Скандал со македонските херои и патриоти!!!!!!!!

Член од
13 јули 2005
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ти бе Сердар, пензионер да не си? Од кај имаш толку време да се занимаваш со овие работи? Секои пет минути ставаш по некој пост.

Откри голем заговор на србите-хрватите-германците-фолксдојчерите-стави-кого-сакаш.
Ај, остави ги мртвите на мира - „биле впишани вака, биле впишани онака“. Ако имаш некој свој, буни се таму во Јасеновац да ти го отпишат, а за другите не им бери гајле. Кого го интересира, сам ќе си побара.
И уште нешто: зошто мислиш дека овде, на „Кајгана“ (with all due respect), ќе се најдат толку многу потомци на убиените, па ќе направите голем скандал? Колку што гледам, се јави еден, и толку! А и тој еден нешто тресе глупости за евреите (конечно, ја читал онаа книгата за нивната светска доминација), така што е со сомнителни акредитиви.

ПС. А особено ме нервира што пишувате на латиница! Толку кукавме кај Мајкрософт, го сатанизиравме, го плукавме, и сега пак латиница! А и дечкине од „Отворен софтвер Македонија“ воведоа кирилица во Linux.
Толку е проблем да се употреби кирилица?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
judge напиша:
Ти бе Сердар, пензионер да не си? Од кај имаш толку време да се занимаваш со овие работи? Секои пет минути ставаш по некој пост.

Откри голем заговор на србите-хрватите-германците-фолксдојчерите-стави-кого-сакаш.
Ај, остави ги мртвите на мира - „биле впишани вака, биле впишани онака“. Ако имаш некој свој, буни се таму во Јасеновац да ти го отпишат, а за другите не им бери гајле. Кого го интересира, сам ќе си побара.
И уште нешто: зошто мислиш дека овде, на „Кајгана“ (with all due respect), ќе се најдат толку многу потомци на убиените, па ќе направите голем скандал? Колку што гледам, се јави еден, и толку! А и тој еден нешто тресе глупости за евреите (конечно, ја читал онаа книгата за нивната светска доминација), така што е со сомнителни акредитиви.

ПС. А особено ме нервира што пишувате на латиница! Толку кукавме кај Мајкрософт, го сатанизиравме, го плукавме, и сега пак латиница! А и дечкине од „Отворен софтвер Македонија“ воведоа кирилица во Linux.
Толку е проблем да се употреби кирилица?
Serdarot si ja brka rabotata odlicno.Edinstveno shto ne e upaten kade treba da gi bara "vinovnicite".A "tipcinja" kako Judge koj se namerno usmereni da ja "aktiviraat" diskusijata vo drug pravec,vprocem mi se dosta poznati po nekoi simboli vo svoeto ime ili prezime. "JUDGE" bi mozelo da bide neshto kako predstavnik na evrejskata loza,osobeno so ona JUD na pocetokot.Zatoa se cuvstva "pogoden".

Член од
13 јули 2005
Мислења
7
Поени од реакции
0
ABC напиша:
A "tipcinja" kako Judge koj se namerno usmereni da ja "aktiviraat" diskusijata vo drug pravec,vprocem mi se dosta poznati po nekoi simboli vo svoeto ime ili prezime. "JUDGE" bi mozelo da bide neshto kako predstavnik na evrejskata loza,osobeno so ona JUD na pocetokot.Zatoa se cuvstva "pogoden".
Еее, ме фати, да си ибеш таквото ...

Немам што да кажам, признавам, Judge директно доаѓа од jude, што на германски значи „евреин“. Еве, сега не ми останува ништо друго освен да се фатам за зулуфите и да отпеам („Бевме робови, сега сме слободни“):

Avadim hayinu, ha-yi-nu. Atah b'nei chorin, b'nei chorin.
Avadim, ha-a-yinu, Atah, Atah, b'nei chorin.
Avadim, ha-a-yinu, Atah, Atah, b'nei chorin, b'nei chorin.

Сега ќе морам да измислам ново име. Што мислиш за „Евро“?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Vprocem nie ve "sakame" kako evrei,iako narodot Makedonski rekol odamna: -najlosho e da te saka onoj koj go mrazish!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ajde be divi gledash deka si ja teravme rabotata so "ljubov" i razbiranje.:)
-Jas samo sakav da pronajdam kon kogo da se "ispucam" za mestopolozbata na smrtta od mojot dedo koj zaginal vo Makedonija ubien od Bugarite i go ostavil tatko mi "sirak" na 2 godini.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
judge напиша:
Ти бе Сердар, пензионер да не си? Од кај имаш толку време да се занимаваш со овие работи? Секои пет минути ставаш по некој пост. ..

... bla bla... bla bla...
mistichen i acid me plakjaat pro otshtampana bukva, + nekoj den kje gi izdadam vo kniga / memoari rabotite (faktite) koi gi postiram na kajgana, a so koi im se zatnuvaat muckite na tie sho krakaat koga ne e vreme i KOMPLETNO NA POGRESHNO MESTO...

провери си приBатни пораки...

ako ti smeta latinicata, mi e zal za tebe, ama pak kje ti recham: TVOJ PROBLEM :wink:

jas nesho svetov ko bavchi i polinja bez ogradi i predrasudi na nikakva osnova...

ako ti imash problem so toa... citaj gore pred " :wink: "

.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
до сите:

се извинувам шо западнав во „приватна расправија„ , неколку пати замолив да не се политизира или валка темава, ама не можев да верувам од тоа шо го читам :shock:

ако си Македонец, прашај си дома за култура и традиција...

традиционално Македонско гостопримство - добро дојде
традиционален љубезен одговор - добро ве најдов

културно однесување = кога доаѓаш во нечија куќа/дом, важат правилата на домаќинот, и треба да се почитуваат или да се напушти куќата.

во оваа куќа со „два три члена„ на секој му се достапни следниве податоци:

„Нашите членови испратиле точно 47933 мислења„
„Постојат 731 регистрирани членови„

кога не ги почитуваш ни правилата на куќата, а ни тие за кои сам се залагаш - да не се злоупотребуваат мртвите, среќен ти пат...

мене некако исто ме боли и за браќата на дедовците, за комшиите и за комшиите на комшиите, жрвта е жртва, за Македонија, не за велика или независна некоја си држава!

а ако некого не го боли тоа, не мора да свати, НЕГОВ ПРОБЛЕМ.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Џаџ пријателе, многу гнев испука бе? И сето тоа само поради совет да се држите до темата на дискусијата? Па и навреди кон недолжните кои си играат Трудбеник? Хмм...
Нема потреба од бришење на постот, нека ја видат сите твојата глупост и нека се насмеат.
Incredible fun! :)

"Д некст бест тхинг афтер оваквото" има во просек од 400-600 постови дневно...не се чека по 10 часа за да ти реплицира некој. Не сум фалбаџија, ама морав ова пошто некако се осетив должен да вратам чисто како информација бидејќи си тазе мрчало. За другите навреди би ти р'снал бан, па ако сакаш постирај линкови и на свети Блаблаблагра.

Поентата на мојов пост: сфати го опоменувачкиот пост на Дивајдер во неговата вистинска и добронамерна смисла за да се остане на темата и да не се уништува. Погрешно го протолкува или навистина толку емотивно те погоди?

Секој кој дискутира аргументирано и притоа не ги навредува другите членови на форумот со погрдни зборови е добредојден на форумов. Тоа е единственото правило. Оние кои го кршат смислено, ги праќаме да си крекаат во други "мочуришта".

Дополнително едитирано: само што видов дека на тој форум се чекало не по 10 часа за реплика, туку со седмици (месеци)! :))
Толку се стари последните постови.

Kajgana Shop

На врв Bottom