Спора ви е конекцијата? Проверете!

Член од
9 ноември 2005
Мислења
98
Поени од реакции
4
Do Moderatorot !

Pred da mi ja izbrises temata, trebase prvo da go proveris programot: toa ti e parametriziranje na IP protokolot (net subsys) na windows. Megju drugoto ima i opcija za definiranje na vkupniot protok koj se ostvaruva preku odreden adapter (proveri ke vidis deka funkcionira). Vo nekoi slucai (vklucuvajki gi i onie koga vo prasajne se virusi, wormovi i ostanati neproduktivni softveri) ovoj podsistem e kompromitiran, t.e. nekoi od klucnite parametri se promeneti na smetka na performansite. Vo takov slucaj bukvalno nisto ne ti pomaga, ni antivirus, ni sveti antivirus ! Zatoa vrati ja temava, a ne e loso da ja stavis i vo Sticky !

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Шо врска има тоа бе ... колку пари толку музика

Не мојш од 1 мегабитна линија 2 мегабита да ја направиш .... :pipi:

Член од
9 ноември 2005
Мислења
98
Поени од реакции
4
Шо врска има тоа бе ... колку пари толку музика

Не мојш од 1 мегабитна линија 2 мегабита да ја направиш .... :pipi:
Nakratko za da svatis, posto slabo citas:

Ako imas 1 Mbit/s a fdobivas 0.5 Mbit/s a siguren si deka nemas virusi, wormovi..... togas go pustas programcevo i gledas dali ETH0 ti e podesen na 500 Kbit/s....

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Сакаш да кажеш ако тебе провајдерот ти пуште 1 мегабит ти со овој софтвер ќе влечеш повеќе од 1?:toe:

Ова можеби на некој сервер ќе се најде за распоредување на количестворо протоколот, али на домашни корисници не верувам дека ќе имаат корист.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
а за кој програм се работи ?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Дај да го видиме програмот, има логика ова што го збори. Може да не добивате максимум од интернет конекцијата поради тоа што сте ограничени на eth. адаптерот (мрежната карта). Не рипајте одма, кога не го сфаќате човекот што збори :)

Член од
9 ноември 2005
Мислења
98
Поени од реакции
4
Сакаш да кажеш ако тебе провајдерот ти пуште 1 мегабит ти со овој софтвер ќе влечеш повеќе од 1?:toe:

Ова можеби на некој сервер ќе се најде за распоредување на количестворо протоколот, али на домашни корисници не верувам дека ќе имаат корист.
Ne ! Ne sakam da kazam toa. Ima upatstvo detalno na sajtot za sto se koristi !
Ova e ako provajderot ti pusta 1 Mbit/s (realno, ne na hartija), a ti od toa vo tvojot windows koristis efektno samo 0.5 Mbit/s, eden od moznite priciniteli e i tokmu ona sto go pisav vo predhodniot post. Programceto go resava toa.
Kaj mene na primer pod WinXP imav brzina od 130KB/s, a pod linux (drugi drajveri, drug subsys) 412 KB/s. WinXP TCP bese osteten od edno programce - analizator na TCP/IP protokol i bese staven max protok od 2000 Kbit/s (posto e packet analyzer, nema dovolno CPU power za 100 Mit/s, pa mora da namali spored performansite na CPU). Otkako go de-intalirav ova programce-analizator koj mi go generirase prvicno problemot, PROBLEMOT SEUSTE OSTANA. I nemav nacin kako da go resam ! Ovaa alatka koja za koja pisuvam, go resi problemot !
Aman, covek saka da pomogne so toa sto ke podeli iskustvo... Duri se kaam sto voopsto ja pocnav temava..

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Ќе го тестирам после на Windows (сега сум на Linux).
Не го симнувајте до тогаш ако не сакате да симнувате од непроверени извори. Може да почекате додека ви кажам дека е во ред. Ваша одлука :)

Член од
9 ноември 2005
Мислења
98
Поени од реакции
4
Ќе го тестирам после на Windows (сега сум на Linux).
Не го симнувајте до тогаш ако не сакате да симнувате од непроверени извори. Може да почекате додека ви кажам дека е во ред. Ваша одлука :)
Provereno, i ne samo so e provereno tuku i "go izrezav na CD" ;) A dodeka go cekate adminot, guglajte malku za programcevo...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Aman, covek saka da pomogne so toa sto ke podeli iskustvo... Duri se kaam sto voopsto ja pocnav temava..
Де бе па ти, не се лути одма, дури и модераторот има право понекогаш да згреши. Да се лутевме ние така, сите ќе требаше на перманент да ги фукаме :)

Eте, укажа дека модераторот на подфорумов погрешил, доколку навистина погрешил ќе ти се извини, а заслугата за корисна алатка која си ја споделил со останатите корисници ќе е твоја. И сите среќни и весели, со турбо конекции :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Де бе па ти, не се лути одма, дури и модераторот има право понекогаш да згреши. Да се лутевме ние така, сите ќе требаше на перманент да ги фукаме :)

Eте, укажа дека модераторот на подфорумов погрешил, доколку навистина погрешил ќе ти се извини, а заслугата за корисна алатка која си ја споделил со останатите корисници ќе е твоја. И сите среќни и весели, со турбо конекции :)
И интермецот ќе фучееее јејее

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има ограничувања од Windows,но последниот пат кога пробав,цела мрежа ја заебав и со System restore ја враќав.

Ако случајно не ви е пуштен SR,не ви бега формат,ако заебете нешто.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Сега го тестирам, прави оптимизација во распределбата на TCP пакетите но за нестабилни мрежи може да се добие дури и негативен ефект зошто некои пакети за одговори ги скратува, мач со две оштрици е. Сепак не би го препорачал на неискусни корисници зошто можат итекако да направат оштетување на протоколот, како и што авторот напомена дека на сметка на функционалност зголемува перформанси но не напомена дека во идеални услови само важи тоа. Како и да е, перформансите максимално што би ги зголемиле се 2-3%, ако вашиот мрежен адаптер нормално е софтверски неоштетен.

Член од
9 ноември 2005
Мислења
98
Поени од реакции
4

Malku me iznervira brzinata na reakcijata. Ne samata reakcija. Posto obicno jas dv pati meram pred da isecam...

Kajgana Shop

На врв Bottom