Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.416
Интересно е што на анкетава тие што претходно имаа гласано за втората опција од 52,9% сега се застапени со 16,4%. владе најверојатно го загубил ливчето со акаунтите и пасвордите од форумов.

Прегледај го приврзокот 166767

Прегледај го приврзокот 166766
Јас гласав кратко и јасно ДА не ми треба партија да ме повикува,
себери 16% и 35% и пак ќе го имаш тој резултат од +52%

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Има многу што серат против државата но се уште се тука.
Тој што е тука може да сере против власта оти живее и трпи од неа.

Тој што е во странство а повикува на граѓански војни, пресметка со предавниците, како бил лош Западот, е тој треба да се знае кој е за да се разбере сериозноста на неговите мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Има многу што серат против државата но се уште се тука.
Во демократија сосема е слободно и легитимно да се „сере против држава“, поданику!
Во среден век да не сакаш да живееш?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.416
Во демократија сосема е слободно и легитимно да се „сере против држава“, поданику!
Во среден век да не сакаш да живееш?
Но не и да ја продаваш!

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Но не и да ја продаваш!
Единствена продадена работа во оваа држава се безвредните животи на небањатите на паторот и тоа за ситна пара.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Значи штом може македонски граѓани да се "македонофоби" и работат за рушење на Македонија, во исто време се најголемите еврофили, зашто да не може европеец да е еврофоб, во Австрија 30% се за растурање на ЕУ кочината, во Англија веќе успеаја.
Зашто јас да немам право на свое мислење и убедување, или за вас СДСМ сорос талибаните демократијата претставува само книгата на Сорос, другото е ерес.
Иако многу оддамна верував дека ЕУ е нешто убаво, сега сум на друго мислење, или БЦ и СДСМ пред 27 години веруваа во КПЈ и КПМ, комунизам, сега веруваат во голема Албанија, тоа е нивно право, но јас имам право да го кажам моето мислење.
Јас не ти бранам да си имаш свое мислење, баш напротив.

Само сметам дека битно е да се знае дека тој што повикува на пресметки со предавниците и со странски преставници, всушност си живее и работи во странство, најверојатно за плата за која повеќето тука може да сонуваат.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.416
Единствена продадена работа во оваа држава се безвредните животи на небањатите на паторот и тоа за ситна пара.
Знаеме дека вие се продавате за поскапо кај Сорос, а ние само за 200е ја браниме државата, стварно не е фер:(

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Чудни работи се случуваат, премногу случајности

Засега нема осуда од Едмонд Темелко, градоначалник на Пустец, чија партија е во колација со партијата на која припаѓа и оваа пратеничка, како дел од парламентарното мнозинство предводено од Социјалдемократската партија на премиерот Еди Рама.

G

Goldie

Гостин
Значи штом може македонски граѓани да се "македонофоби" и работат за рушење на Македонија, во исто време се најголемите еврофили, зашто да не може европеец да е еврофоб, во Австрија 30% се за растурање на ЕУ кочината, во Англија веќе успеаја.
Зашто јас да немам право на свое мислење и убедување, или за вас СДСМ сорос талибаните демократијата претставува само книгата на Сорос, другото е ерес.
Иако многу оддамна верував дека ЕУ е нешто убаво, сега сум на друго мислење, или БЦ и СДСМ пред 27 години веруваа во КПЈ и КПМ, комунизам, сега веруваат во голема Албанија, тоа е нивно право, но јас имам право да го кажам моето мислење.
Па чим си го променил мислењето што не се вратиш назад, зошто продолжуваш да живееш во таа толку лоша ЕУ ?

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.808
Јас не ти бранам да си имаш свое мислење, баш напротив.

Само сметам дека битно е да се знае дека тој што повикува на пресметки со предавниците и со странски преставници, всушност си живее и работи во странство, најверојатно за плата за која повеќето тука може да сонуваат.
Едното нема врска со другото, демократски е да учествуваш во било што ако е во рамките на законот, по убедување, твој поглед на светот, другото веќе е забрането, поради материјални или други интереси да пропагандираш или работиш за друга идеологија, особено ако е платена од туѓи центри на моќ. Принципно субверзивни дејности насекаде по светот се казнуваат по устав, нема ништо незаконско да бараш државата да се бори со странска агентура, иако ЕУ одамна е превземена од НСР и на практика не е суверена, така да тука нема против дејство со нив, тие се на власт во сите пори на општеството, неможе сами себе да се апсат.
Но промената доаѓа денеска ќе видиме што ќе стане во Холандија, другиот месец во Франција... Германија. Тие милионски митинзи низ ЕУ не се случајни или од добро, доаѓа едно големо будење на европејците против глобализам фашизмот, нема никакво значење кој каде живее, се создава една огромна интернационала насекаде низ светот, основна цел е рушење на фашизмот.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
УСАИД донира пречистителни станици за вода по села низ Македонија додека Владата си гради милионски споменици низ Скопје.

Малку ви е што ви прават.
.....со исти пари , овцо, пардон јагненце.., со исти пари од штампариите на федералните резерви. Тоа е она што гуламфери ко рудо јагне , шарените педерчиња и лезбејки, неталенираните молери.. не го гледаат због вроден или стекнат далтонизам, а заради што зајацине се џапаат да станат патки...
Оној амбасадорот со трегли на очи само викаше: пили,пили...пиленца мои!!!
Т.е. викаше , сеа мислам дека го викаат..., па пилињава се вака раскокодакани од глад... :) :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Бачето ако стварно живееш во странство (во ЕУ) и го збориш ова, најсоодветен збор за оваа појава е демагогија.
Си збришал од овде „дека ти било убаво“, тие, странците не ти чинат, ама убави ти се нивните пари и нивното внатрешно уредување, е ама не ти е по кеиф нивната надворешна политика. И со што работиш бе ти против тоа, освен што бамбориш овде на форумов? Ај за принципи малку да збориме со вас, пар ликови што од странство ни солите памет овде. Врати се овде, па паламуди.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Јас шо имам сертификати од USAID протеран од државава ќе сум ако се вратат нацистиве на власт.:LOL::нинџ:
..не веруам, пратен на ароматична терапија со мирисање на тревасти корени ..поверојатно е :) :) :)[DOUBLEPOST=1489581531][/DOUBLEPOST]
@Бачето ако стварно живееш во странство (во ЕУ) и го збориш ова, најсоодветен збор за оваа појава е демагогија.
Си збришал од овде „дека ти било убаво“, тие, странците не ти чинат, ама убави ти се нивните пари и нивното внатрешно уредување, е ама не ти е по кеиф нивната надворешна политика. И со што работиш бе ти против тоа, освен што бамбориш овде на форумов? Ај за принципи малку да збориме со вас, пар ликови што од странство ни солите памет овде. Врати се овде, па паламуди.
.....сите вистински домољуби и успешни менувачи на историја се во странство.., додека не се стекнат условите за зачинување чорба..погледај ја историјата...и нашата и светската.
У котелот е само материјалот од кој се вари чорбата.....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Не е само Бачето, неколку профили тука што се борбени и повикуваат на пресметки и граѓански војни, живеат и печалат на Запад.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom