Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
Тоа со чувствата ти е дека не чини народо, чурук менталитет :) а златни политилари иаме бе, писание да тргат мака со овој народ ;)
Супер си е народот, политичарите не чинат.
Туку не научив овој пожарот од што беше предизвикан. Од природна појава или од човечки фактор?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Уште 17 години да студираш нема да успееш пошто не ги разбираш работите.
Дали јас ги разбирам работите или не ...доволно е да прашаш како поминаа ``еминентни адвокати`` од твојата Битола ...кога постара судивка пред пензионирање на судење рече за мојата експертиза: ``ќе се пензионирам за кратко време, а досега ваква експертиза ми нема паднато во раце``

ако не ми веруваш...прашај го газдата на Алфа електроник...лично ќе ти пренеси како ``летаа пердуви низ битолскиот суд`` од таму некој јадач на сендвичи:eek:

без лажна скромност

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Штo ти рекoв? Пaк нa теoријa те фaќa.У прaксa незнaе сo дрн'ч цевкaтa oд пушкaтa дa јa исчисти иaкo требaлo дa ги oбучувa гуштерите кaкo тoa дa гo прaвaт.Знaли кoмуњaрски метoди
Хaхaхaхa
Ахaхaхaхaхa. Тaкoв oптимист и сезнaјкo пoише зaслужувa дa се рaкувa сo Трaмп oткoлку Зaев.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
се праиш Дебил или навистина си ??
па беше во сите медиуми, пресудата на американскиот суд, за парите од митото кој се носени на Кипарски сметки... некаде 5 милиони евра...
Али отиде кај Бејли да кука дека ова ако се активира ќе значи дестабилизација на Дуи.. по тоа се се умртви а по последната пресуда од УСА ОЈО побара од надлежните од ЕУ правна помош :facepalm:
патем Али и Џафери го тужеа сведокот Богоевски
а оваа афера е и во Црна Гора, ќерката на Мило е директно умешана
Зврлевски денеска одби да зборува за истрагата за вториот случај, што го води ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција, а е поврзан со постапката што се водеше пред правосудните органи во САД и беше отворен откако јавно беше објавено сведочењето на поранешниот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) Слободан Богоевски пред Окружниот суд во Њујорк, во кое тој тврди дека поранешните директори на „Маѓар телеком“ дале по 2,5 милиони евра поткуп на тогашниот премиер Владо Бучковски и на функционерите на ДУИ Али Ахмети и Муса Џафери, за да не влезе друг телекомуникациски оператор во Македонија.
Ти си редиш фантазии јас ти кажувам факти

1.Сите одлуки околу приватизација ги донел и потпишал Груевски.

2.Сведокот во америчкиот процес чии сведочења се прифатени кажа дека 2,5 милиони евра зел Мијалков како поткуп

3. Никогаш не е објаснето зошто партиската фирма Аналитико добива одеднаш во тој период огромни пари

Цел случај е стопиран од зврлевски за да се заштит Груевски и Мијалков. Затоа што на сите ќе им беше јасно дека груевски стоел зад продажбата а неговиот братучед добил милиони евра исто како и фирмата на партијата на груевски На едно такво судење ќе се покажаа сите документи и одлуки за продажбата, кој и кога ги потпишал и донел, сведокот кој сведочеше во америка ќе сведочи и тука ќе се споменат фамилијарни имиња ќе излезат трансакциите на телеком со аналитико... и тебе после ќе те криват за уште една партиска катастрофа

Не бранувај на ова тема ќе ти плукаат во сендвичот во штабот!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
Јас се кладам дека и 10 јазичност да се воведе во Македонија, ако платите се добри и останатите работи функционираат добро, цел народ ќе остане да живее тука и на никој нема да му пречи 10 јазичноста.
А што викаш да се воведе двојазичност на форумот како за проба. Ете си функционира добро форумот, членовите колку што читам поприлично добро се материјално згрижени. Уште да видиме дали членството би се намалило или зголемило .
П.с откри кој е војводата?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дали јас ги разбирам работите или не ...доволно е да прашаш како поминаа ``еминентни адвокати`` од твојата Битола ...кога постара судивка пред пензионирање на судење рече за мојата експертиза: ``ќе се пензионирам за кратко време, а досега ваква експертиза ми нема паднато во раце``

