Сите убави мисли ТУКА!

Член од
12 септември 2007
Мислења
79
Поени од реакции
5
It hurts to love someone and not be loved in return,but what is more paintfull is to love someone and never find the courage to let that person know how you feel.
----------------------------------
The key to realizing a dream is to focus not on success but significance-and then even the small steps and little victories along your path will take on greater meaning.(O.Winfrey)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
“Ако некого мразиме, тогаш во неговиот лик мразиме се што е всадено во нас самите. Она што не е во нас самите тоа не возбудува.“ - Демијан

“Се што е создадено во природата се наоѓа претходно создадено во нас, води потекло од душата, чие битие е вечноста.“ - Демијан (пак):jaj:

“Ако ги постигнеме сите нешта за коишто сметаме дека сме способни да ги оствариме, на крајот ќе се вчудоневидиме од самите себе.“:pipi:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Прво сети се дека те сакам... потоа дека можеби и ти ме сакаш!
А потоа? Потоа прави што сакаш? Каде е твојата совест...

Член од
21 март 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Времето не ја лечи раната, ами на свој најмилослив начин го тапи работ. -88 минути
Животот не е сума од здивови кои ги зимаме, тој е сума од моменти, кои ни го одзимаат здивот. -Хич(Вил Смит)
Природата на сите мажи е иста. Навиките се тие кои не прават сите нас толку различни. -Конфучие
Градот е една голема заедница каде сите заедно се сами... -Непознат
Мажот може да научи најмногу од неискусна жена. -КАЗАНОВА
Она што лежи зад нас и она што лежи пред нас, е неспоредливо со она што лежи во нас. -***

Член од
12 октомври 2007
Мислења
56
Поени од реакции
3
imam celi tetratki ispisani so sekakvi misl i citati...eve nekolku

*...postojat neuspesi.Nikoj ne moze da gi odbegne.Tokmu zatoa,podobro e da se izgubat nekolku bitki vo borbata za svoite snista,otkolku covek da bide porazen,bez da znae za sto se borel!

*You see things and say "why?",but I dream things that never were and say "why not?"

*Nauciv deka nedorecenite zborovi znaat da zastanat vo grloto i dolgi godini da pecat i bolat,kako otvoreni rani,koi tuka ostanale kako rezultat na nasata glupava obzirnost i cest!

*Vie gledate nagore koga se stremite kon vozvisenost.A jas gledam nadolu bidejci sum vozvisen!

*Jas ne baram,jas pronaogjam!-Pikaso

*Ljubovta ne e vo drugite,taa e vo samite nas,nie treba da ja razbudime.No za toa budenje ni e potreben nekoj drug.Svetot ima smisla samo ako imame so kogo da gi spodelime nasite cuvstva.-Koeljo

Член од
21 март 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Тогаш кога ке ги прифатиме нашите граници, одиме над нив...
Смислата на животот е живот со смисла...
Да живееш е уметност која секој мора да ја научи, но никој не може да ја предава...

[FONT=&quot][/FONT]

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
In so much as love grows in you, so in you beauty grows.
For love is the beauty of the soul.

The tomorrow that you dreaded yesterday is today - and all is well.

Love is placed in our hearts not to stay, but to give it all away

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
Што ти можат мртвите, тие да можеа ќе беа живи...

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
The best way to hide the truth is distracting. - Me

"There is something about yourself that you don't know. Something that you will deny even exists, until it's too late to do anything about it. It's the only reason you get up in the morning. The only reason you suffer the shitty puss, the blood, the sweat and the tears. This is because you want people to know how good, attractive, generous, funny, wild and clever you really are. Fear or revere me, but please, think I'm special. We share an addiction. We're approval junkies. We're all in it for the slap on the back and the gold watch. The hip-hip-hoo-fuckin' rah. Look at the clever boy with the badge, polishing his trophy. Shine on you crazy diamond, because we're just monkeys wrapped in suits, begging for the approval of others. " - Jake Green "Revolver"

First rule of business: protect your investment (Etiquette Of The Banker, 1775)

Rule one of any game or con: You can only get smarter by playing a smarter opponent. (Fundamentals of Chess)

There's no such thing as problems, only situations!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
“Мерата е она што не ни создава мака.

За сите што немаат усул и секогаш се грабаат за повеќе и повеќе и повеќе...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.487
Gorcliv e vkusot na pobedata, na eden cekor e do bedata.

Za site onie sto na lesen i brz nacin stignuvaat do golemo bogatstvo i zaboravaat koi bile pred toa,

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
Сега ќе помине дождот и се во природата ќе се освежи и лесно ќе почне да дише. Само мене бурата нема да ме освежи. Дење и ноќе , како домашен дух , ме задушува мене мислата дека мојот живот е неповратно загубен. Немам минато , тоа е глупаво истрошено на ситни глупости , и сегашноста ми е ужасна според својата лоша состојба.
Еве ви го мојот живот и мојата љубов: каде да ги носам , што да правам со нив?
Моите чувства напразно се губат , како сончев зрак кога ќе попадне во јама , така и јас самиот пропаѓам.
-
Војницки , Вујко Вања , Чехов

Kajgana Shop

На врв Bottom