O
onefifty
Гостин
Многу јасно, јас телефон што нејвеќе го користев и ме служеше беше Samsung S3, после тоа пробав и други Самсунзи како Ј5, А5, С6 ама на Ј5 и С6 два пати ми пуцаше екран во џеб, не знам како и ги баталив. Користев Хуавеи П20 и од тогаш почнав да се мачам со страшни УИ интерфејси кинески, да ти се одмили и телефон и све.Јас имам одлично искуство со Android на Samsung galaxy S8, госпожата со S21 исто ... претходно теравме со S4 (+ iphone 5S мислам) и S6.
Никогаш не сум имал проблем со оперативниот, обично после година две се затупуваа малце па флешував кастом ROMs.
Moментално сум на iOS (13 мини) оперативниот ми е мање више ко што се сеќавам на 5S-oт ... стабилен е коска, според мене најголемата разлика се апликациите ... се осеќа разлика.
Да резимирам, мое мислење е дека саглам Samsung ти е исто толку лесен за користење (за просечен корисник) колку и iPhone.
Ни на едниот ни на другиот нема потреба од рутирање, флешување или џеилбрејк.
Сега сум на iPhone СЕ2020 и сум презадоволен како глатко и едноставно работи, само ме нервира батеријата пошто многу брзо се троши бидејќи е мала. Неверувам дека пак би бегал од iOS во догледно време, несакам да фрлам пари за скап iPhone 13 ама тоа е. Би сакал да пробам Google Pixel 6, се надевам најминимален ОС и едноставен за користење без тракатанци, уште тоа ми фали да пробам.