpski.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Znaci super sto se interesiras da Dr Lazarov intresena licnost e.Mozam da ti kazam sum procital dve skripti negovi za negovata rabota i bi sakal da vidam i ponatamosni mislenja. Jas smetam deka malku cudni situacii ima prikazao megutoa mi ostavile vpecatok.[DOUBLEPOST=1408549631][/DOUBLEPOST]Vsusnost kako sto se sekavam se se sveduvase na verba i molitva i negovata mok.[DOUBLEPOST=1408549691][/DOUBLEPOST]Imam i nekoe cd doma ama ne se osmeliv da go pustam

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.909
Znaci super sto se interesiras da Dr Lazarov intresena licnost e.Mozam da ti kazam sum procital dve skripti negovi za negovata rabota i bi sakal da vidam i ponatamosni mislenja. Jas smetam deka malku cudni situacii ima prikazao megutoa mi ostavile vpecatok.[DOUBLEPOST=1408549631][/DOUBLEPOST]Vsusnost kako sto se sekavam se se sveduvase na verba i molitva i negovata mok.[DOUBLEPOST=1408549691][/DOUBLEPOST]Imam i nekoe cd doma ama ne se osmeliv da go pustam
Lazarev e cudo. Toa sto go napisa deka vo negovite ucenja se se sveduva na verba i molitva i jas ke dodadam ljubov... :) ima logika zosto covekot e duhoven lecitel na svetsko nivo i ima tolku mnogu iniciacii vo lecebni meditativni tehniki i ima poveke od 30 godini kariera na lecitel vistinski... ima naucni istrazuvanja i dokazuvanja za energetsko telo, dusa, vlijanie na molitvata i uste mnogu mnogu drugi raboti. Spored moja procenka covek na vakvo nivo koga forsira samo tri raboti za rabota na sebe ljubov, verba i molitva znaci ima i zosto. Moe objasnuvanje za toa e deka tie tri raboti se pre dovolni za opstanok na dusata, duhoven razvoj i karmicki dobra idnina. Toa sto go napisa deka toj ja forsira negovata mokj e laga i tvoja gresna procenka. Site vistinski duhovni leciteli ja kazuvaat vistinata deka tie ne lecat ednostavno nesto niz niv protekuva i blagodarenie na toa lugjeto preku niv se lecat znaci se totalni sprovodnici. Vistinskite lekari duhovni gi ucat lugjeto da go sakaat i da mu blagodarat na bog ne niv zatoa sto niz niv bog (uslovno receno bog) pomaga. Koga pisuvam Bog mislam na: Stvoritelot na se, Sevisniot, Univerzumot........ ima stotici nazivi toa e edno nesto koe gi rezira rabotite od golema instanca.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Skriptite sto gi procitav bea primeri za toa kako toj im pomaga na lugeto.Gi dobiv od cicko mi toj smeta deka e na nekoe sedmo nivo nesto povrzano so kosmosot i kosmicka energija i znam deka i m pomaga na lugeto duri i se moli za niv custvuva kolku negativni poeni imaat veruva deka site sme imale poveke zivoti

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.909
Skriptite sto gi procitav bea primeri za toa kako toj im pomaga na lugeto.Gi dobiv od cicko mi toj smeta deka e na nekoe sedmo nivo nesto povrzano so kosmosot i kosmicka energija i znam deka i m pomaga na lugeto duri i se moli za niv custvuva kolku negativni poeni imaat veruva deka site sme imale poveke zivoti
Lazarev poveke ne leci tuku dava samo sovet za toa kako da se izleci bolniot preku promena i objasnuva kako doslo do bolesta ili stradanjeto. Sekoja cest za cickoti me raduva toa sto ima lugje koj gi butkaat napred i gi sirat ovie raboti. Pretpostavuvam spored napisanovo deka covekot ima sedmo nivo na iniciranje vo kosmo energija toa e nekoja tehnika na lecenje postojat mnogu tehniki site se so edna cel da sproveduvaat kosmicka energija i da leci energijata preku niv.

Kajgana Shop

На врв Bottom