Скопје се гради. Добро ли е тоа?

С

Спенсер

Гостин
Гледам нова плажа градат...

Првата е исполнета фул??? нема капацитет а???

T

theTinule

Гостин
Добро ,би почнал од so shut up от.
Знаеш ли ти колку долго ке бидам во странство ,дали имам фамилија во Скопје и за крај ако може ...од кое село се дојдени твоите ? ...ама искрена биди “скопјанке“
Ако ја свртиш топката од другата страна ,а не ја вртиш него и ти си со истиот црно бел чип, можеби би прашала како се гради овде на запад ,каква транспарентност имаат тие што го плаќаат сето тоа,ете ти шанса и да научиш нешто а не да копираш селски фрази во стил не си тука што те заболе и сл.
За крај ,можам да разберам дека ти у ствари и не можеш да правиш било какви споредби затоа што немаш друго видено ,ниту пак знаеш кој што правел во минатото......со еден збор комплимент ти дадов за црно-бела затоа што ти си за жал само една од тие две бои.

п.с. ако мислиш дека си “ИН“ што пишуваш англески ке ти кажам дека за мене тоа е шит, и во иднина обракај ми се на македонски :icon_lol:
Prvo, premnogu seriozno mi go sfati komntarot, ako si me chital po forumov (a sigurna sum deka si me chital) kje primeteshe deka e zafrkancija.
Vtoro, nemam potreba na tebe da ti se objasnuvam od koe selo se dojdeni moite.
Treto, ti nitu znaesh kade sum bila, nitu znaesh kade kje odam. Nema da se falam i nema da bidam kopile, kako tebe na primer, i da se smetam za "kulturna zhenska shto proshetala pola svet" <3
Chetvrto, vozvrakjash na provokacija na tinejdzherka...(nemam komentar).

Da ne se povtoruvam, mi se dopagja.
I da ne mi se dopagjashe, ne me zasega mene. Ko shto reche Gospod(parafraziram): Se dodeka toa shto go pravat ne vlijae na mojot zhivot i ne me poprechuva vo nishto, mene mi odgovara.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

Исклучиво во вакви очи се шета низ Скопје. За да се долови што сакал масонот да каже.

H

HITCH

Гостин
Prvo, premnogu seriozno mi go sfati komntarot, ako si me chital po forumov (a sigurna sum deka si me chital) kje primeteshe deka e zafrkancija.
Treto, ti nitu znaesh kade sum bila, nitu znaesh kade kje odam. Nema da se falam i nema da bidam kopile, kako tebe na primer, i da se smetam za "kulturna zhenska shto proshetala pola svet" <3

I da ne mi se dopagjashe, ne me zasega mene. Ko shto reche Gospod(parafraziram): Se dodeka toa shto go pravat ne vlijae na mojot zhivot i ne me poprechuva vo nishto, mene mi odgovara.
Како ма работиве не влијаат на твојот живот? Па, чии пари трошат? Нивни?!

Види, јас сум десно ориентирана, но јас не сум за владејачкава партија, ниту пак за некоја друга десно ориентирана пратија на Македонците. Мене, како десно ориентирана, ме чудат многу потези кои ги презеде оваа Влада, проективе кои ги осмислува и кои реализира се Бог да чува и да брани. Јас сфаќам дека сега не е баш најпогоден момент за дпмне да си игра десничарска партија, ама има многу поважни работи од градење на триумфална порта. Јас ја застапувам тезата убаво е да се гради, ама да се знае што се гради.
Државата треба да води сметка и за оние културни споменици кои ги имаме сега. На пример старите цркви, манастири, мостови, со еден збор објекти од историско и културно значење за Македонија и Македонците. На пример, камениот мост е начисто уништен, Самоиловите кули, Марковите кули, ма има еден куп локалитети кои се запуштени и на кои очајно им треба грижа. Сеедно каде се наоѓаат тие споменици државата мора прво нив да ги заштити па после да гради други, оти вака ќе пропаднат и новите и старите.

И уште една најважна работа, кога не влијае Скопје 2014 врз твојот живот, тогаш како влијае Гораздс?! Што ти е гајле тој каде живее?! И престанете да глумите лудило дека нешто не ве интересира, кога некој апла се обидува да ве направи будали при здрав мозок. Отворете ги очите, не спијте!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.239
На Куманово градоначалник е од СДСм , гомно смрдливо , за 2 години откога доби нов мандат стави само нови ступчиња ги загради тротоарите, комуњарски, ко на времето што лозјето го оградувале и тоа у центар на град, ништо друго. И после некој ќе ми каже имало други приоритети, вмр-овциве граделе спортски сали или глупи плажи, а овие гнидиве ништо ! Кој ќе се најде паметен мене да ми одговори кај му се париве на свињава за две години буџетски пари ( околу 10 милиони годишно) плус донации и други тракатанци.. ? Кај се трошат ?
Хехе, закон ви е...Дон Корлеоне :)

И што велиш ступчиња ви ставал...мора нешто да се работи. Битно "ставил више него претходните". Патриотизмот, кој направил нешто повеќе, "ставил више него претходните" или десналева опција се позиции кои водат у ќорсокак. После у други теми се жалиме оти за снимање се чека пола година или нема места по болниците, сами си купуваме лекови, дека деца ни учат во картонски школи, дека отишле амортизерите...нема, толкаво е чекмеџето.

Г

Господ

Гостин
Како ма работиве не влијаат на твојот живот? Па, чии пари трошат? Нивни?!

Види, јас сум десно ориентирана, но јас не сум за владејачкава партија, ниту пак за некоја друга десно ориентирана пратија на Македонците. Мене, како десно ориентирана, ме чудат многу потези кои ги презеде оваа Влада, проективе кои ги осмислува и кои реализира се Бог да чува и да брани. Јас сфаќам дека сега не е баш најпогоден момент за дпмне да си игра десничарска партија, ама има многу поважни работи од градење на триумфална порта. Јас ја застапувам тезата убаво е да се гради, ама да се знае што се гради.
Државата треба да води сметка и за оние културни споменици кои ги имаме сега. На пример старите цркви, манастири, мостови, со еден збор објекти од историско и културно значење за Македонија и Македонците. На пример, камениот мост е начисто уништен, Самоиловите кули, Марковите кули, ма има еден куп локалитети кои се запуштени и на кои очајно им треба грижа. Сеедно каде се наоѓаат тие споменици државата мора прво нив да ги заштити па после да гради други, оти вака ќе пропаднат и новите и старите.

И уште една најважна работа, кога не влијае Скопје 2014 врз твојот живот, тогаш како влијае Гораздс?! Што ти е гајле тој каде живее?! И престанете да глумите лудило дека нешто не ве интересира, кога некој апла се обидува да ве направи будали при здрав мозок. Отворете ги очите, не спијте!
Се троши буџетот на државата кој е точно дека се полни од нашиот џеб,ама тоа се даноци и сите останати давачки.
Не е тајна дека сме далеку од цел на странски инвеститори.
И не е тајна дека едни исти пари вртат низ државата и дека тајкуните и останатите моќници не даваат ништо ни да влезе ни да излезе,затоа и ден денес сме транзициска земја.
Парите се тие.

Инаку,
Во право си дека државата треба да се грижи за веќе постоечките споменици,и воопшто културни богатства али Гораздс не ни спомна нешто такво туку бараше да градот и владата го трошат нивниот буџет за дупките и водоводот во Гази Баба,нешто за што постои општина Гази Баба.

Не знам зошто форумов го сфаќате толку лично и зошто вашиот интерес треба да биде интерес и на другите тука.
Крај краева општ форум е а не стриктно политички.

p.s Ако намераваш да ми реплицираш,те молам нека не биде во овој стил
За тоа што изиграваш адвокат нечиј ке ти одбијам на потребата да бркаш пичиња по интернет такви дркаџии еден куп се накотија не си сам..

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434

Ок ,следно читање со тебе на темите “ФАРМЕР“ или “која цицка ми е поголема левата или десната“ не лутај во темиве тинејџерке,а за господ повеќе од јасно е ...

Г

Господ

Гостин
Изјасни се,ме сметаш за"партиски лепач на плакати кој измеѓу избори одржува форма со лепење налепници по форуми" или како беше...а да
"дркаџија што брка пичиња по интернет".
Исто како што аргументирано го нападна и Lupos,нели?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Изјасни се,ме сметаш за"партиски лепач на плакати кој измеѓу избори одржува форма со лепење налепници по форуми" или како беше...а да
"дркаџија што брка пичиња по интернет".
Исто како што аргументирано го нападна и Lupos,нели?
Јас те разбирам зашто ги бркаш по интернет дигни му споменик на Бил Гејтс ...
А Лупос не го мешај во моабетов.
Него пак си дошол на час без домашна ,не ти е срам да не знаеш за децнтрализациа ништо ?..

Г

Господ

Гостин
Јас те разбирам зашто ги бркаш по интернет дигни му споменик на Бил Гејтс ...
А Лупос не го мешај во моабетов.
Него пак си дошол на час без домашна ,не ти е срам да не знаеш за децнтрализациа ништо ?..
Пииии баба Ванѓо ти ли си?
Што ќе дискутираме за децентрализацијата?
Дека бавно ни оди?
Не зборам јас цело време дека општините одговараат за локалните проблеми?
Не ли е тоа децентрализација?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Пииии баба Ванѓо ти ли си?
Што ќе дискутираме за децентрализацијата?
Дека бавно ни оди?
Не зборам јас цело време дека општините одговараат за локалните проблеми?
Не ли е тоа децентрализација?
Не баба Сера не си научила ништо ...

Г

Господ

Гостин
Благодарам на аргументираноста и елоквентноста која ја покажавте,догледање од темава од мене.

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
SKOPJEEE I GRADENJE NIKAKO POSTO KAKO 1 SE RADAT IDIOTSKI RABOTI TOTALNO PROMASENI !!!!!!!!!!
BROJKATA NA GRDOT NAGLO SE ZGOLEMUVA NE SE INVESTIRA VO VNATRESNOSTA TOJ SO GO PRAI OVA SI PRAI SAMO
REKLAMA I GI ZAMACKUE OCITE NA NARODOT JA SUM OD SKOPJE T.E CENTAR SITE MOI PREDCI SE OD SKOPJE I NIKOGAS NE BILO KAKO SEGA SAMO SE UNISTUVA GRADOT A NE SE PRAI NISTO

SMRT ZA PRATISKITE OVCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
9.891
Хехе, закон ви е...Дон Корлеоне :)

И што велиш ступчиња ви ставал...мора нешто да се работи. Битно "ставил више него претходните". Патриотизмот, кој направил нешто повеќе, "ставил више него претходните" или десналева опција се позиции кои водат у ќорсокак. После у други теми се жалиме оти за снимање се чека пола година или нема места по болниците, сами си купуваме лекови, дека деца ни учат во картонски школи, дека отишле амортизерите...нема, толкаво е чекмеџето.
Да да Lurtz ступчиња за 2 години мандат., т.е. 6 ,втор мандат му е ова.. Вие од Скопје барем имате кај да се жалите, те форуми ова, она , секогаш е Скопје актуелно..А што да правиме ние од другите градови,дива лига е , кој што сака си прави, а никој не се жали, а и нема каде

P

Peaceful Anger

Гостин
Се некако ми личи работава дека тие од другите градови се жалат од нивниот град и викаат еј глеј Скопје како е добро се, а ние од Скопје истото за странство го викаме :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom