Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Новиот извршен Комитет на ВМРО ДПМНЕ е во состав на:

– Проф. Драги Димитровски
– Д-р Игор Николов , нефрологија
– Проф. Христијан Мицкоски, ген.секретар
.....

Богдан Илиевски Бетмен, граѓ.активист

-Не сум ја од партија... :icon_lol:
Граѓански активист во партија, свака част.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Јас имав надеж дека реформи и промена на кормилото можат да ја спасат ДПМНЕ, но кога ќе се потсетам на реалноста и видиш какво им е гласачкото тело... какви идиоти боже мој.
Апсолутно. Преварантиве им го знаат потенцијалот и се толку расипани што ги напнаа до даска. Во нив лежи коренот на проблемот.
Џабе сеа и јапанци да донесе во централен. А и овие шо ги стаил, ако е бетмен, се очекува да бидат бескичмењаци.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ама едни реформи, канцерот им останал во партија :pos: добро, ова за шишмишот е утешителна награда, нешто ко Куп УЕФА со оглед на тоа што му обеќаваа министерски места па тие си седнуваа на нив два избори по ред.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.637
Поени од реакции
88.305
Не ги знам другиве лица што ги избра ДПМНЕ затоа нема нив да ги коментирам, али овој Бетменов кога го видов значи... Исти кур како и СДСМ ги напикаа тие што беа по улиците, еве и овие покусо да не останат.

Таман ќе речеш еве им иде памет после подолго време, ама не бре не се бега од старите навики. Македонскиот Че/Кастро/ВиваЛаРеволуцион

:facepalm::гомце:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дејан Јовановски, кошаркарот бивши (ако е тој?) - баш ме изненади.
Србов, колегата на @Brutus чилиманов од фамозната СТОП ОПЕРАЦИЈА СОРОС.
Ако се по терков на србов и бетмен, све се независни, наивни и невини.

S

silmarillion

Гостин
Дејан Јовановски, кошаркарот бивши (ако е тој?) - баш ме изненади.
Србов, колегата на @Brutus чилиманов од фамозната СТОП ОПЕРАЦИЈА СОРОС.
Ако се по терков на србов и бетмен, све се независни, наивни и невини.
Он е гарант. Фрлање дресот од Работнички first thing in the morning.

Иначе извршен комитет на YMCA, па понебитна работа одамна не постоела.

Коментар на статусот во ерекција на Брутусот..
"
Se e toa vo red.... ajde da izlezeme no sepak ni treba apel od liderot. Na stadoto mu treba ovcar inaku ke go izedat volcite."

Што повеќе од ова бе?:))) сами си се викаат мерино.

Последно уредено од модератор:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Се пoјaви видеo oд приведувaњетo нa oвие aнтимилитaристите и нoвинaр нa ЦИВИЛ aпсaт нa видеoтo.Имa дoстa негaтивни кoментaри.[DOUBLEPOST=1501368236][/DOUBLEPOST]Кaј oнaa Јoци нa прoфил

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
http://www.stat.gov.mk/Publikacii/knigaXIII.pdf. Страница 34, шупак еден неписмен.
За разлика од тоа што си ти, јас многу убаво читам документи.
Еве страна 34 ако си ти писмен читај и кажи што е проблематично тука?
Или можеби се опиша сам себе погоре?
[DOUBLEPOST=1501369574][/DOUBLEPOST]
Ма треба чорка за него

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
...најново случување во МКД е :

Oд 26 јули до 8 август 2017, на воениот полигон Криволак ќе се одржи заедничка воена вежба на АРМ и на Армијата на САД во Европа , добро и? што бараат среде Скопје? :neetaka:

среде плоштад ова тешко Нато вооружување? :uzi:

„ демонстрирање на Нато воена опрема? од тенкови и тешко вооружување доведено овде? за која цел ние да видиме на живо што имаат? да не плашат? или НАТО толку ниско спадна па нема каде да си ја рекламираат силата, па најдоа кај нас?ццц цц ццц :facepalm:

аааааа, како не се сетив??
сега ја поврзав ситуацијава, :yid:

