Станови во Скопје, совети за купување.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Цената на становите моментално е отидена у плафон.

Мене стварно не ми се јасни луѓево како се спремни да фрлаат и по 2000 евра од метар квадратен за загадено и пренатрупано Скопје. Мое мислење е дека од следната година малку ќе се стабилизираат цените, бидејќи не е реален раст од 30% на недвижности за една година. Мене очајно ми е потребен стан да купам за живеење, но ќе почекам.
На многу им е, ради тоа се такви цените. Иначе се стабилизирани од 1350 евра до 1850 евра, зависно од локација. Нормално можеш и стан од 1972 год да земеш, на поткровје, без лифт, таму поевтино (би требало) ќе пројдеш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
Цената на становите моментално е отидена у плафон.

Мене стварно не ми се јасни луѓево како се спремни да фрлаат и по 2000 евра од метар квадратен за загадено и пренатрупано Скопје. Мое мислење е дека од следната година малку ќе се стабилизираат цените, бидејќи не е реален раст од 30% на недвижности за една година. Мене очајно ми е потребен стан да купам за живеење, но ќе почекам.
Општина Карпош, Центар и Аеродром не очекувај дека ќе паднат цените. Стабилизација во смисла дека нема да растат мислам дека наредна година ќе има. Ама кредитот ќе ти биде поскап зашто каматите ќе растат и нема да паднат во скоро време.

Не знам сега каде бараш, кој ти е буџетот и колкава квадратура ама Центар скоро сегде е 1,800 евра па нагоре за ново градба. Карпош до кај Студентскиот Гоце Делчев и кај Сити Мол, се е од 1,600 евра нагоре новоградба. Поефтино е Влае, Тафталиџе 2 кај џамијата и кај мост обединети нации. Додека пак кај Катастар не верувам да се испод 2,000 евра квадрат.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
11
Поени од реакции
2
Стабилизираат = паднат?
Малку ке се намалат, но не многу. Да речеме некои 100 евра од квадрат.
Автоматски споено мислење:

Општина Карпош, Центар и Аеродром не очекувај дека ќе паднат цените. Стабилизација во смисла дека нема да растат мислам дека наредна година ќе има. Ама кредитот ќе ти биде поскап зашто каматите ќе растат и нема да паднат во скоро време.

Не знам сега каде бараш, кој ти е буџетот и колкава квадратура ама Центар скоро сегде е 1,800 евра па нагоре за ново градба. Карпош до кај Студентскиот Гоце Делчев и кај Сити Мол, се е од 1,600 евра нагоре новоградба. Поефтино е Влае, Тафталиџе 2 кај џамијата и кај мост обединети нации. Додека пак кај Катастар не верувам да се испод 2,000 евра квадрат.
Абе толку ги ставаат во огласи, ама гледам дека им стојат така - непродадени. Подолго време. Што значи дека тој што стварно сака да продаде, ќе нормализира малку цена.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.429
Поени од реакции
18.598
Ако ти е за живеење не глеај дал ќе расте или паѓа цената.
Ако можеш да си дозволиш, купи си, зашто немаш никаква гаранција колку ќе бидат следна година. А станбеното прашање кад тад ќе мора да го решиш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
Абе толку ги ставаат во огласи, ама гледам дека им стојат така - непродадени. Подолго време. Што значи дека тој што стварно сака да продаде, ќе нормализира малку цена.
За постара градба така е, се занесуваат и може да чекаат па не им се брза и чекаат некој да заколат. Ама понови градби за тие цени одат како алва.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.389
Поени од реакции
9.006
Поефтино е Влае, Тафталиџе 2 кај џамијата и кај мост обединети нации. Додека пак кај Катастар не верувам да се испод 2,000 евра квадрат.
Влае за кратко време ќе стане одвратно, пренаселено, пренатрупано место за живеење. Речиси уште едно Влае порасна внатре во населбата со тие новите згради на Александрија, Гарден Ин и Саник. Тие ќумезите со инвеститор никнуваат како печурки, а има потенцијал за уште многу такви...

Козле, Жданец, Трнодол е според мене најдобра локација во Карпош во моментов...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.429
Поени од реакции
18.598
Влае за кратко време ќе стане одвратно, пренаселено, пренатрупано место за живеење. Речиси уште едно Влае порасна внатре во населбата со тие новите згради на Александрија, Гарден Ин и Саник. Тие ќумезите со инвеститор никнуваат како печурки, а има потенцијал за уште многу такви...

Козле, Жданец, Трнодол е според мене најдобра локација во Карпош во моментов...
Милион евра за куќа таму :D

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
:D

Има станови по огласиве, меѓу 1300 и 1600 одат...
За Жданец и Трнодол не знам ама за Козле стан новоградба немам видено да е испод 1,600. Постари станови би требало да се поефтини таму.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.909
Поени од реакции
8.531
Џевахир на цела мака и дојави за бомби. Ваљда струјата била подмирена па оние од 35ти неморале менискус по скали да вадат.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
11
Поени од реакции
2

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.340
Ова нема врска со Скопјенце. Скопјенце е метропола отпорна на пазарни сили, флуктуации, па и обична логика, ако сакате.

Член од
2 март 2016
Мислења
514
Поени од реакции
516
Ова нема врска со Скопјенце. Скопјенце е метропола отпорна на пазарни сили, флуктуации, па и обична логика, ако сакате.
Скопјенце е на прво место во светот по профитерство, и како тргнало уште долго време ќе биде на врвот на профитерството.

Член од
22 декември 2018
Мислења
513
Поени од реакции
718
Скопјенце е на прво место во светот по профитерство, и како тргнало уште долго време ќе биде на врвот на профитерството.
И станови со поглед на комшијата дома да му гледаш што прави како арапите и африканците домот да биде што повеќе збиен со останатите како гето..

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.142
Како се движи цената за м2 на деловни простори по Скопје? Неможев да најдам тема па ајде овде да прашам.

Kajgana Shop

На врв Bottom