Среќа или памет

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
макијавели може да се носи
членска книжица од Вмро
или евентуално јак положај(директор шеф владика министер) на некој од роднините
и сите среќни и весели до крај на животот

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Памет џабе ти е памет ако немаш среќа, подобро без кур да се родиш отколку без среќа ако имаш среќа нов кур ќе ти никне, ако не си го наебал и со два кура да се родиш и двата ќе ти се исушат ако немаш среќа шо и да фатиш нема да ти иде.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
И двете се важни за секој човек, но што ако имаш памет, а немаш среќа, џабе ти е...... така да среќата е многу побитна:)

Член од
14 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
30
Не постои успех како фокусирана целина,како едно нешто...Си има една реченица на Англиски што објаснува работи како успех,задоволство,среќа,тага вели - What is normal for the spider is chaos to the fly.
За некој успеси треба памет,за некој среќа а пак за некој трети нешто сосема трето.
За мене среќата е изгубената надеж...Кога губиш надеж за нешто а тоа се сепак се случува без 0 надеж е тоа е СРЕЌА.
Среќата ја има 100% таму каде што има НЕСРЕЌА.Ќе цитирам пак Англиска поговорка - In every cloud there is a silver lining.
А тоа околу третото прашање предиспозиции и такви работи ма јок едина предиспозиција ти е ако знаеш да го користиш тоа шо ти го имаш.
Се надевам некој ќе ме сфати и се надевам во потполност одговорив на твоите прашања..Интересна темичка.

Kajgana Shop

На врв Bottom