...демек се ближи најголемиот македонски празник Илинден, и ако Оној од собрание почне да провоцира ( а сигурно ќе го стори тоа) и ќе зборува на туѓ јазик на една соседна земја на македонски празник со што ќе ја потврди само Тиранската платформа, македонскиот народ ако „ рипне“ тука е силата на Нато да си ја покаже опремата ааааааа што комбинации се прави па па па, ќе ни го извадат празникот низ нос дефинитивно ! :(
План Б , ако не се оствари план А со бугарскиот договор! :свиркам:

Да живее Македонија јас верувам во НЕА :oeoeoe:

Инженериски баталјон е, шо толку филм се напрај не ми е јасно. Ќе изградат полетно-слетна писта на Криволак за безпилотни летела и толку. Да сме паметни да побараме донација во опрема за нашиот инженериски баталјон, и попатно да ги вклучиме во про боно проектни активности за цивилни цели, од чистење на речни корита до деминирање на остатоци од минско експлозивни направи од 2001, шо и да е, иако е борбена инженерија, може доста да допринесе во цивилни проекти.
Битно пато е масовно на цело село е пато.
Колата на бугарски таблици, знамето опнато со сонцето од Вергина и ура...за шо ама. Поточно за кој.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.880
Поени од реакции
36.928
http://makfax.com.mk/daily-news/осуммина-поранешни-високи-функционе/

Осуммина поранешни високи функционери заминуваат од врвот на ВМРО-ДПМНЕ

Осуммина поранешни високи функционери заминуваат од врвот на ВМРО-ДПМНЕ. Меѓу членовите на Извршен на ВМРО-ДПМНЕ веќе не се Владимир Пешевски, Емил Димитриев, Зоран Ставрески, Гордана Јанкулоска, Миле Јанакиески, Мартин Протоѓер и Сашо Мијалков, кој пред почетокот на состанокот денеска самиот најави дека се повлекува од сите партиски функции. Во ИК нема да биде ниту Кирил Миновски, поранешниот министер за финансии.

Сите ги пушта низ вода за своето дупе.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Инженериски баталјон е, шо толку филм се напрај не ми е јасно. Ќе изградат полетно-слетна писта на Криволак за безпилотни летела и толку. Да сме паметни да побараме донација во опрема за нашиот инженериски баталјон, и попатно да ги вклучиме во про боно проектни активности за цивилни цели, од чистење на речни корита до деминирање на остатоци од минско експлозивни направи од 2001, шо и да е, иако е борбена инженерија, може доста да допринесе во цивилни проекти.
Битно пато е масовно на цело село е пато.
Колата на бугарски таблици, знамето опнато со сонцето од Вергина и ура...за шо ама. Поточно за кој.
I shto, zastanaa vo Skopje kafe da se napijat?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Pak ne mi e jasno. Kogo obezbeduva US Army, shto rabota imaat oni vo Makedonija. Kolku gi ima, 200, 300 ? Toa se totalni idioti, psihijatriski sluchai, nepredvidlivi dojdeni ovde bez nikakva odgovornost, ne odgovaraat za nishto pred bilo koja makedonska institucija. Ako na nekoj od niv neshto mu shtrakne vo mozokot, ili zemal pogolema doza od nekoja supstanca mozhe da pravi shto saka , mozhe celo selo da potepa i da ne odgovara. Oni obezbeduvaat samo edna rabota, "boots on the ground" i nishto drugo. Gi zabole niv za nashite problemi SGS ili ARM ili bilo shto.
Ова повеќе ми соодветствува со оние кои го убија Мартин Нешковски, него со Армијата на САД искрено, ама тоа си е само мое мислење.

I shto, zastanaa vo Skopje kafe da se napijat?
Неам појма, според медиумите заедничка вежба на инженериски баталјон на АРМ и Армијата на САД на полигон Криволак, ова се некои ПР активности, немаше ПЈРМ првото возило од конвојот влезе со МКД знаме, кафе, чај вода...
Дел од Европската команда на Армијата на САД, еве активности од др НАТО членки ;)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ама едни реформи, канцерот им останал во партија :pos: добро, ова за шишмишот е утешителна награда, нешто ко Куп УЕФА со оглед на тоа што му обеќаваа министерски места па тие си седнуваа на нив два избори по ред.
Лудо ме интересира, кое министерство му било обеќано, транспорт и врски (ради стручната спрема) или информатичко општество и администрација (ради професијата-дудлач од социјални мрежи)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Полицијата за живот во МКД забранува мирен протест, приведува и малтретира граѓани, бем ти есдеес да ти ебам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom