Си имате ли зацртано некоја цел?

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Учите од што мора или учите бидејки имате некоја цел во животот.Кој е врвот на образование кои би сакале да го достигнете и зашто?

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Па вии сеа учам и од шо морам а и нормално секој има некоја цел утре да работи негде, да зима плата да издржува фамилија. Епа и јас ја иам таа цел. :)

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
vodkamixx напиша:
Па вии сеа учам и од шо морам а и нормално секој има некоја цел утре да работи негде, да зима плата да издржува фамилија. Епа и јас ја иам таа цел. :)
Тука некаде спајѓам јас?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да,си имам зацртано цел...таа цел е да го завршам факултетот и да го работам она што го сакам.она што ме исполнува -политички новинар..тоа ми е амбиција која верувам дека ќе ја остварам...па ќе видиме...

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
не верувам дека има човек кој нема зацртано нешто во животот....јас иам...за завршам факултет и да работам и живеам пристојно....да работам фармацевт во некоја фабрика за лекови...да се надеваме дека ке ми се исполни!

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Имам зацртано цел...прво да завршам уште една година средно,па после да се запишам на електро...учам зошто сакам да станам некој и нешто,и највеќе од се да не зависам од никој,да сум самостална...

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Врв на образование?...па пред да се запишам на факултет мислев дека ќе сакам и постдипломски и све нагоре,ама сега тоа некако ми се чини бесцелно(може зашто семестаров ми трае вечност)...битно ми е да завршам на време..да не се влечкам и што побрзо да почнам со практична работа..сеедно дали ќе бидам преведувач или ќе покажувам на деца или било што поврзано со англиски...тоа ми е цел

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Да завршам факултет со информатичка технологија...во нашава македонија нема баш такви факултети...али се надевам дека моите ке имаат услови за упис на некои од овие приватни факултети кои ке ми обезбедат знаење и потоа се зависи од мене.Поздрав.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Imam cel da se zapisam na medicina i sekako da zavrsam pa posle....se znae.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Најпрво да се запишам на филолошки, да завршам успешно и да не зависам од никој понатака во животот. Да заработувам доволно и да бидам среќна.

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Ne se raboti samo za obrazovanieto.
Spored mene za bilo koja rabota vo zivotot potrebna e cel, vrz osnova na koja licnosta ke se motivira da ja ostvari taa cel, i ke ja najde soodvetnata pateka i strategija za ostvaruvanje na istata cel :)

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Учам зашто сакам после да бидам во животот некој и ништо.Да можам да си ја издржувам фамилијата и да бидам среќна.Би завршила факултет тоа обавезно уште немам одлучено кој, али си имам зацртано дека факултет морам да завршам!

Член од
29 јануари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
CuCeNcE напиша:
Учам зашто сакам после да бидам во животот некој и ништо.Да можам да си ја издржувам фамилијата и да бидам среќна.Би завршила факултет тоа обавезно уште немам одлучено кој, али си имам зацртано дека факултет морам да завршам!

Се сложувам:)Сакам иднината јас да си ја направам поубава со мој труд и сама да можам да ја издржувам фамилијата,барем за тоа да имам да заработам па за друго ќе се снајдеме...не,се зезам!Факултет морам да завршам(барем така ја размислувам) и се надевам дека нема моето мислење да се смени до тогаш!

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
За да успееш во животот немора да имаш завршено факултет,барем многу од луѓето што ги знам,што вртат пари и бизниси имаат(некои и немаат) одвај средно завршено.
Учам факултет за мене лично,затоа што сакам да имам пошироки погледи во животот,да научам нешто теорија,па после да ја усовршам со пракса!

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
епа, јас мислам дека човек без знаење - е човек без ништо. Па поради тоа, мислам да зафршам некој медицински факултет, поточно нешто како доктор. здравје, ќе видиме. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom