Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.463
Поени од реакции
8.187
Форд не е сопственик на волво веќе 15 години

сериозно споредуваме мерцедес Е класа со каначка од 35к евра?

Друже за парите што ќе ги дадеш за ЕХ30 неможеш да купиш ни половно Југо 45 од 1989 година бе
abe chitaj shto pishav, od koga gi prezed Ford se otide u kurac. I koga dojdoja do konkurs gi kupi kinezot ama kvalitetot otide vo zaborav.
A i nemaat nekoe poseriozno vozilo vo momentov

Член од
11 април 2012
Мислења
4.748
Поени од реакции
5.498
abe chitaj shto pishav, od koga gi prezed Ford se otide u kurac. I koga dojdoja do konkurs gi kupi kinezot ama kvalitetot otide vo zaborav.
Конкурс за работна позиција некоја имало или?

ги купил форд ги заебал, ги купиле Кинези ги спасиле од конкурс (не ќе да сакаш конкурс да користиш банкрот е МКД збор ама ајде научивме дека лафиш на германски)
И пази сега истите тие катастрофални и заборавени у 2017 извадиле подобар резултат од најскапиот мерцедес у 2024

Сам себе се лажеш или што пробуваш

Дали е мерцедес подобар бренд? У мои очи да.
Дали важат за многу поквалитетни и поиздржливи нивните мотори? Па луѓе викаат да, не се разбирам у тоа па да ги оценувам

дали нивните WOW тестови за безбедност се нешто што овие пропаднати е го направиле пред 10 години? Да друже назад се

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.463
Поени од реакции
8.187
Конкурс за работна позиција некоја имало или?

ги купил форд ги заебал, ги купиле Кинези ги спасиле од конкурс (не ќе да сакаш конкурс да користиш банкрот е МКД збор ама ајде научивме дека лафиш на германски)
И пази сега истите тие катастрофални и заборавени у 2017 извадиле подобар резултат од најскапиот мерцедес у 2024

Сам себе се лажеш или што пробуваш

Дали е мерцедес подобар бренд? У мои очи да.
Дали важат за многу поквалитетни и поиздржливи нивните мотори? Па луѓе викаат да, не се разбирам у тоа па да ги оценувам

дали нивните WOW тестови за безбедност се нешто што овие пропаднати е го направиле пред 10 години? Да друже назад се
Da konkurs ili bankrott i dvata zborovi se koristat vo germanija, Konkurs e povejche narodski.

Ne mi beshe zborot da go sporeduvam mercedes so volvo samo kako EURO NCAP test tuku kako komplet paket.
I tvoeto volvo e nesporedlivo so E klasse Mercedes zatoa shto se razlichni koncepti!
Vo sekoj sluchaj E Klasse e daleku podobar od bmw 5 i audi 6 kako vodechki marki za kvalitet momentalno.

A pa za motor menjach ili udobnost da ne ni zboruvam. Zatoa e i toa Mercedes i Avtomobili!
Si vikam se razbirame.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.184
Поени од реакции
8.923

Ова друго вика
Не си ме читал убаво.

Автоматски споено мислење:

Сопственикот на волво е ВТОР најголем приватен акционер во мерцедес (ах да први се кинеска групација ако нешто игра улога тоа)
Како беше она заеби амблем на хауба така

Ова ако збориме за коли, ако се префрлиме на делот за товарни возила Мерцедес бара да инвестира во развој на нова технологија и да добие готов производ за нивните камиони од пази сега ни помалку ни повеќе Волво

и после ќе се чукаат во амблемот на хауба
Пред 12 години кога работев во брза помош, ме викнаа на сообраќајка на автопат две коли се судриле и излетале од автопатот.

Кога од далеку се нагледуваше местото на настанот видов две тркала наопаку многу блиску и си помислив на прв поглед дека е мотор превртен. Кога веќе наближивме се виде дека е кола згмечена од удар од позади.

Другата кола беше w212 исто се гледаше дека се тркалала после ударот и покрај тоа нејзиниот возач само си ја бришеше кошулата од прашината и немаше никакви видливи повреди.

Од тогаш си реков ако имам средства и купуем кола, знам која марка прави барем издржливи автомобили.

Последно уредено:
Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.054
Поени од реакции
1.547
Da konkurs ili bankrott i dvata zborovi se koristat vo germanija, Konkurs e povejche narodski.

Ne mi beshe zborot da go sporeduvam mercedes so volvo samo kako EURO NCAP test tuku kako komplet paket.
I tvoeto volvo e nesporedlivo so E klasse Mercedes zatoa shto se razlichni koncepti!
Vo sekoj sluchaj E Klasse e daleku podobar od bmw 5 i audi 6 kako vodechki marki za kvalitet momentalno.

A pa za motor menjach ili udobnost da ne ni zboruvam. Zatoa e i toa Mercedes i Avtomobili!
Si vikam se razbirame.
Udobnost da, no karoseriski mercedes e 0. Kako audi pocnuvajki od A2 pa nagore taka i mercedes.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.748
Поени од реакции
5.498

Si vikam se razbirame.
Јас почнав да коментирам за безбедноста и ништо друго, никаде не пробав да го рамнам волво со мерцедес како целокупно возило.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.139
Што мислење имате за лукоил и макпетрол маслата, 10w-40, за постаро возило, и промена на 5.000 км ? Мислам дека лукоил и макпетрол, нема да продаваат фалц уље, или пак некои лоши.

