Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.288
Семејството Кирјази се Власи православни од Албанија што се преселиле во Битола. Тоа не го вели алтернативната историја, туку Власите од Македонија. Влашко друштво пред некоја година го исчисти гробот на Кирјази и положија цвеќе.

За Скендербег нема што да се зборува. Доволно е да се погледне неговиот родослов и имињата што ги ставале во семејството. Чисто српски и славјански. Не верски, туку славјански.
да, Власите се најбољи, а другите се срање, со тоа што Албанците не се толку срање

Сите познати на Балканот биле Власи у ствари.

и после ќе има типови ко Аудиофил и Палчо...

Член од
8 август 2013
Мислења
1.236
Поени од реакции
1.800
Јас му ја негирам. Не знам колку пати треба да го пишам ова. Значи не може од една страна да се дешавало ова:

а од друга страна да ги имаш следниве моменти:

-Дистинктивни уникатни фаци за ова подневје како што нема во ниедна друга држава во соседство.
-Непостоење писмен доказ за Алабснки јазик до 15 век.
E drugar Ajnshtan, ti i nego ke go pominesh, ne veruem deka on bi mozhel cella historija koj shto eden svet ne mozhe da go objasni, ti go objasnish za 10 minuti... sekoja chest. :D

Ne postoi pismen dokaz, no zatoa ima video shto objasni sve :D
Автоматски споено мислење:

За жал, темава вришти од љубомора и необјективност.

Дали на тоа некому му се допаѓа или не, но сепак треба да се признае дека Албанците се покажаа многу тврд орев за многу балкански народи. Не може Македонците да мерат полови органи со Албанците. Да не се лажеме. И тоа веќе 30 години го покажуваат на терен и во политиката. Познавам Албанци, сум соработувал со Албанци, сум бил и на неколку албански свадби. Реално имаат многу позитивни работи како народ. Многу се вредни, работливи, солидарни, религиозни, ги бива за бизнис, имаат многу деца, многу младина, силни семејства, дадениот збор им вреди како планина. И тоа треба да се признае, цени и почитува.
Like.. the naked eye mi beshe eden od najloshite filmoci shto sum gi gledal, no samo za tebe ke smenam mislenje.
Автоматски споено мислење:

Се дур се поставуваш со ароганција и надменост, а таа ароганција и надменост нема никаква реална втемеленост на терен, ќе доживуваш национални и територијални порази секој пат. Игнорирање на реалноста и проблемите и самозалажување нема ништо да ти промени во реалниот живот. Се дур тоа го сфатиш побрзо, тогаш и ќе можеш нешто да промениш.

Јас немам комплекс. Почитувам секој човек што има квалитети и вредности и се држи до истите, без разлика на неговата нација и религија. Албанците се народ кој доживува експанзија на секое поле во општеството. Пред се демографски, територијално, политички, економски, а Македонците се народ кои доживуваат секаква регресија. Дали тебе тоа ти се допаѓа или не, не е мој проблем. Јас и понатаму ќе одам на албански или торбешки свадби и кај сите луѓе кои ме почитуваат.

Албанците, иако муслимани по религија, како народ имаат 10 пати поголеми православни вредности во нивниот живот отколку едно просечно македонско семејство. Што е македонско и православно во животот на еден просечен Македонец денес? Има ли такво нешто? Постои ли такво нешто? Не дека Албанците се светци, има и кај нив секаков народ, како и секаде, но далеку повеќе сочувале позитивни карактеристики и семафорот е на нивна страна.
Ovde malku me razocari, kako mozhe da troshish internet i zborovi za eden covek, koj shto vo patarina dava pasosh, tatko mu ima kupeno slushalki so kredit, i nikoj doma ne mu ja znae diagnozata i do go upatuva vo vistinskiot nasok

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.718
Поени од реакции
5.643
На денешен ден пред 81 година загинува Македонскиот херој Тане Цалески во борба со албанскиот фашистички окупатор, роден 1918 г во с. Србјани/Кичево 1943 с. Симница Гостивар.
Вечна му Слава
ezgif.com-webp-to-jpg-converter (1).jpg
Да живее Македонија и Македонскиот род.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.083
Поени од реакции
30.135
Албанците, иако муслимани по религија, како народ имаат 10 пати поголеми православни вредности во нивниот живот отколку едно просечно македонско семејство.
Tolku godini na forumov ova mora da e najretardirano nesto sto sum procitala.

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.848
Поени од реакции
8.385
Светската геополитика се менува а со тоа и можноста америте да владеат со светот. Нивната моќ за хегемонија за едно 30 години ќе биде доста ограничена, а со тоа и ќе можат козоебачите кои не плаќаат струја да добијат вистинска можност да влезат во улога на жртва.

Kajgana Shop

На врв Bottom