Споменик на Александар Македонски во Прилеп

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
ова е стариот споменик за Александар,кај театарот

Член од
11 декември 2005
Мислења
314
Поени од реакции
1
abe spomenici od aleksandar makedonski treba da ima ne sekoe cose

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Малце е...барем по два на секое ќоше!

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Вакви споменици според мене не треба да има само во Прилеп, туку треба да има во секој град за да можиме да му докажеме на светот дека сме македонци..Грците имаат повеќе споменици на Александар од нас ...Бугарите во Благоевград имаат споменик на Гоце Делчев што во Македонија не може ни да се замисли..А овде ми прават споменици на тито во Битола, а не знаат да направат споменици од ВИСТИНСКИТЕ БОРЦИ ЗА МАКЕДОНИЈА!!!
Па вистинска е изреката НА СЕКОЈ КОМИТА ТРОЈЦА КОДОШИ...Неможам повеќе да гледам како сами себеси си се деградираме, и сами себеси си допринесуваме за сликата која ја има светот за нас да биде полоша..Како прво, треба ние самите да се чувствуваме Македонци па после да не признае некој...А не лижи газ*ви, и оди му по ќеф на сите...

ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ И СЕ ГОРДЕАМ СО ТОА ШТО СУМ МАКЕДОНЕЦ!!!!!!

Една случка што се дешава пред неколку години...Во кафич ( во време кога врват српски песни ) одам да порачам една македонска..и ДиЏејот ми вика НЕ ГЛЕДАШ ДЕКА СЕГА СЕ СРПСКИТЕ, МАКЕДОНСКИ СЕ САМО ЗА НА СВАДБА!!!! Србомани, не можам повеќе да поднесам овие кафичите со тоа Сека, Стоја си ги напумпале тие циц*ите, спотовите му се филмови во стил на Џил Кели , Беладона и Тајра Бенкс...И нашите попалени по циц*и, п**ки па ајде заиграни....До каде стигнавме...Извинете малку избегав од темата ама не можам повеќе да ги сватам....Извинете и за вулгарности , ама не можам да се воздржам....

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
супер!по ова се гледа кои се македонци и кои ја сакаат својата држава.еден од тие е и г-от на прилеп марјан ристески.каде шо има градоначалници од дпмне секаде ке има вакви споменици на македонски херои,а каде шо се комуњарите сеуште ке никнуваат бисти на тито и на незнајни јунаци.

V

VirtualA

Гостин
Убаво нешто почна да се дешава во пп, а и споменик на А.Македонски му дигнаа.
Мене лично по кеф ми е за споменикат на Марко Крале в центар ама ок.
Брзво
Слушам грчиштава се бунеле. Море мме
Ко шо вика Тошо:
Маче грк можеш да заебиш само со достојанство

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Vcera roknaa ogromen spomenik na Alexandar III makedonski srede Stip, a na 2ri avgust i sveceno otvoranje i promocija na spomenikot ke ima.

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Ова ми личи на своевидна споменичка епидемија..
Ако, за инает на грчиштана...

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Браво, само така да продолжат..Можеби има надеж...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ќе земам и ќе постирам, не ми се дома, кај другарот се, ама ќе ставам, денес-утре. Огромен е, квалитетно направен, како стои, со штит и на него сонцето од Вергина, со меч високо подигнат, со граден оклоп и туника околу појас. На висок постамент.

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
епа редно беше тоа.само некои партизани и тито го имаме низ државава.еве јас од демир хисар ке се заложам да му направиме еден грандиозен споменик тука во паркот кај нас и на даме груев оти и тој е од едно демирхисарско село а сите знаеме кој бил и шо бил.имаме еден споменик на незнаен јунак во центарот на градот но тоа не е тоа.

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Обавезно и во Демир Хисар да се направи споменик.
Како тоа само со незнаен јунак?
За инает на грците!

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
0405037957 напиша:
Обавезно и во Демир Хисар да се направи споменик.
Како тоа само со незнаен јунак?
За инает на грците!
абе и јас така велам ама со ова комуњариве човек неможе да излезе на крај.тие несакаат нити да им спомнеш за александар,филип,самуил а камоли за некој илинденец.ама ке си легнат и тие на брашното.

Kajgana Shop

На врв Bottom