Земи си Mанол ако бараш баш евтина опција. Ова е поквалитетно и од лукоил и од макпетрол. Ако сакаш нешто поскапо тотал 7000 е квалитетно масло за парите и немало проблеми со него досега.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.463
Поени од реакции
8.187
Јас почнав да коментирам за безбедноста и ништо друго, никаде не пробав да го рамнам волво со мерцедес како целокупно возило.
Da de!
Se razbirame , samo sporedbava e SUV i Avtomobil.
Nema vrska, pozdrav

Член од
11 април 2012
Мислења
4.748
Поени од реакции
5.498
Da de!
Se razbirame , samo sporedbava e SUV i Avtomobil.
Nema vrska, pozdrav
Јасно ми е дека споредуваме круши со праски не е дека не ми е јасно, ако ти ми реплицираше гледај колку е послабо на тестови волвото за пешаци и јас ќе речев СУВ и кола. Она што сакав да го доловам на @Kadaif е дека волво барем во последниве 10 години и те како вложува и пази на безбедност на патниците во возилото. Впрочем и тестовите нивни го покажуваат тоа (иако на поскапите модели, на ефтините и они штедат). И нема смисла вртиме тестови од 2000 за да демек излеземе во право, тоа возило ни во мкд не би го купиле денес а не па у Австрија Германија Шведска

Не кријам де дека плата вадам од кинескиов бренд и тоа од делот за Active Safety, може незнам што зборам за мотор издржливост кварови итн итн ама како што гледаш умешно ги избегнувам да коментирам за нив. За безбедност е друга прикаска.

ПС Во Active Safety моментално предничат Волво БМВ и Мерцедес, значи не за цврстина на каросерија него системи за безбедност и „автономно управување„

Interesen teks za neuspehot da se spojat Nissan i Honda

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.184
Поени од реакции
8.923
Јасно ми е дека споредуваме круши со праски не е дека не ми е јасно, ако ти ми реплицираше гледај колку е послабо на тестови волвото за пешаци и јас ќе речев СУВ и кола. Она што сакав да го доловам на @Kadaif е дека волво барем во последниве 10 години и те како вложува и пази на безбедност на патниците во возилото. Впрочем и тестовите нивни го покажуваат тоа (иако на поскапите модели, на ефтините и они штедат). И нема смисла вртиме тестови од 2000 за да демек излеземе во право, тоа возило ни во мкд не би го купиле денес а не па у Австрија Германија Шведска

Не кријам де дека плата вадам од кинескиов бренд и тоа од делот за Active Safety, може незнам што зборам за мотор издржливост кварови итн итн ама како што гледаш умешно ги избегнувам да коментирам за нив. За безбедност е друга прикаска.

ПС Во Active Safety моментално предничат Волво БМВ и Мерцедес, значи не за цврстина на каросерија него системи за безбедност и „автономно управување„

Interesen teks za neuspehot da se spojat Nissan i Honda
Не знам во што конкретно волво се истакнува од другите, кога стандардите за сигурност се стандардизирани за сите што прават автомобили и ги продаваат на европскиот пазар.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.748
Поени од реакции
5.498
Не знам во што конкретно волво се истакнува од другите, кога стандардите за сигурност се стандардизирани за сите што прават автомобили и ги продаваат на европскиот пазар.
затоа што тие тестови што се унифицирани имаат опсег од до.
Гледаш мерцедес со 92% има 5 ѕвезди
Имаш волво со 97% пак 5 ѕвезди (фала богу има и мерцедеси со повеќе од 92 не е дека само волво се безбедни)
Имаш волво со 88% пак 5 ѕвезди
треба да продолжам да редам или ќе увидиме што зборам?

Немаш 2 возила со ист тест, па макар и ист производител бил. Сите имаат по нешто различно. Иако имаш многу возила кои имаат 5 ѕвезди не значи дека сите тие се подеднакво безбедни.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.184
Поени од реакции
8.923
затоа што тие тестови што се унифицирани имаат опсег од до.
Гледаш мерцедес со 92% има 5 ѕвезди
Имаш волво со 97% пак 5 ѕвезди (фала богу има и мерцедеси со повеќе од 92 не е дека само волво се безбедни)
Имаш волво со 88% пак 5 ѕвезди
треба да продолжам да редам или ќе увидиме што зборам?

Немаш 2 возила со ист тест, па макар и ист производител бил. Сите имаат по нешто различно. Иако имаш многу возила кои имаат 5 ѕвезди не значи дека сите тие се подеднакво безбедни.
Конкретно за безбедноста е до 50 km/h, после тоа во игра влегуваат свеќи, кандила, чорапи, крпи, масло брилијант/Благој Ѓорев од Титов Велес, табла варени јајца, плетени врвци наместо часовник на рака, иконки "to go" и останати реквизити.

Kajgana Shop

На врв Bottom