Средни државни и приватни информатички училишта

PS

Се вчитува...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
44
Поени од реакции
2
Брат ми сака да се запише во некое средно информатичко училиште. Слаб ученик во претходните години, но за компјутери е „махер“ и сака тоа да заврши има волја за учење.
Кои се информатички училишта или приватни (некаде до 1000 евра) да го пратам, мислам на Скопје, а може и некој друг град во близина на Скопје.
Благодарам однапред и знам дека има тема за овие работи, но сватете, итно е.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
^
За средни има ЕТУЦ насока компјутери така нешто , само да не здивее тамо .
За што е махар во компјутери малце опширно?

PS

Се вчитува...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
44
Поени од реакции
2
^Ако може линк.
Нема врска што било, само да е информатички смер.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
http://www.mihajlopupin.edu.mk/
^Само прашај некој поинформиран не сум од скопје само знам дека школото не го бие добар глас, многу тепачки инт
Иначе ако е за информатика нека оди математичка средно и после на факултет информатика, иначе инсталирање игри и после да ги поминеш сите стази не спада у информатика, чим е основно завршил и не е јак ученик ...
Ти и брат ти најдобро си знаете

М

Мартин`

Гостин
Коле Неделковски - Велес е блиску на 50-тина метри има интернат ако сака да седи нормално. Еве линк до фејс групата за училиштево, и мислам дека ќе го примат иако има послаби оценки.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Овие од Пупин, информатичко училиште, барем Joomla веб да имаа.

Како и да е, мислам дека нема специјализирано приватно училиште за информатика. Барем не сум запознаен со такво.
Плус тоа, има два дела од информатиката. Апликационо работење што може да е махер, но развивањето на софтвер е сосема поинаква работа. Најчесто успееваат луѓето да преминат од едно на друго (заради меракот), но има и добар дел што повторно (откако ќе завршат) се враќаат на апликативно работење (дизајнери, мрежи, систем администратори - најчесто кај нас не пишуваат кодови) итн.

Член од
4 јануари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Може да ми кажете некое средно училиште во Скопје што е поврзано со информатиката (компјутери, програмски јазик...). Мислам немора да биде баш информатичко може и гимназија ама да има смер/насока информатичка

Kajgana Shop

На врв Bottom