ако не ми веруваш...прашај го газдата на Алфа електроник...лично ќе ти пренеси како ``летаа пердуви низ битолскиот суд`` од таму некој јадач на сендвичи:eek:

без лажна скромност
Прашај ти во Битола кој во 87ма има клецано сатипол една од шветска и тоа сред клецање станал ојде по голема нужда се врати и продолжи.[DOUBLEPOST=1505939392][/DOUBLEPOST]
А што викаш да се воведе двојазичност на форумот како за проба. Ете си функционира добро форумот, членовите колку што читам поприлично добро се материјално згрижени. Уште да видиме дали членството би се намалило или зголемило .
прво попис форумски да се види колку проценти има од членовите, и тоа минимум оние со 5 години форумски стаж

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Акo пoстoи тaквa листa зa нaјглупи членoви кaј стaврoприм јaс ти гaрaнтирaм декa oвa ѓубре Вao 50 гoд нaредни никoј немa oд првo местo дa гo симне

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
прво попис форумски да се види колку проценти има од членовите, и тоа минимум оние со 5 години форумски стаж
Каква врска има пописот на членови со повеќејазичност на форумот?
Туку да не имаш вишок антена, секако џабе ти седи пошто сега само преку кабловска се емитува програма. А да и кабелот ќе ми треба, оној коаксиалниот R6.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Каква врска има пописот на членови со повеќејазичност на форумот?
Туку да не имаш вишок антена, секако џабе ти седи пошто сега само преку кабловска се емитува програма. А да и кабелот ќе ми треба, оној коаксиалниот R6.
зато шо двојазичност е за места со најмалце 20% припадници на малцинство

Антена немам, ги исфрлиф кога престана да се емитира програма преку предаватели

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
Акo пoстoи тaквa листa зa нaјглупи членoви кaј стaврoприм јaс ти гaрaнтирaм декa oвa ѓубре Вao 50 гoд нaредни никoј немa oд првo местo дa гo симне
Не е бе глуп , далеку до тоа. Мора така. Лично знам луѓе , познаници кои во реалноста се далеку од глупи но кога им ги читаш Фб статусите си викаш со кој јас воздухот го делам. И после всушност гледаш дека тоа е за пред штабските колеги, се надеваат нешто , им ветиле и нормално следат директиви. Ако запримети тука наеднаш преку ноќ од најголеми бугаромрзци станаа најголеми бугарофили, Албанците од душмани ни станаа први пријатели( види фото во потпис ). Утре ако треба да се смени став за 180 степени сите до еден иста песна ќе пеат. Е има некој, ретки се ама ги има што од цела еуфорија што ја имаа пред неколку месеци им остана само она Фамилијата во затвор друго ништо не е битно. По некое време ни за тоа нема да зборат поќе. Ќе ги познаеш по тоа што магично се појавуваат после секој прес на СЈО.[DOUBLEPOST=1505940714][/DOUBLEPOST]
зато шо двојазичност е за места со најмалце 20% припадници на малцинство
Форумот не е општина нити пак подлежи на такви правила.
Антена немам, ги исфрлиф кога престана да се емитира програма преку предаватели
Уште ми те лажат комунистите Лет.
https://www.vip.mk/poddrska/-/help-support/article/500000000029990

Последно уредено:
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284

30 денари покачување, колку земаат овие во градинка 1500 денари :pos:
Ете толку разбираат овие од ВМРО.

@VOLK2234 дај бе кажи му да постираат твои мемиња поарно ќе му биде.
Математика ти оди ама не си информиран со реформиве, сите по 500 евра ќе земаме.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Прашај ти во Битола кој во 87ма има клецано сатипол една од шветска и тоа сред клецање станал ојде по голема нужда се врати и продолжи
И јас во таа година живеев во Битола....ама повеќе бев наклонет кон битолчанките....

ПС.една само успеав...жими нејзе...:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom