Стенли Кјубрик

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш нема да ја дознаеме епштајновата листа.
  • Victor Ziegler: Bill, I don't think you realize how much trouble you got yourself into last night just by going over there. Who do you think those people were? Those were not just some ordinary people. If I told you their names... no, I'm not going to tell you their names... but if I did, I don't think you'd sleep so well at night.

Eyes-Wide-Shut-591.jpg

Последно уредено:
Еве објаснување за Eyes Wide Shut. Двете забави, едната на почетокот и таа под маски се различна страна на истата паричка. Зеглер е најверојатно ред клоук на таа под маски, истиот оној што ја прави и првата забава онаа нормалната. Интересно иначе е што Харви Кајтел требало да го глуми овој Зеглер, но Кјубрик го терал да ја повторува една иста сцена 68 пати. И на овој му скурчило и си отишол од снимањето и не се вратил:D

Последно уредено:
Еве објаснување за Eyes Wide Shut. Двете забави, едната на почетокот и таа под маски се различна страна на истата паричка. Зеглер е најверојатно ред клоук на таа под маски, истиот оној што ја прави и првата забава онаа нормалната. Интересно иначе е што Харви Кајтел требало да го глуми овој Зеглер, но Кјубрик го терал да ја повторува една иста сцена 68 пати. И на овој му скурчило и си отишол од снимањето и не се вратил:D

Голем обожовател сум на Роб Ејгер, со години го пратам, ги читам неговите анализи и ги гледам видеата негови. Некаде прочитав дека ќе правел ривизија на своите писанија повразни сo Eyes Wide Shut.
А што се однесува до Зиеглер, јас стојам на тоа дека он не е Ред Клоук, затоа што како што Бил сака да плива со поголеми риби така и Зиеглер, користејќи ги маневризмите на Ред Клоук. Бил е ситна риба за Зиеглер, a Зиеглер е ситната риба споредено со Ред Клоук, кој претпоставувам дека е симболизација на врвот на тајните општества.
Мое мислење е дека ова е Зиглер и неговата жена:

28 (368).jpg

А што се однесува за забавите дека се две страни на иста паричка, тоа е апсолутна вистина што дури би проширил дека истото важи и за ликовите и дејствијата. Ако имате приметено сите во филмот си личат еден со друг...па и исти работи ги мачат.0_gbwF54Mz8grU0Ekv.jpg

Може и подлабоко да навлеземе, па да речеме дека Кјубрик дури ги исмејува глумците во филмот, пример ќерката на Милич треба да е Никол Кидман на тинејџерски години...дека и она била ,,продадена" или пак исмејувањето со Том и муабетите повразни со неговата сексуалност.
NXLdF.jpeg

Голем обожовател сум на Роб Ејгер, со години го пратам, ги читам неговите анализи и ги гледам видеата негови. Некаде прочитав дека ќе правел ривизија на своите писанија повразни сo Eyes Wide Shut.
А што се однесува до Зиеглер, јас стојам на тоа дека он не е Ред Клоук, затоа што како што Бил сака да плива со поголеми риби така и Зиеглер, користејќи ги маневризмите на Ред Клоук. Бил е ситна риба за Зиеглер, a Зиеглер е ситната риба споредено со Ред Клоук, кој претпоставувам дека е симболизација на врвот на тајните општества.
Мое мислење е дека ова е Зиглер и неговата жена:

Прегледај го приврзокот 451832

А што се однесува за забавите дека се две страни на иста паричка, тоа е апсолутна вистина што дури би проширил дека истото важи и за ликовите и дејствијата. Ако имате приметено сите во филмот си личат еден со друг...па и исти работи ги мачат.Прегледај го приврзокот 451834

Може и подлабоко да навлеземе, па да речеме дека Кјубрик дури ги исмејува глумците во филмот, пример ќерката на Милич треба да е Никол Кидман на тинејџерски години...дека и она била ,,продадена" или пак исмејувањето со Том и муабетите повразни со неговата сексуалност.
Прегледај го приврзокот 451836

може и така да се толкува. Поверојатно ми е твоево. Можеби Кјубрик со сцената на билијард каде што Зиглер прави некои слични потези со Ред Клоук делува ко да сака да биде ко него, иако е доле на ешалонот. И за другите ствари би се сложил.

Moe mislenje e deka Stanley sekogas sakal da gi stavi rabotite pred ocite na lugeto za da gi razbudi.
Ima vo mnogy intervjua kazano deka toj e vljuben vo filmot koj pred nasite oci jasno ja stava vistinata sto nasata svest ne saka da ja percipira dokolku ne e komplicirana i skriena .
Videte shining i alegorijata so brojot 11 , space odyssey moon landing i monolitot, clockwork orange kade reprogramiranjeto e lekot ( od ovoj film si nabiv kompleks za site ebani teorii na CIA i mind control).
Konkretno scenarlta so bilijardot sto ja spomnavte mislam deka saka da kaze deka tie sto se visoko ne ni probaat da se skrijat, zosto veke ja imaat celata kontrola i manerizmite od maskiraniot zivot nesvesno im se pretocuvat vo nivniot day life , zatoa dvizenjata se skoro identicni.
Maskite se povise za celosno gubenje od samite sebe i stavanje na custvoto na vina na nekoj drug koj se pojavyva koga ja nosime maskata ( ove ima veke dryga potsvesna teorija primer zosto vojnicote nosat voena oprema i slicno ).
I apsolutno se slozyvam preku fimot gi ismejuva akterite , seksualnosta na Tom, istorijata na Nikoli i Tom.
Ama uste ligi mi tecat sekogas koga ke gi vidam gradite na Nicole...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom