Совети околу мотоцикли

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
Епа не важи за мотори де... Исто ко шо не важи за автобуси и за камиони...
А техничкиот е ~1000 денари +/- така да јаките пари шо ќе ги заштедиш.
Важи за мотори, треба само да си побараш потврда

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Важи за мотори, треба само да си побараш потврда

Е како бе друже за некои важи за некои не јас лани платив технички сеа оваа година (пред 2 дена го регистрирав) Пак платив и истоми дадоа потврда ваква и на неа писува нека треба друг технички да изврсам другата година. Што држава ке бевме све дива лига.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Е како бе друже за некои важи за некои не јас лани платив технички сеа оваа година (пред 2 дена го регистрирав) Пак платив и истоми дадоа потврда ваква и на неа писува нека треба друг технички да изврсам другата година. Што држава ке бевме све дива лига.
лесно е... кој како стигне не е*е...

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
Абе друже ако не се побуниш ќе го носиш пак на технички секоја година, пола од тие се неписмени (секоја чест за исклучоците) и додека не им предочиш нешто ќе си тераат по старо...

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Абе друже ако не се побуниш ќе го носиш пак на технички секоја година, пола од тие се неписмени (секоја чест за исклучоците) и додека не им предочиш нешто ќе си тераат по старо...
Абе јас се бунев за овој сеа технички ама ми рекоа дека за моторине важело тоа ај добро тогаш. Не можам јас законот даго најдам да ни отидам таму со цел закон па да видиме за едни важи а за други не.

Член од
9 април 2012
Мислења
25
Поени од реакции
5
другарче ми се чини ти имаш пишувано и на мотори.ком.мк форумон за ова.. ако не беше ти за секој случај прашај таму би требало постручни одговори да добијаш.
ke se najde li nekoj da mi posoci ili da mi prati kontakt od dobar elektricar,
na forumot na motori.com.mk nema nisto, deckovo od BT, mi go pofalija,
nekoj kaza deka go znael na forumov, pa ako moze neka pise pp ili tuka seedno....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сосема случајно, подалечен познаник беше кај мене вечерва... купи CBR 600, од 2004 +/-... аууу машината, лудило.

ke se najde li nekoj da mi posoci ili da mi prati kontakt od dobar elektricar,
na forumot na motori.com.mk nema nisto, deckovo od BT, mi go pofalija,
nekoj kaza deka go znael na forumov, pa ako moze neka pise pp ili tuka seedno....
Кој ти го пофалија? За кој прајме муабет? Јас сум од Бт, ама незнам од кој да ти побарам број...

Член од
9 април 2012
Мислења
25
Поени од реакции
5
Кој ти го пофалија? За кој прајме муабет? Јас сум од Бт, ама незнам од кој да ти побарам број...
Pa ne znam, pogore po postovive imase nekoj kaza deka ke mi prati pp,
ama nisto od toa...
Jas kolku sto razbrav Donco se vika, ako znaes nekoj drug ili imas slusnato pisi
slobodno...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Мотокрос понуди во македонија? Се продава некаде KTM?

Член од
18 ноември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
14
здраво, имам моторче aprilia scarabeo street 50 2T веќе долго време, со доста поминато.
Минатата сезона не го возев,али оваа сакам да му лупнам туто комплето сервис и малце да го подсредам.
Сакам да прашам моментално се вози со 80/80-16 гуми (предна) 90/80-16 (задна).
Дали ако ставам поширока гума ќе добијам стабилност/крајна,или со потенка? или фабричќи е најсигурно?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
здраво, имам моторче aprilia scarabeo street 50 2T веќе долго време, со доста поминато.
Минатата сезона не го возев,али оваа сакам да му лупнам туто комплето сервис и малце да го подсредам.
Сакам да прашам моментално се вози со 80/80-16 гуми (предна) 90/80-16 (задна).
Дали ако ставам поширока гума ќе добијам стабилност/крајна,или со потенка? или фабричќи е најсигурно?
Да не го продаваш :) ?

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
Ми треба совет, сакам да купам 125цц мотор, ама незнам кој може да се најде лесно, со цена околу 1500+/- евра. Нешто како CBR125, имаше една понуда за 1500 евра од 2005 год. ама е продаден. Било какви понуди, освен чопери и фул кросови.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Ми треба совет, сакам да купам 125цц мотор, ама незнам кој може да се најде лесно, со цена околу 1500+/- евра. Нешто како CBR125, имаше една понуда за 1500 евра од 2005 год. ама е продаден. Било какви понуди, освен чопери и фул кросови.
па и не оставаш некој избор, cbr 125 постар од 4-5 години не ти препорачувам, чоперчина има добри за тие пари, е сега изборо пајџа на некое ендурце.. нешто вака, или па нешто брзинско постаро вака..
а јас пак би играл на оваа варијанта, би зел CBF 125, 2500 евра е нов, 1500 даваш за учество и другите на 3-4 години, нема да ги сетиш!

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
Оф, '94та Јамахата. :( Од 2000та наваму. Немора баш да е 125ка, од таму поаѓам. Добри беа и Qingqi 200 GY, околу 1000 евра беа, и тие се добри ендуро мотори. Има еден оглас го даваат за 750 евра, ама доста е оштетен, а други и неможам да најдам по огласнициве. http://imageshack.us/photo/my-images/203/1239216810qingqiqm200gy.jpg/sr=1 Еве го моторот, ако некој продава ваков или најдете оглас, ве молам ПП или одговорете тука :) Може и др. понуди

Kajgana Shop

На врв Bottom