Стари, а добри игри

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Шо знам брат,на компјутер веројатно NFS:Most Wanted i NFS:Underground 2
Али поише сум фан на конзоливе,на PlayStation 1 посебно
А стари добри игрици за PS1 се:Crash Team Racing,Crash Bash,Tekken 3,Syphon Filter 3,Quake II,Hydro Thunder,Dino Crisis 1/2,Gundam,Civilization 2,NFS:Porshe Unleashed,Hot Wheels:Turbo Racing i Fisherman's Bait 2/3 (нека не те лаже насловот на последната,игрицата е неверојатно заразна,уште жалам што веке го немам цедето)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Еве уште една што ми текна, стара игра, се играше на Атари
Сега четворката и на пц е излезена, па малку да се потсетам на глупирањата на трите гоблини

RedKing

Death Sword
Член од
12 април 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
Super Mario hahaha!!!
Eve edna stara ama dobra.

Г

Грејвдигер

Гостин
Ретро игри

Оваа тема ја отварам со цел да им пружам прилика на старите гејмери да се потсетат на старите добри времиња, меѓу кои спаѓам и јас. Незнам со која игра да ја започнам темата, ако не со легендарната Супер Марио!

Super Mario Bros.
е платформска игра од 1985 година, развиена од страна на Nintendo и објавена од Nintendo Entertaiment Systems. како продолжение на Mario Bros. од 1983 година. Главен лик како што знаеме е самиот Марио кој е водоинсталатор, и ја спасува принцезата Toadstool, покасно принцезата Peach од Mushroom Kingdom од канџите на King Koop(покасно Bowser).
Лујџи, неговиот помал брат е достапен за играње во мултиплеер играњето како втор играч.
Постојат 8 светови, и 3 подсвета во кои светови Марио се бори да стигне до дворецот и по должината на играта се наоѓаат разни скриени и нескриени предмети, како парички, печурки и цветови.
Постојат многу алтернативни верзии на Марио, како што се vs. Super Mario Bros, All Night Nippon Super Mario Bros., Super Mario AllStar, Super Mario Bros. Delux и уште многу други неплатформски игри засновани на Марио(како што е Super Mario Kart, игра за Wii).
Супер Марио е втора по ред најпродавана игра на сите времиња (прво место е Wii Sports) што говори за духот на играта која и ден, денес живее.

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
фифа 5 неверојатна

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Г

Грејвдигер

Гостин
Mortal Kombat
Првата оригинална игра имаше 7 карактера. Џони Кејк, Лиу Канг, Рајден, Соња Блејнд, Кану, Шкорпион и Суб Зеро. После тоа од овие карактери развиваа нови(од Суб Зеро со префарбување го направија Рептил, а покасно Нуб-Сајбот, Ермака и Рејна, и уште многу нови).
Почна да се произведува од 1992 година. Играта стана позната по своето екстремно насилство, кое обично завршуваше удари: fatality, animality, brutality, mercy, hara-kiri, friendship, babality. Има уште многу да се пишува за оваа добра игра од Midway и за старите добри времиња.

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Оваа тема ја отварам со цел да им пружам прилика на старите гејмери да се потсетат на старите добри времиња, меѓу кои спаѓам и јас. Незнам со која игра да ја започнам темата, ако не со легендарната Супер Марио!

Super Mario Bros.
е платформска игра од 1985 година, развиена од страна на Nintendo и објавена од Nintendo Entertaiment Systems. како продолжение на Mario Bros. од 1983 година. Главен лик како што знаеме е самиот Марио кој е водоинсталатор, и ја спасува принцезата Toadstool, покасно принцезата Peach од Mushroom Kingdom од канџите на King Koop(покасно Bowser).
Лујџи, неговиот помал брат е достапен за играње во мултиплеер играњето како втор играч.
Постојат 8 светови, и 3 подсвета во кои светови Марио се бори да стигне до дворецот и по должината на играта се наоѓаат разни скриени и нескриени предмети, како парички, печурки и цветови.
Постојат многу алтернативни верзии на Марио, како што се vs. Super Mario Bros, All Night Nippon Super Mario Bros., Super Mario AllStar, Super Mario Bros. Delux и уште многу други неплатформски игри засновани на Марио(како што е Super Mario Kart, игра за Wii).
Супер Марио е втора по ред најпродавана игра на сите времиња (прво место е Wii Sports) што говори за духот на играта која и ден, денес живее.

Сепак мислам дека секој ја има пробано Марио, дали на првото Nintendo Entertainment System или пак на Nintendo64. А еве гледате има и многу верзии за компјутер.

Да не идам офтопик, едни од подобрите игри според мене.

GoldenEye 007, излезена 1997 година за N64.

Многу закон игрица.:vozbud:

Doom 1

Мислам дека нема што да се објаснува, повеќето гејмери би требало да ја знаат. :):)

Super Mario Bros. :vozbud::vozbud:
1985 излезена за

Nintendo Entertainment System.

MDK 1

Излезена 1997 година. Third-Person игрица. :):)

Исто така многу добра игра.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
SONIC -за SEGA

PAGEMASTER за SEGA

Ghost and Goblins - Флипери :))

PItfall -онаа старата :))

Како и поновата..

Toki -флиперска :)

1941

Crash Bandicoot

Aladin за Sega

Double Dragon

Golden Axe

Сеа за сеа толку ,инаку до утре можам да пишувам ..
Ова се дел од моите омилени (стари) игри.. за кои што имам потрошено мало или големо богаство на времето :pos2:

Баш би сакал некој да ми каже име на една игра која никако неможе да ми текне.. Можеби нешто со почнуваше со Star...
Човек во скафандер помаранџест можеби што иде напред пука,има скок,.како и дупли скок..
Стазите беа ,онака да си бираш по планети а во мегу стазите леташ со вселенскиот брод и таму пукаш :)))
Ако на некој му текнува нека пише .

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
ми се допага една со супер марио.со коли што е тркаат.многу сакам да ја најдам таа игра.ако има некој рапидшр нека постира :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom